Как да изберем ламинат

Ламинираното покритие все повече изменя линолеум от апартаменти и частни къщи. Собствениците предпочитат ламинат по много причини. Екологични суровини, които се използват в процеса на производство на лимити, високи характеристики на износоустойчивост и здравина, огромен избор на цветове и текстури - тези няколко предимства от използването на ламинат като подово покритие за дома и търговските помещения.

Ламинат - многопластова структурирана дъска. Характеристиките на слоевете ламинирани плоскости са основният критерий за избор на ламинат при покупка. Най-силният и най-трудният е дъбът. Ето защо, ако основата на ламината е дъб, тогава подобно подово покритие ще продължи значително време. Тук ламинат Quick Step Classic е добър пример за качествен материал за подови настилки.

Съгласно тенденцията за изтриване на повърхностния слой, ламинатът е разделен на 6 класа. Тези класове се определят чрез тест, който показва колко усилия са необходими, за да се приложи пробата, преди да се появят първите повърхностни дефекти.

21 клас ламинат се използва за жилищни помещения с най-малко натоварване (спални, работни помещения).



За жилищни помещения с по-голямо натоварване на пода, например, детските стаи са с ламинат 22 клас. Животът на ламинат от този клас е 2-4 години.

За коридори, кухни, където максималното натоварване на ламинатното покритие е по-подходящо да се използва ламинат с характеристиките на клас 23, който ще служи 4-6 години.

Ламинатните покрития с класове 31, 32 и 33 са най-приложими за употреба в промишлени помещения, където проходимостта и натоварването върху тях е много по-висока от домакинството. Те са увеличили устойчивостта на повреди.

За да се увеличи устойчивостта на ламината към влага, производителите в допълнение към импрегнирането на самата дъска, в допълнение импрегнират закрепващите ръбове със специални влагоустойчиви съединения. Тази обработка позволява да се спестят ставите от проникване на излишната влага по време на работа. Ако закрепването на ламинатната плоскост включва полагане без лепило, това импрегниране се прави по-внимателно. Освен това, като допълнителен слой от изолация, който увеличава изолацията от влага, преди поставянето на ламината е поставено водоустойчиво покритие. В този случай оригиналната повърхност за поставяне на ламинат трябва да бъде достатъчно ниска, за да се избегне повреждането на хидроизолационния филм, както и кривината на ламинатната плоскост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
» » Как да изберем ламинат
© 2021 BggeHat.com