Какъв вид настилка да изберем за топъл под?

Топъл подът ви позволява да нанесете всякакъв вид подови настилки. Препоръчително е на етапа на предварителните изчисления и монтажа на подово отоплителната система да се вземе предвид кое подово покритие ще се използва в тази стая.

Обикновено подовото покритие се избира в зависимост от типа стая, в съответствие с това се създава необходимия температурен режим. Според спецификациите, температурата, която създава отделните му части, трябва да бъде по-висока в тези области, които са в непосредствена близост до външните стени на помещението. Ако различните части на пода в стаята има температурна разлика, в експлоатация тя може да се отрази неблагоприятно на външния вид и физическите характеристики на покритието от дърво и пластмаса. Пластмасови настилка може значително да претърпи промени в цвета, т.е. може да бъде прегаряне материал или пожълтяване, и поява на микропукнатини. На първо място, това се отнася до пластмасови материали с лошо качество. По правило пластмасовите подови плочки са издръжливи и не се подлагат на промени поради полагането на топъл под. Подгряващите подове имат свойството да съкращат живота на покритието от линолеум.

Паркетите и другите подови покрития от дърво могат да загубят физическите свойства в течение на времето, а именно да изсъхнат. За дървеното покритие най-зловредният е периодичният режим на отопление и честите промени в отоплението и охлаждането. Ако се сравнява с паркет, ламината има голяма стабилност до отрицателни промени и в повечето случаи не се подчинява на тях като цяло. Ако се предпочита да се използва за топлата етаж само в парка, тогава е по-добре да се използва готов паркет, тъй като технологията на нейното производство е идентична с технологията за производство на ламинат. Топлинният капацитет на дървесината е много по-голям от топлинния капацитет на други материали, които се използват като подово покритие.



Що се отнася до килима и други видове подови настилки от естествени и изкуствени влакна, няма ограничения.

Ако подът е плочки, мрамор и керамични плочки, няма и ограничения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на водния подИзчисляване на водния под
Избор на подаИзбор на пода
Изчисляване на пода на топлата водаИзчисляване на пода на топлата вода
Линолеум за подово отопление, когато мога да използвам това покритие?Линолеум за подово отопление, когато мога да използвам това покритие?
Терморегулатор за топъл подов модул за регулиране на температурата вътре в къщатаТерморегулатор за топъл подов модул за регулиране на температурата вътре в къщата
Топъл под в банята, който да изберем?Топъл под в банята, който да изберем?
Електрически подгряван под с ръцеЕлектрически подгряван под с ръце
Как да изберем топъл под? Кой да избере?Как да изберем топъл под? Кой да избере?
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Какви са основите за топъл подКакви са основите за топъл под
» » Какъв вид настилка да изберем за топъл под?
© 2021 BggeHat.com