Как да изберем и правим подове в апартамента правилно

Етажи в апартаментаИздаването на подови настилки в градски апартамент е много често. Много хора, изправени пред огромно разнообразие от материали за подови настилки, се задържат, което им пречи да направят правилния избор. Това е разбираемо, защото невежеството на пазара и характеристиките на материалите не дават възможност за бързо вземане на решение, а дори и точното. Следователно, има нужда да се разбере въпросът какво подове трябва да бъдат в един апартамент.

Критерии за избор на материали за секс

Декоративни самонивелиращи се подове 3D

Етаж в апартамента

Какви са етажите в градските апартаменти? Това е стоманобетонна плоча с високи якостни характеристики. За съжаление не е необходимо да се говори за неговата равномерност, затова преди да започнете инсталирането на покритие, трябва да изгладите повърхността. Ще говорим за това по-късно, но за момента ще изберем подови настилки.

Има няколко критерия, които определят избора. Една от тях е влажността в стаята. Всички стаи в апартамента са разделени на "мокър" - кухня, баня и тоалетна - и "сухи" - всички останали. Защо е толкова важно? Представете си кухня, където се приготвя храна, водата се излива от кранчето, когато се мият чинии, включена е електрическа кана и т.н. Трябва да сте напълно наясно, че в такава агресивна среда вероятността, че водата непременно ще е на пода, е много висока. Така че често се случва. В този случай не всяка подова настилка може да издържи на такива товари. Някои материали от влагата стават неизползваеми. Ето защо тук са необходими текстури, устойчиви на влага.

Етаж в мокри помещения

Например, разгледайте банята като типична мокра стая. След това обикновено завършваме пода в банята? Няма толкова много възможности. Но има няколко класически: керамични плочки, гранит, декоративен камък, линолеум и ламинат.

Декориране с керамика, гранит и декоративен камък

Няма да разберем, че дори най-богатите хора предпочитат керамика. Освен това днес пазарът на строителни материали предлага такъв огромен диапазон от този материал по отношение на декоративния дизайн, който винаги можете да изберете плочки за вашия бюджет. Освен това е много устойчиво и устойчиво на износване покритие, което може да продължи няколко десетилетия. И подовите керамични плочки под влиянието на всякакви товари не променят външния си вид почти до края на техния експлоатационен живот.

Единственият му недостатък е, че е студено. Във всички останали случаи това е отличен подов материал. Но с проблема на студения под, днес можете да се справите, ако инсталирате отоплителна система под плочките "топъл под" - вода или електричество.

Същото може да се каже и за порцелановите каменинови изделия. Това е прототип на плочки, но с по-висока якост. Всъщност, това е една и съща керамична плочка, но по-гъста структура, оттук и по-висока цена.

В същата категория е декоративен камък. Като цяло, във влажни зони камъкът играе специална роля. И ако искате да създадете определен шик във вашия апартамент, след това монтирайте каменни настилки на пода. Това ще повиши авторитета ви в очите на гостите, защото не всеки може да си позволи каменни плочи, особено когато става въпрос за редки породи.

Между другото, керамични плочки, гранит и камък могат да се използват не само във влажни зони. В крайна сметка тези материали имат повишена устойчивост на износване, което означава, че те ще се чувстват страхотно в коридора и в коридора, където проходимостта е една от най-високите. Това е първото. Вторият - когато става въпрос за пода в коридора, трябва да разгледа възможността за замърсяване на подовата настилка. От улицата в обувките влизате в коридора, като полагате мръсотия, прах, камъчета, вода и други негативни фактори за механично разрушаване на пода върху подметката.

Освен това, тук често трябва да измивате и почиствате пода, като полагате големи усилия. Да, и химическите детергенти се използват постоянно в процеса на почистване. Така че, всички подови материали, които трябва да се използват в коридора, трябва да устоят на химията. Керамика и камък отговарят на тези изисквания за всички 100, така че това е най-добрите материали за подови настилки.

линолеум

Ние всички срещнахме този материал и знаем, че е устойчив на влага и красива. За мокри помещения линолеумът е напълно приемлив вариант. Но в банята той се опитва да не пакет днес, защото има по-сериозна алтернатива - плочки. Но за кухнята това е добро решение, особено ако говорим за полуоблагането.

Този линолеум е издръжлив, устойчив на износване и ще служи дори в такава агресивна среда, като кухня, в продължение на поне 20 години. И още не е необходимо, защото според статистиката, веднъж на 20-25 години, местните хора задължително извършват ремонт на апартамента. Но дори ако цялостният ремонт на апартамент не зависи от вас, просто заменете линолеума с нов, който всеки може да си позволи. Нещо повече, да се направи това със собствените ни ръце не е проблем дори за един неопитен човек.

Ламиниран паркет

Ламинат Egger

Ламиниран паркет в апартамента

И последният етаж материал за мокри помещения е ламинат. Напоследък дори няма намек за използването му в банята или в кухнята. Този изкуствен многослоен материал, който беше освободен като заместител на скъпия паркет, не можа да издържи на капка вода, под която беше разслоена и изкривена.



Но днес производителите са създали устойчив на влага модел, който може да се използва в помещения с висока влажност. Няма да влезем в подробности, както и с каква помощ компанията може да постигне това, защото някои развития все още са тайни. Но ние отбелязваме, че появата на устойчиви на влага материали позволи да променят приоритетите на строителния пазар.

Вярно е, че с керамични плочки, камък и линолеум ламинат все още не могат да бъдат сравнявани. Тези материали могат да издържат на всякакво количество вода за продължителен контакт. Ламинатът не е различен. Ако внезапно случайно разля водата на ламинирания под, то веднага трябва да се събере и изсуши покритието. Нямате време - помислете за всичко изчезнало. Е, ако се отървеш от малка площ.

Етаж в сухи помещения

Във всички останали помещения, където влажността е нормална и пропускливостта не е толкова голяма, можете да използвате всички подови настилки без изключение. Но започнете отново с ламинат.

Ламинат и дървен под в сухи помещения

Дъб ламинат

Професионална инсталация на ламинат

Този популярен материал за днес е много търсен. Представете си, че сте на пода красив дървен под - евтин и практичен. Вярно е, че това не е дърво, а имитацията му. Но все пак е красиво и има естествено начало.

Това обаче не е единствената причина за популярността на материала. Има още 2 критерия за избор на ламинат:

  • Достъпна цена, несравнима с цената на паркета.
  • Простотата на инсталационния процес, която е възможна за човек, който не познава строителството.

Тъй като става въпрос за дървени подове, ще разгледаме още един вариант - етаж от дъски. Това е класика, която постепенно се преражда. Този дизайн се препоръчва да се използва само в градски апартаменти с достатъчна височина на тавана. За съжаление, не всички градски жители имат такива условия. Но все още дъската дъска в апартамента - това е красива, надеждна и топла. Освен това има и естествен произход и можете да се скриете под такива комуникационни системи за пода. Така че, практически във всяко отношение това е отличен вариант.

Буквално преди 10 години борда беше декориран само с боя. Беше кафява рисунка на различни нюанси и нищо друго не беше известно. Лас масата започна да се използва по-късно, когато в общата наличност се появи висококачествено листово стъкло с минимална влага. Това позволи да се изградят дори монолитни подове без пукнатини и люлки. Лакът изглеждаше лош, ако подовете бяха с празнини, дори и с най-малките. Този дефект в пода на дървена основа обикновено е покрит с шпакловка и оцветяване. Така че беше очевидно, че няма нищо. С лак това няма да работи - това е прозрачно, което означава, че местата на шпакловка ще бъдат ясно видими.

Така че вниманието! При избора на дъски като подови настилки в апартамент е необходимо да се уверите, че те са добре изсушени и имат точни размери. Този вид материал може да бъде лакиран.

Паркет и паркет

Сексът от лиственицата

Паркет от лиственица

Буквално няколко думи за паркета и дъската за паркет. Помнете старите апартаменти Сталин и Хрушчов, в които първоначално е бил паркет. Това покритие служи десетилетия и нищо не се случи с него. Подът може да стане мръсен и черен, пукнат и пукнат. Но си струваше да положат малко усилия и да използват минимум средства, тъй като отново станаха нови. Дори неуспешните големи площи могат да бъдат заменени с нови панели и да продължат да експлоатират такъв етаж. Разбира се, днес е една от най-скъпите покрития, но си заслужава. В допълнение, ако правилно се грижи за паркет, той ще оцелее не едно поколение наематели апартамент.

Същото може да се каже и за паркетната плоскост. Той не е твърд, а ламиниран материал, състоящ се от няколко части и от различни видове дървесина. На горната страна на предния панел е панел от скъпо дърво, а от долните два слоя в взаимно перпендикулярни посоки - панел от евтини скали, например, смърч или бор.

Свързани слоеве от високоякостен адхезивен състав под налягане, така че силните характеристики на паркетната плоскост са високи. Този подови настилки е много по-евтин паркет, така че трябва да обърне внимание на тези, които искат да имат красив дървен под, без да инвестират много пари в него.

Покритие на килими

Още едно подово покритие за градски апартаменти е килим. За съжаление, не всички вътрешни потребители знаят въпроса. Килимът не е килим, а по-устойчив и устойчив на износване покритие, донякъде наподобяващ килим. Но това е съвсем различен материал, защото носи и други функции. Например, килим може да бъде положен вече на готовия етаж, който сам по себе си е финал. Килимът е със същия завършек. По-конкретно, килимът не може да бъде положен върху конкретна основа, а килимът е специално проектиран за тези цели. Това е разликата.

Всичко това само показва, че покритието на килима има по-висока износоустойчивост и устойчивост на натоварване. Да добавим тук, че той, като килим, се представя на пазара с огромно разнообразие от декоративен дизайн. Тук не само различни цветови нюанси и цветове, но и огромна гама от дизайни и модели.

Заключение по темата

Така че, да изберете подове в апартамент не е толкова трудно. Разбира се, не сме посочили всички възможности, които предлага днес пазарът. И изброените могат да бъдат класифицирани като "класически". Те се избират от по-голямата част от потребителите. Няма да се обадим на всички консерватори. Просто най-новите подходи се отличават с по-висока цена. Освен това градските апартаменти ограничават избора, а не всички от тях могат да бъдат използвани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем мебели за нов апартаментКак да изберем мебели за нов апартамент
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Ремонт в апартамента Какво да решите преди стартаРемонт в апартамента Какво да решите преди старта
Правим собствени ремонти в спалнятаПравим собствени ремонти в спалнята
Как да изберем съвет за апартаментКак да изберем съвет за апартамент
ПодовеПодове
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Как да изберем и правим подове в апартамента правилно
© 2021 BggeHat.com