Изборът на добро качество линолеум от ваша страна

Преди това такова бельо като линолеум е било направено само от естествени съставки, като масло, смола, бельо и много други. В момента има широка гама не само естествени, но и синтетични покрития. Благодарение на това сега това покритие може да бъде поставено във всякакви помещения.

Преди да изберете линолеум за апартамент, трябва да знаете, че има различни видове този материал. Те включват гума, алкид, колоксилин и други сортове. Най-популярни сред потребителите обаче са поливинилхлорид и естествен. Те са оптимална комбинация от цена и качество.

Предимства и недостатъци на това покритие

За да знаете как да изберете правилния линолеум, трябва да се ръководите от предимствата и недостатъците на всеки от видовете. Така че, най-екологичното е естествено. Неговото положително качество е невъзможността да се съхранява статично електричество. Освен това се характеризира с висока износоустойчивост и издръжливост. В този случай, с течение на времето, такова покритие не губи ярки цветове.

Покриването на естествени материали е отлична възможност за хора, страдащи от астма или за деца. Това се дължи на факта, че бактериите не се умножават по повърхността му.

Природното покритие обаче има някои недостатъци. Трудно е да се положи, което се дължи на нестабилността и твърдостта му.

Критерии за подбор

Преди да изберете цвета на линолеума, трябва да знаете и други критерии за избор на тази популярна модерна кърпа за под. На първо място, тя трябва да издържа на натоварването на пода, което зависи от броя на хората, живеещи в апартамента, както и от проходимостта на помещенията.

Също така тъканта трябва да отговаря на всички изисквания за качество на материала. Те включват топлоизолация, звукопоглъщане, устойчивост на влага, антистатични свойства, както и антибактериални свойства. Този материал трябва да съответства на целта му. И трябва да знаете кой линолеум да изберете за спалнята, а какво да кажем за кухнята, детската стая и така нататък.

Избор на балатум за апартамент

Линолеум във вътрешността на апартамента

Ако мислите кой линолеум е по-добре да изберете за апартамент, тогава е най-добре да се занимавате със синтетичен аналог. Той е изработен от поливинилхлорид. Синтетичната е разделена на три основни сорта. На първо място, това е традиционен материал, който може да има полиестер, филц или юта. Като правило ширината му е около 1,5 - 2 метра.

Следващият тип е пенообразен винил. Той е мек и издръжлив и е ролков материал, чиято ширина е от 1,5 до 4 метра. Има също така наречен, който се произвежда на основата на винил нетъкан материал.

Входно антре

При избора на материал за коридора, коридора и други подобни помещения е важно да се вземе предвид, че те имат много висока степен на проходимост. Ето защо, ако не знаете какво да изберете линолеум за коридора, тогава е най-добре да спрете очите си върху платното с обща дебелина повече от 3 мм. В този случай горният защитен слой трябва да е по-дебел от 0.25 мм.

Поставяйки такова "подово покритие" в коридора, не забравяйте, че повърхността, върху която ще бъде поставена, трябва да бъде подготвена за това.

кухня

Преди да изберете линолеум за кухнята, трябва да знаете, че тази стая също е един от най-често преминаващите в апартамента. Ето защо, най-добрият вариант за кухнята ще бъде домакинство, направено на основата на пяна поливинил хлорид. Освен това за тази цел може да се използва полуобработен материал, който е още по-издръжлив, но в същото време по-скъп.

Ето защо, ако не знаете кой линолеум да изберете за кухнята, тогава е полезно да се занимавате с най-устойчив на износване материал, който има добри звукоизолиращи характеристики, както и антибактериални свойства.

Същевременно асортиментът от продукти на пазара е доста широк, така че можете да изберете и цвета, който най-добре съответства на дизайна на вашата кухня.

Дневна и всекидневна

Всекидневната или антрето е предпоставката, чиято проходимост не се счита за най-висока. Ето защо, ако все още мислите кой линолеум да избере за залата, тогава най-добре е да се спре на покритието, чиято обща дебелина не е по-малка от 1,5 мм. Що се отнася до дебелината на защитния слой, той може да варира от 0.15 до - 0.2 mm.



В този случай е необходимо да се знае, че в такава стая вероятността от механични щети е доста малка. Ето защо в залата можете да използвате сравнително евтин материал, който се прави на базата на полиестер и не се изразходва за скъпо фолио от пяна.

За да направите цялата стая красива и хармонична, изберете няколко ярки аксесоари и малки интериорни елементи за цвета на пода. Това може да са компоненти на текстил, вази, лампи, сувенири, щандове - накратко, всичко, което душата ви ще хареса.

Ако наистина искате да изберете бяла корица, не бързайте. Тази опция е подходяща само ако нямате малки деца или домашни любимци. В този случай, използването на този цвят, разбира се, ще изглежда страхотно в съчетание с ултрамодерен интериор, въпреки че няма да направи стаята уютна. Но мебелите, които ще стоят на такъв бял под, ще бъдат възприемани като безтегловност, извисяващи се във въздуха, и това е много интересен дизайн.

Спалнята

Линолеум в спалнята

Преди да изберете линолеум за спалня, трябва да знаете какъв вид материал е най-подходящ за тази стая. Тук не можете да поставите най-дебелия материал. Това се дължи на факта, че тази стая има умерена или дори ниска пропускливост. Ето защо там ще има достатъчно покритие, чиято дебелина ще бъде от 1.2 до 1.5 мм. Това ще бъде достатъчно.

В същото време в тази стая ще бъде възможно да се постави платното както на пенеста основа, така и на полиестерна основа. Що се отнася до горния слой, неговата дебелина трябва да бъде от 0.15 mm до 0.2 mm.

Изборът на покритие за апартамент, в който живеят малките деца

Много хора се интересуват от въпроса: какъв вид линолеум да избирате, ако има деца в апартамента? По принцип тук се дава предимство не само на оперативните характеристики, но и на поведението на децата, както и техните навици.

Тъй като децата често обичат да пълзят на пода, издърпайте нещо от нея и го издърпайте в устата си, по-добре е да вземете естествен материал, който има изразени антибактериални характеристики.

Детска стая: съвети за избор

Линолеум в детската стая

Ако мислите кой линолеум да изберете за детската стая, тогава трябва да изберете покритието, което е подходящо за стаи със среден трафик и голяма вероятност за механични повреди. Така че за детската стая е най-добре да използвате дебелина на покритието най-малко 3 мм. В противен случай ще трябва да смените обложката доста често.

В това отношение за детската стая е най-добре да се използва материал за домакинството на пенеста основа, който има защитен слой от 0.25 мм.

Също така е важно да изберете подходящия цвят за покритието. Ако, например, искате да отразите в стаята есенните тонове, които обикновено правят интериора много по-приятен и уютен, изберете топли нюанси на жълто, кафяво.

Но празничното и елегантно изглежда може да се даде на стаята с помощта на светли пастелни нюанси. На свой ред, летните ярки цветове (светло зелено, ярко оранжево и др.) Ще създадат атмосфера на веселие.

Съвети за избор на офиси и обществени пространства

Интериор на офис с линолеум на пода

За стаи с висока степен на проходимост, като офиси и други, трябва да приложите най-издръжливия материал. Така че, добре е да се използва търговски линолеум, който се различава защитен сгъстен слой. В същото време колкото по-голяма е проходимостта в тази стая, толкова по-дебела е тази подова настилка.

В случай, че все пак в стаята ще се приеме средна проходимост, тогава ще бъде възможно да се ограничи полуобработеният линолеум.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е естественият линолеум?Какво е естественият линолеум?
Marmoleum назначаване, характеристики, предимства и недостатъци на материалаMarmoleum назначаване, характеристики, предимства и недостатъци на материала
5 Съвета как да изберете линолеум5 Съвета как да изберете линолеум
Топъл под за линолеум изберете материалТопъл под за линолеум изберете материал
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
» » Изборът на добро качество линолеум от ваша страна
© 2021 BggeHat.com