Как да изберем подходящия ламинат за апартамент

3Изборът на подови настилки, много предпочитат ламинат. Ако вашият избор падна върху този материал, първото нещо, което трябва да знаете е какво е ламинат? Тази статия ще ви помогне да направите правилния избор и без никакви затруднения да намерите качествата и материалите, от които се нуждаете.

Какво е ламинат?

Ламинат е един вид намаляване, ще бъде по-правилно да звучи - ламиниран паркет. Ламинат - плоча от ПДЧ, която има защитни свойства срещу проникване на влага, двете страни придават на това специално импрегнирани със смола хартия. На предната страна има слой декоративна хартия, която имитира различни видове дърво. В заключение, плочата е ламинирана, което дава якост на покритие и блясък. Можете да купите ламинат Китай на едро, тя ще спести вашите финанси.

Изборът на ламинат.

За да гарантирате, че изборът не ви разочарова, трябва да оцените максималното натоварване на пода и да знаете, че ламинатното покритие може да бъде разделено на няколко класа:

1. Клас 31 най-често се използва за стаи с нисък товар, като спалня.
2. Клас 32 по правило се използва за помещения, където средният товар е на пода. Също така, апартаментът е подходящ за всяка стая.
3. клас 33 е подходящ за търговски помещения, издържа тежък товар и е доста силен. В жилищните райони това покритие ще продължи дълго време и няма да се нуждае от замяна.
4. клас 34 е предназначен за интензивно натоварване. В апартаментите, като ламинат, няма да хареса нито едно десетилетие.

Предимства на ламинираното покритие. Водоустойчивост.



Водоустойчивостта на ламината се дължи на брави, импрегнирани със специален восък, и има защитен защитен от влага слой, който е допълнителна защита. Ламинатът е висококачествен, може да издържи до 3 часа директен контакт с вода. Ламинираните подови настилки могат да бъдат разделени на три вида, в зависимост от вида на заключването:

1. Щракнете върху панела "щракване" на място, като използвате жлеб и специален скок.
2. "Заключване" Такива ключалки са по-добре да се използват, знаейки дизайна и опитът с монтажа, за да се избегнат повреди. Панелите се съединяват, след което завършват цялата ширина, докато не бъдат напълно свързани.
3. Лентата се закрепва с помощта на специална плоча по цялата ширина на панела.

Дебелината на ламината.

Най-често ламинатът има дебелина от 6 до 12 мм. При избора на панел дебелината е от голямо значение. Колкото по-дебел е покритието, толкова по-лесно и по-лесно ще бъде да го положите. Дебелината е също допълнително средство за шумоизолация и помага да се запази топлината.

Изберете цвят.

До момента, за да изберете цвета на ламинат за интериора на апартамента няма да бъде трудно, палитрата е пълна с различни цветове и нюанси. Най-често ярките цветове се използват за създаване на топла атмосфера, добавят уют и правят стаята по-отворена и топла. Червеният тон на ламината дава на стаята ярък акцент и е изпълнен с жизненост. Топлите тонове се използват най-често за стаи, декорирани в хай-тек стил. Ако апартаментът има вътрешни врати, тогава не е лошо решение да изберете цвят в тона на вратите. Но не забравяйте за професионалистите, най-доброто решение ще бъде съветите на опитен дизайнер, който ще ви каже какъв тон е подходящ за вашия интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
» » Как да изберем подходящия ламинат за апартамент
© 2021 BggeHat.com