Какъв трябва да бъде изборът на подови покрития

избор на подови настилкиСега на пазара има голям вид подови настилки за всеки вкус и чантата. Днес се опитваме да говорим за няколко, най-популярните им представители.

По приятелски начин, преди да изберете, е необходимо да определите местоположението, в което избираме корицата. Днес ще разгледаме този въпрос по-подробно и просто ще обсъдим обхвата. В бъдеще ще анализираме всеки от тях поотделно.

И така, най-популярните представители на пазара на подови настилки:

- Линолеум

- Покритие за килими

- Ламиниран паркет

- Плочки

- Паркет

- Масив



Защо често се използва само линолеум?

линолеум - най-често срещаното, познато на всички. Той има свойства като гъвкавост и водоустойчивост. Отлично за всички видове помещения. Предположението, че линолеумът е евтино, нестандартно покритие, не е вярно. В момента пазарът предлага голям избор на линолеум, който отговаря на много нужди и има различни категории качество.

Покритие на килими - купчина покритие на любител, подходящ за спални и детски стаи. Топла, но много не практична, изискваща специални грижи. На пазара има широк избор, но в момента той стана по-малко популярен.

Ламиниран паркет - Може би, най-популярният сега вид подови настилки. И все пак, защото с негова помощ можете да прецизирате всеки пол. Има голямо разнообразие от текстурни вариации и цена на ламинат. Най-популярните видове дърво и плочки. Ламинат - универсално покритие, подходящо за всички помещения, поради специфичните свойства на дадена категория. Въпреки това, в кухнята е разумно да не се използва ламинат, или когато се използва, използвайте допълнителни водо-отблъскващи агенти.

плочка - керамично покритие, подходящо за коридори, кухни и бани. Има дълъг период на употреба, много издръжлив, а не прищявка в грижите. Има голям избор от подови плочки - това ви позволява да победите "студеното".

паркет - по-скъпи, надеждни, но причудливи дървени капаци. Подходящ за използване в залата, трапезарията и понякога в спалнята. Изборът и полагането на паркет трябва да се подхожда по-внимателно, тъй като подходящо подбран и поставен паркет може да ви служи много години без да предизвиква никакви въпроси.

масив, може би най-скъпият от описаните по-горе подови настилки. Понякога действа като компонент на паркета. Подходящ е за почти всички жилищни помещения (но е по-добре да се избягва работната площ на кухнята). Много впечатляващ вид, когато целият етаж в къщата е направен в един стил, като се спазва посоката на платно при полагане.

Ако сте избрали паркет или масив, опитайте се да избягвате, без да е необходимо преминаване и трудни стави (прагове, корнизи) - това ще ви помогне да разширите визуално помещенията. Същият метод може да се използва и при полагане на ламинат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
Линолеум за дърво в интериорен дизайнЛинолеум за дърво в интериорен дизайн
Хомогенен линолеумХомогенен линолеум
» » Какъв трябва да бъде изборът на подови покрития
© 2021 BggeHat.com