Какво е по-добре да лежите на пода

На днешния пазар има просто невероятно огромно количество строителни материали, които забелязват техните характеристики. Изглежда, че това значително намалява проблема с избора, но ако се впуснете дълбоко в проблема, става ясно, че изборът става все по-сложен. Има естествен въпрос: кое подово покритие е по-добро, какво е по-добре да лежите във вашия офис, кухня, хол? Със сигурност можем да кажем само едно нещо: видът на материала зависи от изискванията и бъдещите условия на работа.

Видове подови настилки

За да изясним малко ситуацията, нека поговорим за видовете подови настилки. Покритията са от няколко вида: лист, ролка, монолитна, която е твърда, течна. Отделна категория е теракота и паркет.

С видовете всичко е ясно, но какъв вид изисквания трябва да има добър под покритие? Ние определихме основните изисквания за качествен материал.

Силата е на първо място. Материалът трябва лесно да издържа на статичното натоварване под формата на мебели и други вътрешни елементи. Има и натоварване от удар, т.е. натоварването, което се получава в резултат на падане на пода на различни предмети. Следващият критерий е трайността. Този фактор показва колко дълго ще бъдете обслужени с постоянна употреба, дали шаблонът ще бъде изтрит при ходене или след много почистване. Също така, подът трябва да бъде както твърд, така и еластичен, което дава усещане за стабилност на дадена повърхност. Естествено новата повърхност не трябва да е хлъзгава.Разнообразие от покрития

Необходимо е и меко покритие. Използва се в места, където е най-вероятно да има наранявания, например в детски стаи или фитнес зали. Също важен критерий за секса са неговите антистатични свойства. Антистатичното е способността на материала да не натрупва статичен стрес. На първо място, с натрупването на заряд, може да се удари леко от електрически ток, и второ, прахът ще се придържа към пода. По този начин подовете с антистатично покритие ще ви спестят от ненужни проблеми.

Следващото изискване за секс ще бъде неговата топлопроводимост. Колкото по-малък е, толкова по-топъл е пода. Например, плочките на пода има доста висока топлопроводимост, и всеки, който стъпи върху плочките с босите си крака, може да се каже, че опитен не е най-приятното изживяване. След топлопроводимостта протича устойчивост на влага - способността на пода да отблъсква влагата, без да я съхранява сама по себе си. И последното важно изискване е екологичната съвместимост на покритието. В наше време проблемът за екологията е много подходящ.

Ламинат или линолеум

Подходящо покритиеКакво е най-добре да лежите на пода в определена стая? Този въпрос е най-подходящ по време на ремонта и ние ще се опитаме да ви помогнем при вземането на решение. За да направите подходящ избор, трябва да оцените всички предимства и недостатъци на конкретно покритие, преди да купите. Не отделете време за разглобяване на характеристиките на подовото покритие, защото това зависи от по-нататъшния уют във вашия дом.

Едно от най-популярните и универсални покрития е ламинат. Той на практика не гори, това е, му цвят и текстура остане цяло, благодарение на добрата устойчивост на ултравиолетова светлина. Можете лесно да направите пренареждането, без да се страхувате, че някъде цветът ще бъде различен. Ламиниран лесно издържат на най-жестоките изпитания, без провисвания при тежки мебели, тя може да не се повреди токчета, домашни нокти и безсилни. Абсолютно нищо няма да се случи, ако върху него падне горящ мач и дори цигара. Почистването на ламината не изисква много усилия, можете просто да го избършете с влажна кърпа. На практика това няма развод. Ламинатът е много подходящ за монтаж - за полагане не е необходимо да се премахне старата изграждане покритие достатъчно субстрат и след веднага готов за монтаж. Ламинат - екологичен материал, немармов и антистатичен.

За съжаление ламинатът има своите недостатъци. Те включват кратък живот - от десет до двадесет години. Когато острите предмети падне, защитният слой на ламината може да се повреди. Местата на фугите на дъските са запушени с прах и мръсотия, а при много чести измивания първоначалният вид на ламината се губи.

Помислете за плюсовете и минусите на очевидния конкурентен ламинат.

Линолеум на ролкиЛинолеумът е доста популярен екологично чист материал. Има три вида линолеум. Първият - домакински балатум, името незабавно става ясно на обхвата на неговото прилагане. Този линолеум е с ниска якост, но се продава в различни варианти на дизайна. Търговският линолеум е доста скъп вид линолеум, има много висока якост и дълъг експлоатационен живот. Най-често този тип линолеум се използва в помещения с висока степен на проходимост. И третият вид линолеум е полу-търговски. Той е златната среда между първите два вида.



Линолеумът има много предимства. На първо място, той има доста достъпни цени на пазара. Също така има богат избор от цветове и текстури. Линолеумът лесно се вписва, има отлични топлоизолационни свойства, издръжлив, непретенциозен в грижи. 

Линолеумът има своите недостатъци. На него има вдлъбнатини след тежки мебели, при високи температури е склонна към деформация, а при ниски - до напукване. Също така акумулира статично електричество.

Изборът на покритие зависи от типа стая. В стаите с висок трафик, разбира се, е по-добре да се постави търговски линолеум, също е идеален за складови помещения. Ако използвате търговски линолеум в офиса или в дачата, тогава не можете да помислите за ремонт на етажите през следващите двадесет години.

Ако просто се нуждаете от постоянна промяна на интериора, тогава сте по-подходящ благороден ламинат. Ламинатът създава впечатление за лукс и комфорт. Средната продължителност на обслужване на ламината е от десет до двадесет години, ако се грижите за нея - мокро почистване трябва да се представи много силно натискане изтривалка, с добавянето на специални средства за грижа за ламината. Различните петна от разлетите течности или продукти трябва да се отстранят, като се използва неутрално средство за почистване на рН. Ако ламината е замърсено с боя или восък, той се нуждае от използването на специални химикали, след което експозицията следва да се извършва разтваряне ламинат специален лак.

Килим или килим

Покритие на килимиКилимът е меко покритие за пода, което се разпростира върху цялата площ на помещението. Килимът се продава под формата на рула. Чертежът върху него често е малък и повтарящ се. Килимът е покрит с подови покрития на купчина, неговият размер и форма са ограничени, а за разлика от килима килима има определен завършен вид.

Нека да започнем с предимствата на килима. Първо, килима се разпростира върху цялата площ на помещението, като по този начин се крият всички дефекти в пода. Килимът не се подхлъзва при ходене, удобен за употреба, приятен на пипане.

Килимът е сложен в опаковането, обичан за поддържане, тъй като не може да бъде свален, изхвърлен или измит. Срокът на експлоатация на килима е кратък - от три до десет години.

Достойнството на килима е неговата елегантност, лекота на грижа. Значителен недостатък на естествения килим е неговият сравнително висок Красив модерен килимцената и склонността да се натрупва статичен стрес.

Килимите и килимите са масивни подови настилки, които изискват внимателна грижа. Но те създават уютна атмосфера, осигуряват добра топлоизолация и шумоизолация, те са приятни на допир.

За кафе или ресторант е най-добре да използвате синтетичен килим. В тези стаи създава атмосфера на уют и домашна топлина. За дневната на вашия дом е най-добре пригодена за покриване с кратък дрямка. И в спалнята се нуждаете от килим или килим с дълга купчина и хубав модел. В коридора трябва да поставите килим с каучукова основа.

Преди да поставите някакво покритие, трябва да увеличите нивото на пода. Съвременният практически метод на изравняване е подложката - еластична полимерна маса, която образува равномерно, безшевно покритие. 

Правилно съвпадаща подова настилка - основата на интериора на вашата къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да лежите на подаКакво да лежите на пода
Кой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставенКой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставен
Как да изберем и правим подове в апартамента правилноКак да изберем и правим подове в апартамента правилно
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Бамбукови настилкиБамбукови настилки
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
» » Какво е по-добре да лежите на пода
© 2021 BggeHat.com