Подове

подове

Компонентът на подовете е основата и покритието. Под капака се разбира най-горният слой, който е изложен на операцията. Като се започне от това, едно от важните изисквания, наложени върху подовете, е съпротивлението на всякакви механични влияния, като абразия, удари - възможността за лесно почистване от замърсяване, красив естетичен външен вид, възможност за бърз ремонт. Освен това, в помещения с висока влажност, подовете трябва да бъдат водоустойчиви, водоустойчиви.

В гражданските сгради подовете се подреждат с помощта на следните материали: дърво, асфалт, бетон, ксилолит. Или използвайте ролки, листове, керемиди, синтетични материали.

Дървените или дървени подове са екологично чисти, имат малко натрупване на топлина. За да се удължи експлоатационния срок, тези подове са боядисани или лакирани. За устройството на дървени подови настилки използвайте като отделни дъски или пръти и дървени дъски на ширина от седемдесет до осемдесет сантиметра и на дължина от двеста двадесет до двеста осемдесет сантиметра.

Паркетните подове са силни, с ниска топлопроводимост, високо естетическо ниво, безшумни при ходене по тях, лесно ремонтирани. Тези подове се полагат върху дървения под. Укрепване с нокти. Паркетът е парче и панел. Преди всичко ценен дъбов паркет. Тя се отличава с високата си здравина и издръжливост, красотата, почти не реагира на промените в влажността.

Линолеумът се използва като подвижен материал за подове. Линолеумът е на база гума или филц. Предимството му е устойчивост на абразия, водоустойчивост, безшумна хигиена. Ролковите материали, използвани за подови настилки, са залепени с устойчиви на влага блестове върху равна повърхност. Краищата на платната се движат под основата.



Подовете от керамични или метални плочки се наричат ​​плочки. Такива подове стават уморени в бани, душове, в някои промишлени помещения и др.

Безшевните подове са изработени от асфалт, бетонни разтвори, синтетични пасти.

Асфалтобетонни подове, като правило, изпълняват в складове и пътеки. Дебелината на това покритие е от двадесет и пет до петдесет милиметра и е поставена върху бетонната замазка.

Изливане, те са също мастика, подовете са изработени от синтетични материали. Защо да използвате разтвор, състоящ се от пясък и поливинилацетатна емулсия.

Ако се интересувате от Строителство на къщи - посетете ecobud.kiev.ua. Само там ще откриете всичко за изграждането на къщи бързо и на достъпна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подът и пода и изискванията към тяхПодът и пода и изискванията към тях
От какъв материал е устройството на подове във ванатаОт какъв материал е устройството на подове във ваната
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Шперплат върху дървения под под линолеум без помощта на специалистиШперплат върху дървения под под линолеум без помощта на специалисти
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
Вътрешни преградиВътрешни прегради
Ремонт на дървени подове в старата къщаРемонт на дървени подове в старата къща
Покриване от металПокриване от метал
» » Подове
© 2021 BggeHat.com