Какъв трябва да бъде пода в кухнята?

какъв етаж е по-добре в кухнятаЧудили ли сте се някога какво да бъде в кухнята? Колко хора, толкова много мнения. Някои предпочитат класическия плочката, (виж как да се плочки на пода), други са балатум, а други предпочитат нещо от по-новите разработки в областта на строителството. Но има едно общо нещо: подът в кухнята трябва да бъде практичен, издръжлив и да има способността бързо и лесно да се почиства. Това се основава на тези изисквания и трябва да бъде избран материал за кухненски подови настилки.

Кой етаж е по-добър в кухнята

По принцип много от съвременните строителни материали попадат под тези изисквания. Например, заедно с плочки, подходящи за кухнята свойства и имат линолеум с ламинат, и корк под, а дори и обикновени, специално обработени, дървени покрития. Всички те са лесни за почистване и имат съпротивление срещу домакинските химикали и кухненските мазнини. Дори ако някой иска да използва в кухнята друг материал, който не е предназначен за него, тогава почти винаги има възможност с помощта на специални покрития, за да му даде необходимите свойства.

какъв етаж е по-добре в кухнятаКакво става? Свойствата на настилката, избрана за кухнята, се отдалечават във фонов режим? И идва факторът на визуалното възприятие и удобство? По принцип и така можете да кажете. Но защо, например, същите красиви саморазливни подове неприсъщи му придават свойствата, за да прекарат допълнителни пари, ако има готов, специално проектиран за място в кухнята, подови настилки?

Как да покрием пода в кухнята?

Най-важното свойство за подовата настилка в кухнята е силата и издръжливостта. Първо, предмети, паднали на пода, не трябва да оставят никакви удари и поражения. Дори и месомелачката, падаща от стената, да не повреди пода. На второ място, тя просто трябва да има повишена устойчивост на абразия. Такива материали включват плочки. Разбира се, с правилната инсталация има всички качества, които са за предпочитане за кухненския под.

Но ламинат за кухнята не изостава в това отношение, много видове ламинирани панели не само имат издръжливост, но те държат удари на паднали обекти не по-лошо. Още повече, за разлика от студените плочки, ламинатният подови покрив е по-топъл не само на допир, но и "по око", т.е. визуално.



отколкото да покрие пода в кухнятаНо линолеум, за съжаление, няма такива свойства. Ето защо, независимо от това, което решите да покриете с пода в кухнята, той трябва да даде последното място сред неговите предпочитания. С лека структура материалът е обект на "нараняване" не само от падащи предмети, но и от неправилно движещи се мебели. И за трайността като цяло няма какво да се каже. Какъвто и да е написал производителите, факт е, че при интензивна експлоатация при тежки условия на кухнята никой вид линолеум за домакинствата не може да продължи повече от пет години.

Що се отнася до лекотата на почистване, тогава почти всички материали, използвани в нашите кухни, са повече или по-малко идентични. Това е просто, може би, плочки в това отношение има малък недостатък - това е шевове. Те бързо се тъпчат надолу, от главния си блясък не остава следа в близко бъдеще, освен това, изхвърлянето им не е много удобно да се използва боклука. Тази липса не се предлага в безшевни ламинати и линолеум.

кухненски подДруго предимство на ламинираното покритие е възможността за самоинсталация. Почти всеки може да събере пода от ламината в присъствието на определени инструменти. Повече проблеми в това отношение могат да доведат до самата подготовка на съществуващия етаж, за ламинат тя трябва да бъде почти напълно плоска. По принцип и за линолеум, както и за други подови настилки.

Както можете да видите, изборът на подови настилки в кухнята най-често засяга само ви предпочитания фактор и които сексът е по-добър в кухнята зависи от вас. Но липсващите качества могат да бъдат компенсирани с допълнителни мерки: всички видове импрегниране и булгур лесно да се справят с тези проблеми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв секс да прави в кухнятаКакъв секс да прави в кухнята
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Разбираме кой етаж е най-добре в кухнятаРазбираме кой етаж е най-добре в кухнята
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опцииКакъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Какво трябва да бъде модерната кухняКакво трябва да бъде модерната кухня
Ъгъл в кухнятаЪгъл в кухнята
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
» » Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
© 2021 BggeHat.com