Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?

въпрос: Коя подова настилка е по-добре да изберете ламинат или килим?

отговори на: Един от най-важните критерии за този въпрос ще бъде цената на продукта. Необходимо е обаче да се разгледат други характеристики на представения продукт.

  • Ламиниран паркет. Този продукт е основата, която най-често се изработва от ПДЧ или дървен материал и има специално външно покритие. Модерният строителен пазар предлага на потенциалния потребител най-широката гама от такива продукти.

Този продукт може да се използва в голямо разнообразие от приложения благодарение на широка гама от различни функционалности. Например, има разлика в текстурата или устойчивостта на износване. Подходящ тип ламинат най-често се избира в зависимост от състоянието на пода.

Има възможност за избор на продукт според нивото на товара, характеристиките на инсталацията или устойчивостта на влага. Якостта и дълготрайността на материала позволяват монтирането на покритието във всякакви помещения.Друго предимство на ламината е неговата висока устойчивост на замърсяване от всякакъв вид.

Съществуват обаче и недостатъци - полагането на ламинат ще отнеме порядък повече от времето на килимния под. Също така ламинатът е студен материал, който не ви позволява да седите или да ходите по него боси за дълго време.

  • Покритие на килими. Широката гама от възможности прави възможно купуването на покритие за почти всички. Използват се както синтетични, така и естествени модели. Продукт, изработен от естествени влакна, е скъпо удоволствие, което не всеки трябва да си позволи. Въпреки това, килим е по-изгодно по отношение на разходите, отколкото закупуване на ламинат. А килим продукт е допълнителен комфорт в къщата и приятно усещане за ходене бос.

Въпреки това, дрямката, независимо дали е естествена или синтетична, събира голямо количество прах, което може да причини алергични реакции. В областта на почистването, килимът е по-финичко от ламината. Всяко масово замърсяване е пряка заплаха за загубата на външния вид на целия продукт. Материалът изисква не само задълбочено почистване с прахосмукачка и специални средства, но и почистващи операции в специализирани химически почистващи препарати.

По този начин, когато решавате за избора на подови настилки, първо трябва да определите в коя стая да се побере продуктът. Ако искате пода в хола или залите, в които се изразходва много време, най-добрият вариант ще бъде само ламинат. Но в спалнята, където степента на замърсяване е много по-малка, килимът е добро решение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете кой етаж е най-добре в коридораИзберете кой етаж е най-добре в коридора
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Преглед на изложбения килим за подова настилкаПреглед на изложбения килим за подова настилка
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
© 2021 BggeHat.com