Кой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставен

Подът в хола

Защо изборът на подови покрития днес все повече потребителите дават предимство на новостите, които все още не са тествани във времето. Дали това е мода или желание да получите нещо ново? Защо традиционните материали за подови настилки, така да се каже, "на сянка", е ламинатът по-добър от линолеум, или винил плочки е по-добре от паркет? Да, нищо подобно, нашите стари приятели (традиционните материали за подови настилки) не са по-лоши в много отношения, а дори и някъде по-добре. И още повече, ако разговорът е за линолеум. Тази подова настилка е най-често срещаната, най-демократичната и една от най-евтините. Ето защо, темата на нашата статия, ние избрахме един въпрос, който днес най-често се пита в сградата форуми в Интернет, и кой линолеум е по-добре за един апартамент?

За да се отговори на това, е необходимо да се разбере какво предлага модерният пазар, какви линолеуми присъстват върху него и как тези видове се различават един от друг. Както виждате, един въпрос ражда няколко. Ще им отговорим.

класификация

Защо се интересуваме от класификацията на линолеума? Въпросът е, че не всички видове подови материали могат да се поставят в стаи с различни товари на пода. И в тази позиция има един важен показател - проходимостта на помещенията. Ясно е и без думи, че колкото по-висока е степента на проходимост, толкова по-голяма е абразията на подовата настилка. Тоест, се оказва, че колкото повече ходим на пода, толкова по-бързо се износва подовият материал. Следователно, първо си струва да разберете какви натоварвания действат върху пода и само след това изберете покритието въз основа на техническите му характеристики.

За да бъдем ясни, ще разгледаме линолеума по отношение на неговия модел.

витрина

Асортимент на подови настилки

Първо, трябва да се отбележи, че в момента производителите произвеждат два основни типа линолеум. Този линолеум е естествен и синтетичен. От самото име става ясно, каква е разликата между видовете. Първата версия е направена само от естествени материали. Няма да разгледаме подробностите за неговия състав, на нашия уебсайт ще намерите тази статия, където е подробно, от какво и как се прави естествена извадка. Ние сме най-вече заинтересовани в какво линолеум е по-добре?

Следователно, трябва незабавно да се отбележи, че естественият вид е най-добрият вариант. Може би някой ще твърди, че неговите характеристики не са верни, или на практика тази извадка не издържа на товара и бързо се провали. Не вярвайте на всичко това, естествен линолеум, ако го сравните със синтетични, най-доброто за дома и апартамента.

Просто само един индикатор, който за себе си всички и казват. Това е сервизният живот, който е 25-30 години. Синтетичните не могат да издържат толкова много. Разбира се, необходимо е да се направи резервация - материалът трябва да бъде правилно определен за всички технологични изисквания. И е необходимо да се погрижим за това. Има един естествен линолеум един голям недостатък - това е висока цена. Тук не можете да спорите, но ако все още сте измъчвани от въпроса за по-добър избор и бюджетът Ви позволява да закупите точно естествения материал, не се колебайте дори да го изберете и купите. Не съжалявайте за това.

Има естествен линолеум и още един минус - бедност на декоративния дизайн. Цветовата схема е напълно налична, няма проблеми, но днешната униформа не винаги се вписва в интериорния дизайн на помещенията. Но с различни рисунки производителите "изпомпват", най-вероятно не те, а технологиите. Но това, ако мога да кажа, е цената на продукцията. Така че той избира от това, което е на пазара.

Синтетичен линолеум

Състав на материала

Материал в секция

Това е най-често срещаният и популярен вид. Защо? Има две причини:

  1. Евтиност на продукта.
  2. Разнообразие от дизайн.

И въпреки че от двата вида синтетични линолеум не е най-добрият, по-голямата част от потребителите дават своето предпочитание към него. Необходимо е да обърнете внимание, че в тази категория има два подвида:

  1. Хомогенната.
  2. Хетерогенни.

Отново няма да разгледаме подробностите за техните технически характеристики, качества и свойства, както и за състава и технологичното производство. Имайте предвид, че хомогенният линолеум е монолитен материал с дебелина 2-3 мм. Той е изработен от поливинилхлорид с различни добавки. Неговата отличителна черта е чертеж в цялата дебелина на материала. Какво дават? Само един, в процеса на постепенно абразия, моделът не изчезва. Тя може да избледнее, да промени яркостта си малко, но да не изчезне.

Покриващи хетерогенни

Хетерогенен тип

Хетерогенен вариант е пластовият пай, направен от няколко материала. Така че в него горният слой е защитен филм, вторият слой е декоративният материал, т.е. самата картина. Оказва се, че докато защитният филм не се разпада, можете да говорите за красотата и представянето на линолеума. Веднага щом се втурне, всички смятат, че вашият секс бързо ще стане не само грозен, ще стане отвратително. И ще трябва да прибягвате до кардинални мерки - ремонт или пълна подмяна на подовата настилка.

Между другото, дебелината на хетерогенния линолеум варира от 3 до 6 мм. И изглежда, че в тази подгрупа това е най-добрият вариант, но не бързайте. Защо? Тъй като всеки вид и подвид има класове, които разпределят самия линолеум по отношение на устойчивостта на износване. Отново няма да отидем в подробности за разпространението, просто да посочим нашия материал за класификацията на износването.

Видове синтетичен линолеум

Домакински тип

Tarkett Grand

  • Домакински. Този материал има дебелина до 2 мм и може да издържи натоварвания до 2,25 кг / м2. Дали това е много или малко? Запомни темата на нашата статия. В него ние искаме да се справим с линолеума по отношение на годността му за къща или апартамент. И тъй като в апартаментите и къщите има различни стаи с различен трафик, вариантът за домакинството трябва да се разглежда в съответствие с този показател.

Например, спи. Ние го посещаваме рядко, а след това просто спим в него, на практика без да създаваме товари на пода. Ето защо изборът на домакинството тук е най-добрият. Освен това това е най-евтиният материал в тази категория.

  • Полу-търговска. Много хора не разбират защо "секс"? Тъй като има реклама, и този тип е нещо между домашния и търговския, затова се получи това име. Но той има много интересни показатели. То е толкова трайно, колкото и търговската версия, но не е много дебела, като домашна. Тоест, в него бяха събрани всички най-добри характеристики. И тъй като става въпрос за линолеум за апартамент и къща, полупроводниковият модел може да се счита за най-добрият в това отношение. Следователно, най-често се поставя в коридори, в коридори, в кухнята, на балкона или в лоджията, в банята и тоалетните.

Не мисля, че тази опция се използва само в стаи с голям трафик. Това е погрешно, само една домакинска опция е почти два пъти по-евтина. И ако има въпрос на икономичност, разделянето на помещения според този принцип е оптималното решение. Разбира се, ако бюджетът на ремонта не държите назад, можете да поставите полуобработен линолеум във всички стаи и помещения.

  • Търговска. Така стигнахме до най-издръжливото и устойчиво на износване подово покритие в категорията "линолеум". Няма да говорим за това, защото не се използва в апартаменти и къщи. И на този етап.

Има няколко подвида, които бих искал да кажа няколко думи.

Секс в ресторанта

Търговско покритие

  1. Това е акустичен тип линолеум. Има висока степен на звукоизолация. Искате ли да го използвате във вашия апартамент? Няма проблем, препоръчваме да поставите пода в детската стая.
  2. Неплъзгащ подови настилки. Неговият повърхностен слой в състава му има карбондум или кварцов трош. Отлично подово покритие за мокри помещения. Да, и на прилежащия балкон ще продължи много години.
  3. Антистатичен вариант. Той не се използва в апартаментите, както и в търговския линолеум. Мястото му на инсталиране в помещенията, където има голям брой различни електрически съоръжения от типа производство. Например, на пода в подстанциите.

Декоративен дизайн

Така че, с техническите характеристики на линолеума, ние го подредихме. Сега бих искал да разбера въпроса - "линолеум в интериора". Нека да се изправим пред него, важен въпрос. Специалистите дизайнери отбелязват, че цветовият дизайн на стаите, особено жилищни, е настроението на човек, това е неговото спокойствие, здравето му и в крайна сметка здравето му. Ето защо, професионалистите съветват.

Под ламинат

Грабо колекция Terrana

  • В спалните е най-добре да поставите линолеум без модел със спокойни цветови тонове. От палитрата най-добре е да изберете бежов цвят, крем или пясък.
  • Разбира се, ще бъде толкова категорично. Ако поставите линолеум в спалнята с картина от дърво или мрамор (светлина), то ще се възползва от него.

Моля, обърнете внимание! Препоръчваме да създадете опция, при която цветът на стените постепенно се влива в цветовата гама на пода. Няма резки отклонения. Трябва да се създаде спокойна атмосфера.

  • Но в хола можете да експериментирате. Много ще зависи от предпочитанията на собственика, затова препоръчваме да участвате активно в създаването на проект за дизайн. Например, можете да изберете линолеум с ярки модели, създаване на контраст на стени и пода (бели стени, черен под). Можете да играете на естественост, тоест, да лепило линолеум с имитация на камък или дърво. Като цяло, включете полета на въображението си.
  • В детската стая, където живеят децата, най-добре е да използвате линолеум от ярки или светли тонове. Добрата ярка рисунка също няма да бъде излишна. За тийнейджърите най-добрият вариант е нисък секс, без излишни очи, по-добре е, ако е монофоничен.
  • В баните и тоалетите използвайте балатум със студени тонове. Например, синьо или синьо, зеленикаво или тюркоазено.
  • В кухнята ще изглежда страхотно варовик или жълто-зелено.
  • В коридорите и входните врати има тъмни тонове или имитация на дърво и камък.

Между другото, има определени правила за избор на цветове, които трябва да обърнете внимание.

Детска стая

Сексът в детската градина

  • Комбинацията от тъмния под и тъмния таван разширяват пространството в стаята, но по-ниските височини на таваните намаляват. Това е чисто визуално преживяване.
  • Оптимален избор: светли стени - тъмни подове или, обратно, тъмни стени - лек под.
  • Комбинация: тъмни под - тъмни стени - светлината таван ще създаде визуален ефект на мазето.
  • Също така не се препоръчва да избирате тъмни нюанси за всички елементи на стаята. Такъв визуален дефект ще наруши общите размери на стаята. Тя ще стане безформена.
  • Много внимателно е необходимо да се отнесете към линолеум с червен цвят. Особено не се препоръчва да се използва в спални, детски, кухни и в стаите, където живеят възрастните хора.
  • Но лилавото ще изглежда страхотно в спалните, където има елементи от златист цвят.
  • Зеленото е универсален цвят. С очите си винаги почиват, така че можете безопасно да го използвате във всяка дестинация за къщата или апартамента.
  • Жълто е най-добре да се използва в стаи, които гледат към северната страна.

Заключение по темата

Проста рисунка

Кухненски интериор

Както можете да видите, за да намерите най-добрия линолеум за вашия дом, трябва да знаете неговите технически характеристики, неговия дизайн и видовете му. Обобщавайки всичко по-горе, може да се направи едно важно заключение. Купете полуобработен линолеум (няма значение дали е естествен или синтетичен) и обръщайте внимание на декоративния му дизайн. Въпреки че има мнение, че линолеума с повърхност, върху която се прави имитация на естествени материали (дърво, камък, пясък, метал и др.) Е най-добрият вариант във всяка стая с различни цели. Така че, избирайки този тип, няма да загубите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?
Разбираме какъв вид линолеум е по-добър за апартаментРазбираме какъв вид линолеум е по-добър за апартамент
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
» » Кой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставен
© 2021 BggeHat.com