Изберете кой етаж е най-добре в коридора

Кой етаж е най-добре в коридора

Всеки знае, че коридора е активна зона на всяка къща или апартамент, където са концентрирани най-негативните фактори, влияещи върху пода. Следователно, въпросът за това коя подова настилка за коридора да избирате днес е много подходяща.

Съвременният пазар на строителни материали предлага широка гама от подови консистенции, които отговарят на изискванията на съвременните условия на работа. Но въпросът остава отворен, тъй като повечето подови настилки непрекъснато се променят и техните качествени характеристики се променят към по-добро. И това, което сега се смята за идеален вариант, утре може да загуби значението си. Обмислете някои от тези материали и определете тяхното качество.

Нека да започнем с изискванията, които потребителите налагат върху тези материали:

  • Висока устойчивост на износване.
  • Устойчивост на влага.
  • Устойчивост на удар.
  • Практичност.
  • Ниска способност за замърсяване.

Има още един индикатор, но не може да се припише на техническите характеристики. Въпреки че потребителите го обръщат внимание. Това е външният вид. Разнообразието от цветове е един от основните критерии за избор. Така че няма да загубим от поглед този показател.

Паркет и паркет

Паркет в коридора - рядък случай. Въпреки, че е изработена от твърди барове от висококачествена дървесина и покрита със защитен лак, тя няма да обслужва едно поколение наематели. Важно е материалът да се полага правилно и периодично да се цикли и лакира.

Паркетна дъска - многопластов материал, състоящ се от три взаимно перпендикулярни слоя:

  • Горната ламела е фурнир от ценно дърво.
  • Средната и долната част са дъските от иглолистни видове.

По същество паркетна дъска е евтин вариант на паркет, въпреки че тези материали принадлежат към различни категории.

Декорация под дърво

Избор на материала за декорация на коридора

Какво казват експертите за тези покрития? Те твърдят, че тяхната устойчивост на износване е достатъчно ниска. От мръсни обувки подобен под страда много и на повърхността му бързо се образуваха драскотини и плешиви петна. Да, и често измийте пода с вода е невъзможно, но е по-добре да забравите за химията като цяло.

В допълнение, паркетът е много скъп, така че не всеки потребител може да си го позволи. Да, и технологията на нейното полагане не е толкова просто, така че със собствените си ръце, ако сте миролюбив човек, едва ли ще го направите. Паркет борда е по-евтино и начинът да се положи е по-лесно, но тук трябва да се пот.

Заключение - тези два материала не трябва да се използват за коридори.

Ламиниран паркет

Ламинатът е измислен като евтина алтернатива на паркета. Но не забравяйте, че това са две напълно различни подови настилки. И ако паркетът е изработен от дърво, т.е. е естествен продукт, ламинатът е изкуствен многопластов продукт. Най-простият материал се състои от:

  • От долния слой - ПДЧ.
  • Средният слой е хартия с шаблон.
  • Горният слой е прозрачен полимерен материал.

Трябва да се отбележи, че ламинатът е представен на пазара с доста широка гама модели с проби с различна якост и износоустойчивост. Оттук и класификацията, която отличава 6 групи материали. Сред тях 21, 22, 23 - са местни, 31, 32, 33 - търговски продукти. Гарантираният живот на най-евтиния модел е 5-7 години, а най-скъпите - до 15 години.

Плочки и ламинат

Комбинация от материали

Всичко казва, че този материал е отлично покритие за коридорите. Тя е издръжлива, има добър коефициент на издръжливост и се справя с доста големи товари. Процесът на инсталацията е прост. Само наскоро ламинатът беше положен върху адхезивния състав. Днес всичко се е променило и лепилото изобщо не се използва, ако стаята има нормални размери. За съединяване на панелите се използва специална брава с канал, която е част от самия ламинат.

Тази връзка позволява безпроблемно, без да се демонтира целият капак, да се променят неуспешните панели, без да се докосват останалите. И това е голям плюс. Но материалът има свои "възпалени петна", един от които е ставите. Когато водата попадне в ставата, тя може да повреди ламината.

Разбира се, производителите не чакаха претенции от страна на потребителите и предложиха няколко възможности как да се справим с този проблем:

  1. Обработвайте фуги със специални маски на основата на восък или други защитни материали.
  2. Използвайте модели, устойчиви на влага, направени със специални технологии. Те перфектно се справят не само с висока влажност, но и с много вода. Вярно е, че тези модели са много по-скъпи от традиционните. Някои, като паркет дъбова дъска. Така че има избор.

Заключение - можете да поставите ламинат в коридора, но за това е по-добре да използвате материал от клас не по-малко от "31". Заслужава си повече, но в коридора - стая е малка, така че разходите няма да бъдат обременяващи. 

Има една опция с използването на ламинат, който се отнася за комбинираните. За да направите това, мястото, където се отстраняват обувките, е необходимо да завършите с по-трайни довършителни материали, например камък или керамични плочки, и след това инсталирайте ламинат. Ако правилно комбинирате цветовия дизайн на двете зони, получавате оригинален капак.

Покритие на килими

Етаж от стени

Просторен коридор



Този ролков килим е разделен на две групи - естествени и изкуствени. Първата е направена от вълна с добавка на други естествени влакна. Основата е базирана на юта. Втората е изключително синтетичен материал, който включва влакна, изработени от полиамид, найлон, акрил, полипропилен и други текстури. Субстратът е синтетична юта. Гаранционен срок на експлоатация - до 15 години.

Тъй като говорим за коридора, това покритие е подходящо за него, само че е необходимо да изберете подходящия материал. Природният килим не може да се използва тук. Първо, тя бързо абсорбира влагата, започва да се влошава отдолу и излъчва неприятна миризма. На второ място, под въздействието на натоварвания, бързо се премества и за дълго време държи вдлъбнатини. Да, и цената му е много по-висока от тази на изкуствен аналог.

Изкуственият килим има много предимства:

  • Той не се разбива.
  • Лесно се почиства дори и с химията.
  • В него няма насекоми.
  • Той има доста дълъг експлоатационен живот.

От всички изкуствени килими, предлагани на съвременния пазар, найлонът е най-издръжлив, но и най-скъп. Тя принадлежи към категорията на тъкани. Съществуват и иглени ударни версии, но те са по-малко издръжливи. Така че обърнете внимание на това.

И последното. Разнообразието от цветови решения на килимите е толкова голямо, че не е трудно да се избере за нужния интериорен дизайн.

Заключение - килим в коридорите може да се използва, но само изкуствена опция.

линолеум

Паркет дъски на пода

Паркет настилка

Ние няма да докоснем естествения линолеум, въпреки че това е много силно и практично покритие. За съжаление, тя се прави по поръчка в големи партиди, тя е скъпа, така че не всеки потребител може да си го позволи.

PVC-линолеумът е материал, който може да се види във всички складови помещения. Тя е разделена на три категории:

  1. Домакинство - използвано за жилищни помещения. Срокът на годност е до 5 години.
  2. Полу-търговски - се използва в обществени помещения с малък трафик. Срокът на експлоатация е до 10 години.
  3. Търговски - за стаи с голям трафик. Срокът на използване е до 25 години.

Тази настилка е обичайна и традиционна за коридори. Тук по правило се поставя или домакинство, или полу-търговски вариант. Как се различават помежду си?

  • Първо, цената. Първата е няколко пъти по-евтина от втората.
  • На второ място, домашният аналог е по-мек и по-лесен за огъване. Полупродукцията е твърд и плътен материал. При умерен натиск няма почти никакви вдлъбнатини, въпреки че това също е добър материал, който може да бъде отблъснат.

Обърнете внимание, че както в домашния линолеум, така и в полуобработения чертеж е само от външната страна на ролката. Търговският дизайн е пълен, който се поставя по цялата дебелина на материала. Той не изчезва дори когато покритието е напълно одраскано и винаги е ясно.

Корково покритие

Завършване на пода с корк

Какво казват експертите? Те съветват да се използва полу-търговска или търговска версия на материала в коридорите. Но на последното се дава предпочитание. И това е всичко. Тя е завършена с полиуретан, който е най-надеждното покритие на подови настилки. Той е този, който създава равнина на пода, което увеличава такива показатели като якост и издръжливост.

Вярно е, че дори зад такъв линолеум трябва да го наблюдавате и почиствате правилно. За тази цел се използват специални маски, които почистват повърхността на материала, но предварително се измиват и почистват добре от предишния слой мастик. За да направите това, производителите са произвели течен почистващ препарат. Въпреки че някои домакини тихо извършват процеса на почистване с обикновен прах за пране.

Заключение е отлична възможност за подови настилки в коридора с една бележка. Използвайте по-добър полу-търговски или търговски тип материал.

Керамични плочки и порцеланови плочки

Керамичните плочки са продукти, изработени от глина, които се изстрелват при определена температура. Те имат различни форми, размери, дебелини и цветове. Има версия на стена и под. И първият не може да бъде поставен на пода, защото има и други технически характеристики.

Керамичният гранит е същата керамична плочка, но само с усъвършенствана производствена технология. Той е не само формован, но и притиснат под голям натиск. Те също имат различен размер и имитират предимно естествен камък. При цена втората проба е по-скъпа от първата.

Порцелан с шаблон

Практическо покритие

Във всяко отношение, и двете опции са идеални за подови настилки в коридора. Те се отличават с:

  • Висока устойчивост на износване.
  • Висока якост и надеждност.
  • Нула абсорбция на влага.
  • Практически - измийте и почистете плочките лесно може да се направи с всеки домакински перилен препарат.
  • Висока хигиена на покритието.
  • Огромно разнообразие от външен вид.

Но има само едно минус - това е студено. Но ако говорим за коридора, това по никакъв начин не отклонява от предимствата на плочката. Вярно е, че процесът на полагане на материала на пода не е толкова просто, колкото за линолеум или килим. Това ще изисква опит и умения, така че не всички местни майстори, тази операция е в сила.

Но нека вземем предвид още една точка, която се отнася до цената и високия коефициент на проходимост. Всичко това се отнася за порцеланови камъни. Има ли смисъл да се постави в коридора? Най-вероятно не. Първо, в апартамент или къща няма такова проходимост да се използва това подово покритие. На второ място, цената му е няколко пъти по-висока от обикновените плочки. И така, какъв е смисълът да се придобие, ако обичайната плочка работи добре при всички тези условия?

Заключение по темата

Как да направим пода в коридора, така че да отговаря на нормите и изискванията на настоящето? Само списък на подходящи материали за подови настилки:

  • Ламинат 31 клас - по-добра водоустойчива опция.
  • Изкуствен килим.
  • Линолеум - по-добре полуобработен.
  • Керамични плочки.

Изглежда, че не е много. Но ако смятате, че всички тези материали имат огромно разнообразие от дизайнерски дизайн, тогава се получава доста сериозна сума. Така че има избор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем и правим подове в апартамента правилноКак да изберем и правим подове в апартамента правилно
Евтините подови плочки как да направите правилния избор?Евтините подови плочки как да направите правилния избор?
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Тогава да завършиш пода в коридора?Тогава да завършиш пода в коридора?
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
Оригинален интериор на коридораОригинален интериор на коридора
» » Изберете кой етаж е най-добре в коридора
© 2021 BggeHat.com