Избор на подови настилки

Производителите на различни довършителни материали вече могат да предложат много видове подови настилки, способни да решат различни задачи и да удовлетворят изискванията на най-щастливия купувач. Най-популярните видове такива материали са балатум и килими, ламинат и паркет, различни полимерни състави и филми за защита от замърсяване.

Как да изберем оптималното покритие сред различни опции? На първо място е необходимо да започнем от целта на помещението, в което се прави декорация или ремонт. Освен това се препоръчва посещение на магазин за подова настилка "Стил център". На сайта на магазина scentr.com.ua можете да видите каталога на покритията и да изберете подходящата опция. Ако разгледаме основните функции, всяка къща може условно да бъде разделена на няколко зони, сред които работната, дневната и мястото за почивка.

Работниците включват коридора, всички пътеки и коридори, както и кухнята. Предвид голямата проходимост и постоянното замърсяване на подовата повърхност в тези помещения, изискванията за подови настилки за тях са много сходни. настилки материал, в този случай трябва да е различно солидна издръжливост и дълготрайно съхранение на външния вид, перфектно издържат всички механични ефекти и не абсорбира някаква замърсяване. Такова покритие трябва да бъде лесно почистващо, включително и със специални препарати. Ето защо най-добрият вариант за кухнята или коридора са линолеумните и ламинираните панели.



Линолеумът е любимо подово покритие за няколко поколения. При избора на конкретен вид на този материал, трябва да се има предвид, че линолеумът може да бъде домашен и търговски. Разбира се, всички характеристики на изпълнението на последните са много по-високи, но разходите за него сериозно се различават от вътрешните опции. Ето защо, за една къща или апартамент, полу-търговски линолеум, който съчетава всички предимства на скъпите материали и наличието на по-прости видове домакински цели, е перфектен.

За дневната е важно не само устойчивост на удара, но и привлекателен външен вид. И това е красотата, която често обхваща всички плюсове и минуси на избрания материал. Подовото покритие трябва да бъде напълно комбинирано с вградения интериор и да добавите специални акценти в него. Разбира се, такава необходимост от естетика на пода възниква от целта на стаята, защото холът е лицето на къщата, мястото, където домакините приемат гости или провеждат семейни тържества. Ето защо за нея често избират ламинат или паркет дъска, периодично перфектно се вписват в интериора може и линолеум, и килим.

В останалата част на зоната комфортът идва на първо място, защото в спалнята или в детската стая покритието не изпитва такива натоварвания, а естетиката не може да изпревари удобството. Ето защо тези стаи са толкова популярни килими. Ако искате да постигнете игра на текстури, можете да използвате ламинат и да го комбинирате с всеки дълъг килим. Удобството и красотата в този случай ще ви позволят да се насладите пълноценно на вашата почивка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете кой етаж е най-добре в коридораИзберете кой етаж е най-добре в коридора
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
Как да изберем подовата плочка?Как да изберем подовата плочка?
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
» » Избор на подови настилки
© 2021 BggeHat.com