Качествен ламиниран паркет на дървения под

С помощта на ламинат могат лесно да бъдат превърнати в някоя стая. Популярността на тази настилка се увеличава всяка година. Обикновено, ламиниран паркет е поставен върху бетонния под. Но ако стаята има дървен под, че не е необходимо да се премахне и полагане ламинат за производство на върха, но в същото време се придържат към определени правила и да обърне внимание на недостатъците и нередностите на повърхността на дюшеме, както и в съответствие с всички препоръки за полагане на ламиниран паркет, се оказва красива повърхност , По-подробно, че такава ламинат подреждане на и как да го направя може да се намери тук https://k-dom.com.ua/ukladka-i-dizajn/laminat.

И така, както беше казано по-горе, ламинатът е поставен само върху равна повърхност, която също трябва да е твърда. Разликата на пода може да се приеме, че е 1 мм с дължина 2 м. Това се дължи на дизайна на самия ламинат, в който ръбовете на таблото имат брави, поради което има тясна връзка помежду си. При поставянето на ламинат върху неравен под, много бързо подовото покритие ще стане неподходящо, тъй като при постоянно натоварване от деформациите, бравите ще станат негодни. От това на кръстовищата ще има пукнатини, а ако влагата дойде там, ламинатът ще се деформира.

Трябва също така да се има предвид, че в дървените полета дъските могат да изсъхнат. В този случай дървеният под на някои места започва да се огъва и скърца. Ето защо, преди да поставите ламинат, трябва да премахнете тези грешки.

Дървеният под е изравнен по два начина:
- плътно свържете дъските заедно;
- укрепване на бетонната основа на изоставането.



След като фиксират дървения материал, те започват да се свързват със свободните дъски, закрепват ги заедно с помощта на допълнителен материал, който може да бъде ПДЧ. По-приемливата дебелина трябва да е най-малко 16 мм дебела.

След натрупване и фиксиране на ПДЧ, с помощта на мелница, направете полиране на пода с помощта на фино и зърнесто покритие на барабана. На подравнения и подсилен под, под самия ламинат, се полага основата. За тази цел се използва корк или разпенен полипропилен. Поставяйки лентите на подложката в ставата, те се фиксират с широка лента.

Следващо стартиране на самия ламинат:
- поставянето е перпендикулярно на дървените подови дъски, като се започне от прозореца до вратите;
- като сте поставили първия ред, с помощта на електрически мозайката е необходимо да режете дъската на желания размер;
- подреждане на следващите редове, е необходимо да се придържате, така че краищата на съседните панели да не съвпадат;
- на последния ред от панели, обикновено измерващи желаната дължина, правете трион.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите ламинат на подаКак да поставите ламинат на пода
Как се полага ламинатът със собствените ти ръце?Как се полага ламинатът със собствените ти ръце?
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Полагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинатПолагане на топъл под ламинат съвети за избор на отоплителна система и ламинат
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Причините за издухан ламинат и как да го премахнетеПричините за издухан ламинат и как да го премахнете
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
» » Качествен ламиниран паркет на дървения под
© 2021 BggeHat.com