Ламиниран паркет

Ламинат може да се припише на паркет. Това покритие е най-икономичният вариант сред всички известни видове подови настилки.

Ламиниран появи около една четвърт от преди век, и тя е била причинена от факта, че доброто във всички сетива естествен дървен паркет е доста скъпо и не е достъпна за всички, освен специални умения, необходими по време на инсталацията. Търсенето създава доставка, така че по-икономичната версия на паркета не отнема много време и е просто ламиниран паркет.

От появата на тази подова настилка технологията на производство на ламинат и нейното качество непрекъснато се подобряват. До момента ламинатът е много достъпен вариант за подови настилки.

Ламинираната настилка има следните положителни качества:
• висока устойчивост на износване;
• устойчивост на влага;
• устойчивост на топлина;
• лекота на работа и поддръжка;
• Устойчивост на цветовете.

Ламинираното покритие е панел, който се състои от четири или повече слоя. Самата дума "ламинат" се третира като многослойна.



Основният слой на ламината е неговият среден слой, изработен от дървесни влакна. Техническите характеристики на основния слой и качеството на целия подови настилки зависят. Колкото по-висока е плътността на този слой, толкова по-силен е ламинатният панел.

Най-горният слой на ламинираното покритие се състои от хартия с различни изображения върху него. Най-горният слой се нуждае от най-голяма защита, защото се подлага на непрекъснато физическо действие. За да се защити този слой, той допълнително се импрегнира с меламин или акрилова смола.

Под основния слой на ламинираното табло се намира слой от картон, обработен с парафин. Диаметърът на този слой е 0,5-0,8 мм. Този слой може да се състои и от пластмаса. Изпълнява две функции. Първата е балансирането на напрежението на огъване на основата, а второто - не позволява проникването на влагата.

Лекотата на полагане, лекотата на грижа, достъпните разходи и широк избор от текстури ви карат да изберете този под. Основната грижа за ламинирания под е да избършете с влажна (не влажна) кърпа. За да премахнете устойчивата мръсотия, можете да използвате ацетон и на места, където има драскотини - специален молив.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Паркет или ламинат кое е най-добре да избирате?Паркет или ламинат кое е най-добре да избирате?
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Паркет настилкаПаркет настилка
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
» » Ламиниран паркет
© 2021 BggeHat.com