Избор на линолеум

Линолеумът е доста икономичен, удобен и практичен подови покрития. Първо, това покритие може да се основава на или без него. Основата на линолеума може да бъде естествена или изкуствена.

На второ място, това покритие за подове може да бъде хомогенно, а именно да бъде хомогенен плат или хетерогенно, да има два слоя - повърхностен слой и подслой.

Хомогенният линолеум има повече недостатъци, отколкото достойнства, поради което не трябва да избирате този вид линолеум за вашия апартамент. Предимствата на хомогенния линолеум включват неговата висока якост и издръжливост. Недостатъкът обаче е, че този тип покритие няма субстрат и не достатъчно широка цветова гама.

В зависимост от свързващото вещество в основата на линолеума, се разграничават следните видове подови покрития:
• PVC линолеум (поливинилхлорид);
• Алкид (глифтал) линолеум;
• колоксилин, неговите основи са съставени от нитроцелулоза;
• гумени линолеум.



Всеки от изброените видове линолеум има своите предимства и недостатъци.
Що се отнася до PVC линолеум, той е с висока топло и звукоизолация, екологично чист. Недостатъците са, че тя може да бъде изкривена около краищата, губи гъвкавост и еластичност, когато се работи в помещения с ниски температури и има значително свиване.

Фенол или алкидна преди полагане на линолеум трябва да престои известно време в топла стая, за да се предотврати деформация и пукнатини и гънки, на които този тип балатум е много склонен. Също така е сложен в стил. Предимствата на алкидния линолеум включват висока степен на звукоизолация и топлоизолация.

Линолеумът, който се основава на нитроцелулоза, е с висока противопожарна безопасност. Това е неговият основен недостатък, освен това, този вид линолеум е чувствителен към температурните промени и е склонен към значително свиване. Предимствата включват декоративен блясък, устойчивост на влага и еластичност.

Балатум гумирана основа е с висока степен на еластичност, устойчив на влага, обаче, че е присъщо за изхвърлянето на вещества, вредни за човешкото здраве, поради което не се препоръчва да се подредят в дневни.
Средната продължителност на живота на линолеума е около 10 години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?
Технология на полагане на линолеум на дървения подТехнология на полагане на линолеум на дървения под
Топъл под за линолеум изберете материалТопъл под за линолеум изберете материал
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Избор на линолеум
© 2021 BggeHat.com