Изборът на подови настилки е ламинат или PVC плочки

плочки pvcНастъпи моментът, когато по определени причини решихте да направите ремонт: дали е нова къща, нов апартамент или просто сте решили да промените ситуацията у дома. И тук има въпрос, кое подово покритие е по-добро - ламинат или плочка от PVC, какво "плюсове" и "минуси" на дадените покрития. Първо, нека видим какъв вид материали са те и от какво се състоят.

Обмислете предимствата и недостатъците на PVC плочки - многопластов материал, състоящ се от няколко слоя поливинилхлорид. Това покритие е аналог на всички известни линолеум. Предимството на това покритие е неговата висока устойчивост на влага и дълъг експлоатационен живот. PVC плочките се монтират лесно и дори ако частта е повредена по време на работа, тя лесно може да бъде заменена с нова. Цената на PVC покритията е по-ниска от тази на ламинат, така че може да се използва в големи площи и дори в индустриални помещения.

Единственият недостатък на плочките от PVC може да се дължи на факта, че е изработен от изкуствени материали. Това също така определя възможността за използването му в тези или други помещения.

В момента ламинатът е най-често срещаното покритие. Състои се от много слоеве от компресиран картон, хартия и ПДЧ, или от дървесни влакна, а външният слой е покрит с пластмасов филм, благодарение на който се създава текстурата и оцветяването на покритието. Полагане на ламинат не изисква много усилия, защото Шевовете лесно се свързват с помощта на съществуващи специални брави.



Най-горният слой на ламината е много стегнат, което позволява да бъдат устойчиви на механични повреди (животински нокти, токчета, тежки мебели) и да устои на влага. Високата стойност сред характеристиките на ламината е устойчивостта на топлина: когато ударът на горене го удари, той не се възпламенява. Ламинирани покритие не е податлива на петна и прах, поради високата си плътност, тя не позволява да се абсорбира разлято кафе, чай, вино, които лесно могат да бъдат отстранени с влажна кърпа, и не позволява да проникне и да се възпроизвеждат различни бактерии.

Слабостта на това покритие и в същото време неговата "минус" са ставите. При недостатъчно квалифицирано полагане на ламината, в точките на съединяване могат да останат празнини, което води до проникване на влага и горният слой започва да се отлепва с времето.

За всеки потребител е важно избраното от него покритие да е достатъчно издръжливо, да не е прищявка на грижи, удобно и, разбира се, красиво. Следователно изборът е само за самия потребител!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е по-добре да лежите на подаКакво е по-добре да лежите на пода
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
» » Изборът на подови настилки е ламинат или PVC плочки
© 2021 BggeHat.com