Полагане на ламинат със собствените си ръце

Когато извършвате ремонт в апартамента, можете да поставите ламинат със собствените си ръце. По този начин ще спестите значителна сума пари. Ламинат - покритие, което трябва да бъде поставено по определена технология.

Много от тях не знаят или не искат да спазват определени правила за поставяне на ламинат. Има случаи, когато полагането на висококачествен материал води до лоши ситуации. Ако не знаете как да поставите ламиниран паркет, тогава можете да разваляте външния вид на пода и да създадете значително неудобство.

Основните моменти на полагане на ламинат

Първата точка може да бъде идентифицирана - правилото за "плаващ под". Това означава, че материалът не трябва да бъде прикрепен към пода или към стените. Ламинатът просто лежеше на пода и се увери, че не докосва стените на стаята.

Необходимо е да се поддържа разстояние между пода и стената в рамките на 1 см, подът трябва да се играе. Прорезите, които се появяват по време на работа, лесно се маскират под рамката.

Друга особеност на самолинейното полагане е разположението в равнината. Съгласно правилата, материалът трябва да бъде поставен така, че дневната светлина от прозореца да пада по шевовете, а не през него. В противен случай, сенките от шевовете стават забележими и появата на пода се влошава.

При извършване на ремонтите, много хора са изправени пред неравномерен, крив под. В този случай ламината не може да се полага. Материалът се полага само върху равна повърхност или върху повърхност, която има малки и гладки неравности. Гладката неравност се нарича неравномерност до 3 мм на 1 метър.



Подравнете пода със замазка. Ако има значителни неравномерни подове, се извършва изравняваща циментова замазка. Що се отнася до малки неравности от 1-3 см, те могат да бъдат премахнати с помощта на самонивелиращи се подове. Те, за разлика от циментовата замазка, бързо изсъхват.

Коркова подложка под ламинат

В момента има различни видове субстрати за ламинат. Субстратите от пенополиетилен и пенополистирол са най-популярните и сравнително евтини.

Преди да започне процеса на ламиниране, е необходимо да поставите специална мека подложка на пода под ламината. Подложката помага да се увеличи топлоизолацията и да се увеличи шумоизолацията на пода.

Ако имате достатъчно количество, можете да препоръчате тампон под ламинат. Корк субстрат е естествен материал, който струва много повече.

Как правилно да инсталирате ламинат? Независимо дали да наемете специалист? Да решавате директно с вас, особено когато статиите ни съдържат подробно описание на процеса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Причините за издухан ламинат и как да го премахнетеПричините за издухан ламинат и как да го премахнете
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Полагане на ламинат върху неравен подПолагане на ламинат върху неравен под
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
» » Полагане на ламинат със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com