Ламинатни и ламинатни видове

Ламинатни и ламинатни видове

Ламинат - най-новият продукт от най-новите технологии. Много от тях са много погрешни, наричайки ги просто покривало от дърво.

Ламинатът е направен изключително от рециклирана дървесина, като обикновена ПДЧ, но само по-плътна и много по-здрава. От двете страни вече подсилената ПДЧ е залепена със слоеве от материал. Първият слой, който е прикрепен директно към ПДЧ, служи за предпазване на ламината от всякакви деформации, от намокряне. Този слой се нарича капсулиране. Средният слой обикновено е хартия с шарка или модел, покрита с трети, последен слой, който предпазва шаблона от изтриване и избледняване. Обикновено слоят, който предпазва шаблона от изтриване, е малко по-силен от ламинирания слой за ламиниране.

Ламиниран е добро това, че точно симулира всякакъв вид дърво, но цената му е в контраст с естественото дърво е много по-ниско, което намалява разходите за ремонт на апартаменти или самостоятелни стаи. Също така, ламинираните подове са много по-лесни и по-бързо инсталирани от паркетните подове.

Идеята за ламинат идва от Швеция преди около двадесет години. Днес ламинатът е претърпял промени, а сега има много отличителни черти от оригиналния модел и сега той се използва почти постоянно, когато се извършва ремонт на апартаменти в Москва.

Ламинат, за разлика от други подови настилки, има значителен брой предимства при ремонта на апартаменти:

- Устойчив на абразия и избледняване в банята;

- висока якост, така че да не се боят от механични повреди;

- висока устойчивост на износване;

- Удароустойчив;

- топлоустойчива и незапалима;



- не са чувствителни към петна, които се образуват поради висока влажност;

- всички възможни варианти на цветове;

- малка височина при полагане;

- Достъпна цена;

- висока устойчивост на ултравиолетови лъчи;

- Простота в стилизирането;

- хигиенични;

- не изисква специални грижи;

Така че как да изберем подходящия ламинат в ролята на настилката?

Преди да изберете ламинат, направете ремонт в апартамента, трябва да разберете всичко за стаята, а именно какъв вид е. Повишена влажност, повишено натоварване, по-голяма проходимост, резки температурни промени - всички тези фактори трябва да се вземат предвид, преди да отидете на ламинат. Също така, интензивността на използването на покритието е важна, защото например в коридора има по-голяма проходимост, отколкото, да речем, в спалнята. Именно за тези фактори ламинатът е разделен на класове, всеки от които е предназначен за определен тип стая и неговата интензивност на използване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на ламинат върху бетонен подПолагане на ламинат върху бетонен под
Как да поставите ламинат на подаКак да поставите ламинат на пода
Ламинат за кухнята и коридора в какви характеристики на покритието?Ламинат за кухнята и коридора в какви характеристики на покритието?
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Какви са видовете ламинатКакви са видовете ламинат
Как да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие класКак да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие клас
Какво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете вниманиеКакво да изберете подложка под ламинат за какво да обърнете внимание
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
» » Ламинатни и ламинатни видове
© 2021 BggeHat.com