Полагане на ламинат със собствените си ръце

Ламинатът е популярно подово покритие за почти всички помещения, както жилищни, така и офисни. Не е необходимо да се включва специалист за поставяне на ламинат. За да спестите пари, можете сами да направите това. Проучете простите стъпки, които предложихме за наслагването на ламината.

Етап 1. Подготовка на ламината. Преди поставянето поставете ламината в стаята, където ще бъде поставена в продължение на няколко дни. Това е необходимо за "аклиматизацията". Температурата на въздуха в помещението трябва да бъде около 18 градуса.

Етап 2. Подготовка на подовата повърхност. Ламинат трябва да се полага на пода от твърд материал (бетон, дърво, ПДЧ). Повърхността на пода трябва да бъде изравнена, т.е. да се изпълни подова настилка. Но ако предишното подово покритие е в добро състояние, то няма да бъде закрепено или разбито, полагането на ламинат може да бъде направено на основата му.

Етап 3. Уверете се, че сте разделили субстрата, преди да поставите ламината. Основните му функции са абсорбиране на шума, амортизация и защита от влага. Материалът, от който е изработен субстратът, е полиетилен и корк. Уверете се, че подложката е поставена назад и няма никакви пролуки или припокривания между лентите. Лентите от субстрата могат да бъдат съединени с лента за боядисване.



Етап 4. Продължаваме да полагаме ламинат. Ламинат - това покритие е плаващо, защото само краищата на летвите са прикрепени към пода. За да поставите ламинирания под, можете да използвате лепило и можете да го направите без него. Все повече наскоро ламинатът е подреден в глобален мащаб. Полагане на ламинат етаж, е необходимо да напуснат специално разликата между деформация на ламината, различните неподвижни обекти и стените. Функцията на тази разлика е възможността за разширяване на дърво в случай на температурата и влажността в стаята. Размерът на тази разлика трябва да бъде 10-12 мм. За да оставите празнините правилно, трябва да поставите специални разделители или колчета.

Стъпка 5. Старт опаковане ламинат трябва да бъде далеч от прозореца в посока на падане на слънчева светлина. Това ще помогне да се направи по-малко забележими шевове. Полагане започва с цялата комисия, и когато сте готови да се разпространява един ред, последният панел се реже до желаната дължина. В случай, дължината на парчето на панела, което е повече от 40 см, тази част ще започне на следващия ред. Забележка важното - разликата между ставите на панелите в съседни реда не трябва да бъде по-малко от 30 см При полагането близо ламината, прободни триони използват, при триона в желания размер панел силует с разликата между тръбата и ламинат ..

Стъпка 6. С glueless начин за полагане на ламинат, когато докинг панели, почукайте ги покрай, и само тогава кръстосано да zaschesknut ключалки.

Етап 7. След приключване на монтажа, затворете всички деформационни процепи с декоративна перваза, която е фиксирана към стената, а не към ламината. За да скриете ставата на прага, използвайте специален метален перваз. Възглавници също са необходими, ако дължината на стаята е повече от 10 метра, а ширината е 8 метра.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Как да инсталираме ламинат върху шперплатКак да инсталираме ламинат върху шперплат
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат върху неравен подПолагане на ламинат върху неравен под
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Полагане на ламинат със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com