Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеум

Доскоро линолеумът беше най-често срещаното подово покритие, но днес ламинатът заема водещо място в популярността сред завършващите материали за довършване на пода.

Полагане на ламинат върху линолеум

Полагане на ламинат върху линолеум

ламинат Предимства: щадящи околната среда, ниска цена, трайност, лесна инсталация, способността да издържат на износване, устойчивост на влага и високо декоративни качества с богата палитра от цветове.

Не много хора имат възможност да прекарат в ремонта на апартамента, да подготвят качествено повърхността, да извадят мебели и стари покрития от помещенията и да козметично преобразуват жилището, въпреки всичко, което искате. Ето защо има спорен въпрос относно поставянето на ламинирана дъска върху линолеум и използването на линолеум като субстрат за монтиране на ламинат. Отговорът е недвусмислено невъзможен. И в двата случая има редица особености и ограничения.

Ламинат всички марки и сортове се поставят в суха, твърда и гладка (с пълно отсъствие на процепи, кухини, хълмове и други дефекти) повърхност с влажност базовата повърхност не повече от два процента. В случай, когато влажността не съответства на обявената и също така, за да се предотврати докосването на ламината на основата за изстъргване, се използва изолационен субстрат.

Субстрат под ламинат

Субстрат под ламинат

Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеум?



[Забележка] Можете да ламинирате ламинат върху линолеум. Все пак не за всички, а само за нов, сух линолеум с висока плътност и дебелина, без никакви неравности или замърсявания. Ако линолеум не отговаря на поставените изисквания, тя ще доведе до бързото появата на дефекти на подови настилки ламинат, когато се работи като мек линолеум, договаряне, дава възможност да се движи на панелите и хлътването. Има възможност на корема на стария балатум, който също ще трябва да ремонтирам цялата работа на пода на събранието на ламинирани плоскости. [/ Забележка]

Ламиниран паркет върху линолеум

Ламиниран паркет върху линолеум

Ако трябва да положи нов балатум и искате да го използвате като основа за ламинат, не забравяйте да си я осигурят, уверете се, че няма нередности в повече от 3 mm на 2 метра квадрат, и ламината преди инсталирането нека почива в леглото в продължение на два - три дни за придобиване на подходяща влажност и температура ,

Освен това непременно трябва да се почиства и обезмаслен линолеум, даде да изсъхне и след това определени субстрат (полиетилен ролки пяна, пенополистирол или корк влакна), с дебелина 2 мм или повече. Самата балатум да изпълнява тази функция не може, защото те не притежават достатъчно порьозност хидроизолационни свойства и степен на затихване (Следствие - ламинат, обхваната пукнатини).

Стиропор влакна, като субстрат за ламинат

Стиропор влакна, като субстрат за ламинат

Полагане ламинат продукция в зависимост от технологията (на първия панел монтиране на прозореца, перпендикулярно на него), не забравяйте да оставите пропуски в стените на компенсиране стойността на малко повече от един сантиметър.

За да ламинат, полагат на балатум, да продължи по-дълго и преждевременно не губи привлекателен външен вид, не пренебрегвайте правилата на грижи и експлоатация.

Видео - основните грешки при полагането на ламинат

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов подМодерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов под
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
» » Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
© 2021 BggeHat.com