Как да изберем линолеум?

Най-популярният материал за подови настилки е линолеумът. Използва се както за дневни, така и за обществени помещения, както и за работни помещения. По-често, закупуване на линолеум за вашия дом, много от нас обръщат внимание на него: дизайн, цена и ширина на платното. Въпреки това, си струва да се разгледат характеристиките на материала. Наред с други неща, избор на евтин балатум за апартамент, трябва да се има предвид, че всички стаи имат различни цели, така че трябва да изберете линолеум според това. Само много добър линолеум може да бъде подходящ за всички стаи.

Как да изберем линолеум?
Днес производството произвежда домашен и търговски линолеум. За дома трябва да купувате битова балатум. Определена степен на съпротивление на износване е важна тук, което се указва от съответния параметър. Има естествен и изкуствен линолеум. Първият вариант е по-скъп. Въпреки това, тя няма недостатъци, които могат да бъдат намерени в други видове линолеум. По-специално, тя не се напука в замръзване и не гният. Оптимално го използвайте в спалнята. Ако изберете изкуствено подово покритие за балкон или коридор, където няма отопление, си струва да прочетете клиентските отзиви, за да бъдете сигурни в качеството му.

Както беше казано преди, линолеумът може да бъде естествен и синтетичен. В първия случай тя включва смола, ленено масло, варовик. От основата се използва плат или юта. Благодарение на лененото масло, той е надарен с бактерицидно действие. Наред с други неща естественият линолеум не гори, лесен за почистване, огнеупорен и не се подлага на химически реагенти. Той е екологичен и безопасен материал.



Синтетичният линолеум ги произвежда поливинилхлорид и различни добавки, състоящи се от пластификатори, бои, пълнители. Той може да се състои от няколко или един слой, а също така има различни методи за изобразяване на чертежи и различни основи.

Линолеумът tarkett, за разлика от естествения, е по-евтин. Но тя е в състояние да абсорбира шума и е надарена с ниска топлопроводимост.
Друг вид синтетичен линолеум е антистатичен с медни ленти. В допълнение към пълния комфорт, който може да даде, той може да освободи статистическия заряд, който се натрупва върху вълнени чорапи или чехли. По този начин няма да изпитате неприятни усещания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?Как мога да поставя стария балатум върху нов и мога ли да го направя?
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Как да изберем линолеум?
© 2021 BggeHat.com