Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона

При извършване на ремонтни работи, ние често мислим за какъв етаж е по-добре да поставим в банята, в спалнята, в коридора. И от всички видове подови настилки е трудно да се избере този, който ще бъде лесен за инсталиране, не е скъп за цената и ще има представителен външен вид.

Така че нека да разберем какъв вид покритие, за коя стая е по-добре и по-ефективно.

Да започнем с коридора.

Избор на подови настилки

етаж в гаражаКак изглежда подовият капак?

Ето неговите изисквания:

  • Водоустойчиво.
  • Устойчив на удари и натиск.
  • Издръжливо.
  • Естетична.
  • Лесно се почиства от петна.

Тези изисквания са свързани с факта, че покритието е постоянно под напрежение. В крайна сметка през деня минаха много крака, а при лошо време бяха приложени крака и мръсотия.

И така, кой етаж да слагам в коридора?

на пода в коридораОптимална класическа опция е паркет. Но, паркет трябва да бъде висококачествен, който може да устои на влага и изтриване.

В допълнение, паркета трябва да бъде лакиран. И въпросът: "Кой лак е по-добър?" - всичко зависи от конкретната ви ситуация.

Има лакове с по-голяма водоустойчивост и по-голяма механична стабилност и кой да избере зависи от вас.

Единственият недостатък на паркета е неговата цена. Полагане на паркет също е дълга и мъчителна процедура.

Паркет дъска, която може да издържи тежки товари в коридора, е много скъпо. Ако изберете евтин аналогов, то скоро ще загуби външния си вид.

Компромисно решение е да се използва ламинат. Това покритие е практично, лесно се инсталира, удобно. И най-важното е, че по време на експлоатационния период на това покритие всеки повреден елемент на този етаж може лесно и бързо да бъде сменен.

Недостатъкът на ламината е чувствителността му към влагата, но когато се използва с импрегниращо водоотблъскващо средство, е лесно да се справи с този дефицит.

Икономичният вариант е линолеумът. Неговите предимства са ниска цена, лесна инсталация, разнообразие на дизайна.

За да се излее живота на подовата настилка в коридора, е по-добре да изберете търговски или полу-търговски линолеум. В офиса, срокът на експлоатация на такова покритие се изчислява за 5 години, в апартамент означава, че ще продължи по-дълго.

Най-новата опция е плочка. Плочките са керамични и са изработени от порцеланови камъни. Свойствата на плочките са неговата висока якост, устойчивост на вода, различни замърсявания и битови химикали, огромен брой различни форми и цветове.

Но недостатъкът е високата цена и студът, които ще почувствате на всяка стъпка боси върху него.

Подова настилка в кухнята

кухненски подКорк подът в кухнята. Кухнята е място, където всички процеси, свързани с готвенето постоянно се появяват.

Следователно изискванията за покритие на тези помещения са, както следва:

  • Устойчивост на влага.
  • Стабилност при излагане на химикали.
  • Лесно почистване на петна.
  • Сила.

Нека разгледаме възможностите за подови настилки в кухнята и се опитайте да изберете най-добрия вариант.

Кой етаж е по-добър за кухнята:

  • кухненски етаж 1Естественият и изкуственият линолеум е евтин и практичен вариант. За този материал има различна цветова схема. Линолеумът е подходящ за достатъчно влага и различни химикали, лесно се почистват петна върху него, което е типично за кухнята. Монтажът на линолеум не отнема много време.
  • Вместо линолеум, можете да поставите полимерен полимерен под, или тъй като се нарича "течен линолеум". Тези подове са издръжливи, добре понасят влага и щети. Но, разкомплектоването на такова покритие е много проблематично.
  • Корковият капак е екологичен материал. Има добри звукоизолиращи свойства и много топло докосване. Ето защо, такава покривка за кухнята е точно така.


Моля, обърнете внимание! Това покритие може да се използва само след предварителното му импрегниране със съединения за защита от влага.

  • Добре доказани плочки. Той се почиства лесно, издържа на температурни промени, е устойчив на различни товари, влага и химически агенти. Но ходенето на такава плочка ще бъде само в чехли поради студената й повърхност.
  • Не е практично да прилагате дърво или ламинат в кухнята. В кухнята такъв под изисква защита.

Килими също не са подходящи за кухнята. Те изпълняват функцията на гъбата, абсорбират влажността на въздуха и натрупват мазнини, които могат да бъдат премахнати само с редовно почистване.

Подови настилки в банята

етаж в банятаОсновното изискване за покритие в тази стая е устойчивостта на влага. Ето защо, за да се реши въпросът "какво е по-добре да се постави в банята?" Е съвсем лесно.

Ако вашите средства са ограничени. След това лежи линолеум или полимер. За да създадете удобна среда, можете да поставите корк с водоустойчиво покритие.

За възможностите на вашата вана можете да използвате мозаечен под.

Ако решите да направите пода топло, трябва да поставите плочката. Студената му в този случай ще бъде почти незабележима.

Подово покритие на балкона

етаж на балконаПолагане на пода върху неглазиран балкон. Балконът представлява ограничената площ на вашия апартамент. Въпрос: "Какъв етаж е по-добър на балкона?" Зависи дали балконът ви е остъклен или не.

Ако балконът ви не е остъклен, изборът за този етаж ще бъде ограничен. Тук можете да използвате материали, които са устойчиви на външни влияния.

Най-добрите опции са:

  • Плочки от естествен камък или порцеланови плочки.
  • Керамични плочки.
  • - Течен линолеум.

Но по-често трябва да избирате за остъклен балкон. Необходимо е да се вземе предвид факта, че балконът е едно от най-студените места в къщата.

Ето защо подът трябва да е топъл. Това може да бъде килим, килим или корк. Много по-лошо от това, което се държат в тази стая е естественото дърво и ламинат. Една плочка тук ще отнеме топлината в краката ви.

Моля, обърнете внимание! Преди избора на подовата настилка на балкона определена роля играе масата му. Затова е необходимо да поставите тук такива конструкции, които няма да окажат допълнително натоварване на балкона.

Подова покривка в гаража

Бетон "под в гаража и подовете с система за покриване">Бетонният под в гаража. Отговорът на въпроса: "Кой етаж в гаража е по-добър?". Целта на вашия гараж е, например, работилница, склад. Финансовото ви положение също играе огромна роля.

Но въпреки това подовото покритие на гаража трябва да бъде трайно и издръжливо. Най-практичният материал е конкретен. Такъв етаж в гаража ще струва евтино и ако все още спазвате технологията на инсталацията си и подсилвате правилно, тази повърхност ще бъде много силна.

Появата на бетонния под ще подобри добавянето на цимент в мраморния okroshki. Сега подът в гаража ви ще бъде подобен в преддверието на гарите и хотелите.

Полимерните импрегнации и настилки укрепват само бетонния под. Те ще намалят нивото на образуване на прах и ще му дадат сила, което е много важно при работа на гараж в активен режим.

Също така, тези импрегнации ще направят пода под формата на "мокър ефект", което ще даде на пода красив вид. Следователно, въпросът: "Инструкцията "Как да направите бетонен под">Как да направите бетонен под?"Помислете за укрепване на импрегнирането на горния слой.

етаж в гаражаДървен под, или по-точно, дървена подова на бетонна замазка, е подходящ в случай, че не използвате гаража.

Основното нещо, което трябва да наблюдавате, е, че влагата не се натрупва върху дадената подова повърхност. Ако отстраните локвичките в гаража във времето и направите импрегниращо водно импрегниране на пода, тогава такова покритие ще ви служи в гаража дълго време.

Всичко това е само едно от въпросите по тази тема.

Подхождането към подовата настилка е много сериозна и отговорна. Всеки тип на това покритие има своите плюсове и минуси, като ги вземе предвид, ще откриете идеалната идеална възможност за Вашия етаж от всяка стая.

От сметката на всички тези фактори зависи комфортът и удобството на вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете кой етаж е най-добре в коридораИзберете кой етаж е най-добре в коридора
Как да изберем и правим подове в апартамента правилноКак да изберем и правим подове в апартамента правилно
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
» » Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
© 2021 BggeHat.com