Предимства и недостатъци на ламинат

Предимства и недостатъци на ламинат

Ламинат - материал, който много хора погрешно считат за естествени. Всъщност това не е съвсем вярно. Въпреки това ламинатът, поради своята многослойна структура и характеристики на производствената технология, наистина се отличава с отлични експлоатационни характеристики.

Основното му предимство е устойчивостта на износване. Дори когато има доста големи товари на пода, ламинатът ще се почувства страхотно. Това се постига чрез трайно защитно покритие. Предотвратява появата на издрасквания и драскотини на пода. В допълнение, плътността на основата (обикновено около 800-1050 kg / m3) също е важна в многопластовата структура на ламината. Това позволява на покритието да издържа на равномерни удари върху него с остри токове или паднали тежки предмети.

Е, ако се интересувате от висококачествена подплата - посетете сайта tkrazvitie.ru. Само там ще намерите огромен избор от облицовки за довършване на помещенията без допълнителни разходи.



Важни са и неговите антистатични свойства, които ламинатът задържа през целия си живот. Поради това той е по-малко податлив на замърсяване. Традиционно основният враг на ламината е водата. Отчасти това е справедливо изявление. Odaka днес, много производители се опитват да вземете водоустойчив ламинат субстрат се използва специална технология за защита на ръбовете, което води до високо качество може покритие за 04:00 издържат на влага, без осезаеми последици под формата на деформация.

Но такъв недостатък, като досадното свиване или процъфтяващ звук, който възниква при ходене на ламинат, все още е невъзможно да се определи без допълнителни разходи. Единственият начин да се справят с него - това устройство, когато инсталирате пода на специален субстрат. Тя служи като вид амортисьор между основата и покритието. Освен това, той може да изравни малки неравности на повърхността. При правилна инсталация, звукът на подрязване ще стане по-малко забележим или ще изчезне напълно. Това обаче се отнася само за такъв ламинат, в структурата на който вече е осигурен акустичен слой.

Когато избирате ламинат в магазина, трябва да обърнете внимание на неговата маркировка. Това е класът на покритие, обозначен с цифри 23, 32, 33 и т.н. всъщност самите фигури говорят не толкова за качеството на ламината, колкото за площите, в които може да се използва. Например двойките са жилищни помещения, сред които са жилищни помещения, а три са обществени. Специална група се състои от индустриални помещения, в които на ламината се поставят високи изисквания (това са "четири").

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Паркет дъска или ламинат, което е по-добър съвет за избора на капакаПаркет дъска или ламинат, което е по-добър съвет за избора на капака
Как да премахнете драскотините на ламинатаКак да премахнете драскотините на ламината
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Полагане на ламинат върху неравен подПолагане на ламинат върху неравен под
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
» » Предимства и недостатъци на ламинат
© 2021 BggeHat.com