Разбираме какъв вид линолеум е по-добър за апартамент

Най-добрият линолеум за вас

Днес, най-често в сградата форуми в интернет можете да видите на въпроса - кой линолеум е по-добре за един апартамент? Защо, когато избирате подово покритие, потребителите все още предпочитат да не са новости, а на традиционните материали?

Работата е в това, че традиционните материали за подови настилки в много отношения не са по-лоши, а някъде дори по-добре, например, един и същ новопосаден ламинат. Това важи и за линолеума. Тази подова настилка е най-често срещаната, най-демократичната и една от най-евтините.

Нека видим какво предлага съвременният пазар, какви линолеуми присъстват и как се различават един от друг.

класификация

Защо се интересуваме от класификацията на линолеума? Факт е, че в стаи с различни товари на пода е необходимо да поставите определен тип материал. В този случай е необходимо да се вземе предвид такъв показател като пропускливостта на помещенията.

Ясно е и без думи, че колкото по-голяма е проходимостта, толкова по-голяма е абразията на подовата настилка. Тоест, колкото по-често ходим на пода, толкова по-бързо износваме подовия материал. Следователно, първо си струва да разберете какви натоварвания действат върху пода и само след това изберете покритието въз основа на техническите му характеристики. За да сте ясни, помислете за състава на линолеума.

Производителите произвеждат два основни типа материали - естествени и синтетични. От самото име става ясно, каква е разликата между тях. Първата версия е направена само от естествени материали. Няма да влезем в подробности за състава му. На нашия уебсайт ще намерите статии, които подробно описват какво и как се прави естествена извадка. Ние сме по-заинтересовани в какъв вид на линолеума е по-добре.

Само забележете, че естественият вид е най-добрият вариант. Може би някой ще твърди, че неговите характеристики не са верни, или на практика тази извадка не издържа на товара и бързо се провали. Не вярвайте на всичко това! Естественият линолеум, ако го сравните със синтетичен линолеум, е идеален както за дома, така и за апартамента.

Има само един индикатор, който говори сам - това е експлоатационният живот на материала, равен на 25-30 години. Синтетичното покритие не може да издържи толкова много. Разбира се, необходимо е да се направи резервация - материалът трябва да бъде правилно определен за всички технологични изисквания. И е необходимо да се погрижим за това. Въпреки това, естественият линолеум има един голям недостатък - това е висока цена. Това не е да се спори, но ако все още измъчван от въпроса най-добрият избор, а бюджетът ви позволява да закупите е естествен материал, дори не се поколеба и го купи. Няма да съжалявате!

Има естествен линолеум и още един минус - бедност на декоративния дизайн. Цветната скала е обширна и тук няма проблеми. Но еднообразието не винаги се вписва в интериорния дизайн. Но с разнообразие от рисунки, производителите "изпомпват". Но това са производствените разходи. Така че изберете от това, което е на пазара.

Синтетичен линолеум

Ролки от линолеум

Изберете линолеум

Това е най-често срещаният и популярен вид. И има две причини за това:

  1. Евтиност на продукта.
  2. Разнообразие от дизайн.

И въпреки че от двата вида синтетичен линолеум не е най-добрият, по-голямата част от потребителите го предпочитат пред него.



Моля, имайте предвид, че в тази категория има два подвида:

  1. Хомогенната.
  2. Хетерогенни.

Отново няма да разгледаме подробностите за техните технически характеристики и свойства, както и за състава и технологичното производство. Само отбележете, че хомогенният линолеум е монолитен материал с дебелина 2-3 мм. Той е изработен от поливинилхлорид с различни добавки. Неговата отличителна черта е чертеж в цялата дебелина на материала. Какво дават? Едва тогава, в процеса на постепенно износване, моделът не изчезва. Тя може да избледнее, да промени яркостта си малко, но изобщо няма да изчезне.

Хетерогенен вариант е пластовият пай, направен от няколко материала. В него горният слой е защитен филм, а вторият слой е декоративен материал, т.е. самата картина. Докато защитният филм не се е потъркал, можете да говорите за красотата и представянето на линолеума. Веднага щом се промъкне, сексът ти бързо ще стане не само грозно, но и отвратително. И ще трябва да прибягвате до кардинални мерки - ремонт или пълна подмяна на подовата настилка.

Между другото, дебелината на хетерогенния линолеум варира от 3 до 6 мм. Изглежда, че в тази подгрупа това е най-добрият вариант. Но нека не бързаме. Всеки тип и подвид има класове, които разпределят линолеума по отношение на износоустойчивостта. Отново няма да отидем в детайлите на разпространението, а просто да класифицираме материала за износване.

Видове синтетичен линолеум

Линолеумът е най-подходящ за кухня, дом, коридор

Бит модел

  • Домакински. Този материал има дебелина до 2 мм и може да издържи натоварвания до 2,25 кг / м2. Дали това е много или малко? Не забравяйте, че искаме да се справим с линолеума по отношение на годността му за къща или апартамент. И тъй като в апартаментите и къщите има стаи с различен трафик, за този показател трябва да се вземе предвид вариантът за домакинството.

Например, спи. Посещаваме го рядко и просто спим в него, на практика без да създаваме товари на пода. Ето защо изборът на домакинството тук е най-добрият. Особено, тъй като това е най-евтиният материал в тази категория.

  • Полу-търговска. Не всеки разбира защо "секс". Тъй като има комерсиален вариант, а този тип е нещо между местните и търговските, затова е получило това име. Но той има много интересни показатели. То е толкова трайно, колкото търговския материал, но не е много дебел, като домашния. Това означава, че съчетава всички най-добри характеристики на различните видове покритие. И тъй като говорим за линолеум за апартамент и къща, полуоблагащият модел може да се счита за идеален в това отношение. Следователно, най-често се поставя в коридори, коридори, в кухнята, балкона или лоджията, както и в банята и тоалетните.

Не мисля, че тази опция се използва само в стаи с голям трафик. Само една домакинска опция е почти два пъти по-евтина. И ако има въпрос на икономичност, разделянето на помещения според този принцип ще бъде оптимално. Е, ако ремонтният бюджет не ви възпира, можете да поставите полуобработен линолеум във всички помещения и помещения в дома.

  • Търговска. Така стигнахме до най-издръжливото и устойчиво на износване подово покритие в категорията "линолеум". Няма да говорим за това, защото не се използва в апартаменти и къщи.

Има няколко подвида, от които можете да кажете няколко думи:

  1. Акустичен тип линолеум. Има висока степен на звукоизолация. Искате ли да го използвате във вашия апартамент? Няма проблем - препоръчваме да поставите пода в детската стая.
  2. Неплъзгащ подови настилки. Неговият повърхностен слой в състава му има карбунд или кварцов трохи. Това е отлично покритие на пода в мокри помещения. Да, и на прилежащия балкон ще продължи много години.
  3. Антистатичен вариант. Той не се използва в апартаментите, както и в търговския линолеум. Той е разположен в стаи, където има голям брой различни електрически съоръжения от типа производство. Например, на пода в подстанциите.

Декоративен дизайн

Линолеум в стила на стаята

професионално Декорирани

Така че, с техническите характеристики на линолеума, ние го подредихме. Сега нека да спрем на въпрос като линолеум в интериора. Експерти отбелязват, че дизайнери цветовете за стаи, особено жилищни, оказват влияние върху настроението на човека, неговото спокойствие, благополучие и общото здравословно състояние.

Ето защо професионалистите съветват:

  • В спалните е по-добре да полагате линолеум без модел със спокойни цветови нюанси. От палитрата е по-добре да вземете бежов цвят, сметана или пясък. Разбира се, няма да бъдем толкова категорични. Ако поставите линолеум в спалнята с картина от дърво или светло мрамор, то ще се възползва от това.

Моля, обърнете внимание! Препоръчваме варианта, при който цвета на стените постепенно се влива в цветовата гама на пода. Няма резки отклонения! Трябва да се създаде спокойна атмосфера.

  • Но в хола можете да експериментирате. Много ще зависи от предпочитанията на собственика, затова ви препоръчваме да участвате активно в създаването на проект за дизайн. Можете да изберете линолеум с ярки модели или да създадете контраст на стени и под - например бели стени и черен под. Можете да играете на естественост, тоест, да лепило линолеум с имитация на камък или дърво. Като цяло, включете полета на въображението си.
  • В детската стая, където живеят децата, най-добре е да използвате линолеум от ярки или светли тонове. Добрата ярка рисунка също няма да бъде излишна. За тийнейджърите най-добрият вариант е подът с нисък ключ, без излишъци, и е по-добре, ако е монофоничен.
  • В баните и тоалетите използвайте балатум със студени тонове. Например, синьо или синьо, зеленикаво или тюркоазено.
  • В кухнята ще изглежда страхотно варовик или жълто-зелено.
  • В коридорите и коридорите - тъмни цветове или имитация на дърво и камък.

Между другото, има определени правила за избор на цветове, които трябва да обърнете внимание.

Как да изберем цветове?

Многоцветен линолеум в ролки

Линолеум и неговите видове

  • Комбинацията от тъмния под и тъмния таван разширява пространството в помещението, но намалява височината на таваните. Това е чисто визуално преживяване.
  • Оптимален избор - леки стени и тъмни подове или обратно - тъмни стени и лек под.
  • Комбинацията от тъмни подове с тъмни стени и светъл таван ще създаде визуален ефект на мазето.
  • Също така не се препоръчва да избирате тъмни нюанси за всички елементи на стаята. Такъв визуален дефект ще изкриви размерите на стаята и ще стане безформен.
  • Много внимателно е необходимо да се отнася до линолеум от червен цвят. Особено не се препоръчва да се използват в спални, детски стаи, кухни и стаи, където живеят възрастните хора.
  • Но виолетовата ще изглежда чудесно в спалните, където има дизайнерски елементи от златист цвят.
  • Зеленото е универсален цвят. Очите му винаги почиват върху него, така че можете безопасно да го използвате в някоя от определените райони на къщата или апартамента.
  • Жълтото е най-добре да се използва в стаи, които отиват на северната страна.

Заключение по темата

Както можете да видите, за да намерите най-добрия линолеум за вашия дом, трябва да знаете неговите технически характеристики, дизайн и типове. Обобщавайки всичко, което беше казано, може да се направи едно важно заключение. Купете полуобработен линолеум - естествен или синтетичен, и обръщайте внимание на декоративния му дизайн. Въпреки че има мнение, че линолеума с повърхност, която имитира естествени материали (дърво, камък, пясък, метал и т.н.) е най-добрият вариант във всяка стая с различни цели. Така че, избирайки този тип, няма да загубите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставенКой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставен
Подово покритие, което е по-добре да направи пода в стаятаПодово покритие, което е по-добре да направи пода в стаята
Как да изберем линолеумКак да изберем линолеум
Как да поставите линолеумКак да поставите линолеум
Изборът на добро качество линолеум от ваша странаИзборът на добро качество линолеум от ваша страна
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
» » Разбираме какъв вид линолеум е по-добър за апартамент
© 2021 BggeHat.com