Какво представляват подовите настилки

Подови настилки

Всеки собственик иска къщата му да бъде красива и уютна. Всички сили, пари и умения се използват, за да се направи бонбони от апартамента. Магазините търсят различни интериорни елементи и специално внимание се отделя на довършителните материали не само за стени и тавани, но и за пода. В салоните, магазините и пазарите се избират подови настилки, които не само ще подобрят интериора на апартамента, но и ще бъдат практични и удобни.

За да решите какви подове имате нужда в апартамента, трябва да имате представа за покритията, съществуващи в съвременната строителна индустрия. В края на краищата, благодарение на непрекъснато променящите се технологии, се появяват нови строителни материали, които заместват старите, изместват ги.

Например, ако по-рано подови настилки за къщата са направени само от дърво, сега те се разпределят:

  • Линолеумни покрития.
  • ламинат;
  • паркет;
  • керамични плочки.

Линолеум покрития

Най-известните подови покрития за къщата са различни видове линолеум. Той поддържа добре влагата и е устойчив на абразия. Не се страхувайте, ако чашата падне върху линолеума - не уврежда повърхността на пода и е малко вероятно да се счупи, защото материалът има мека основа.

Ако говорим за хигиена, тези подове са с непретенциозни грижи и не се страхуват от химични агенти. Абразивните частици, присъстващи в някои прахове, не могат да повредят повърхността. Прахът и мръсотията също се отстраняват много лесно с разтвор за сапун и сапун. А широката гама от цветове дава възможност да изберете корица за всеки интериор.

Линолеумът е издръжлив, но не се влошава преди време, не изпускайте горещи предмети върху него и почиствайте натрупаната влага.

Ламиниран паркет

Той е устойчив, издръжлив, износоустойчив и екологично чист изкуствен материал. От всички подови покрития само той наистина имитира едно естествено дърво.

Ламинатът е добър диригент на топлината, така че наемателите често го използват, за да инсталират система "топъл под". Сглобява се много бързо, тъй като е пригоден за лесен монтаж. Работата може да се извърши дори и от лице, което няма строителна професия. А опаковката описва цялата последователност от полагане на такъв под.

Повърхността на материала не се страхува от водата, но не го поставяйте в помещения с висока влажност.

Покрития за паркет

Подовите настилки от паркет или паркет се предпочитат от собствениците, които имат достатъчно парични средства. Тези покрития от естествено дърво са уважавани и скъпи.

Тяхната повърхност е обработена с лак, така че те не се страхуват от влага. Но все пак не ги изливайте върху тях и не ги подлагайте на механичен стрес. За да издържат тези подове продължително време, проветрете помещението и почиствайте с влажна кърпа.

Покрития от керамични плочки

Микроклимата на кухнята и санитарните помещения се характеризира с резки промени в температурата, висока влажност и необходимостта от постоянно хигиенично третиране. От всички съществуващи настилки, керамичните плочки са най-подходящи за такива помещения.

Тя не е деформирана, абсолютно не се страхува от влага, издръжлива и трайна. С негова помощ можете да създадете всеки интериор, в зависимост от избрания стил в кухнята или банята.

И сега ще спрем в каква стая и за какви подове може и трябва да се направи.

Кухненски подове

Керамични плочки на пода в кухнята

Плочки или ламинат: какво е по-добре за кухнята подови настилки



Кухнята е мястото, където се приготвя храната, а след това цялото семейство се събира на същата маса. Всъщност прекарваме доста време в кухнята. Господарка - като цяло половината му живот. Така че тази стая трябва да е удобна за всички членове на семейството, а понякога и за гостите.

Ако кухнята е голяма, то може да бъде разделена на две зони - за готвене и за приемане. В първата зона обикновено има много домакински уреди, без които вече не можем да си представим живота. Спрей течности или капки масло може да падне на пода. В допълнение кранчето може да се счупи и водата ще се излее върху сексуалната повърхност.

Следователно подовото покритие тук трябва да бъде:

  • Влагоустойчив, така че водата на пода не разваля основата и не отива при съседите от долния етаж.
  • Екологично чиста, защото тук се приготвя храна и има продукти.
  • Устойчива, тъй като не е рентабилно да се извършват ремонти всяка година.
  • Хигиеничен за лесно отстраняване на повърхността.
  • Удароустойчив, така че когато панелът падне или тиганът не е повреден.
  • Красиво отвън, защото е хубаво да си в такъв интериор.
  • Безопасен за минимизиране на риска от нараняване в стаята.
  • Устойчив на химически съединения, защото за измиване на съдове или подове се използват специални средства.

Като подови настилки в такава зона могат да се използват керамични плочки, ламинат и линолеум. Що се отнася до зоната, където ще се проведе храната, може да се използва друг материал с по-малко строги изисквания:

  • Екологични.
  • Durable.
  • Хигиенни.
  • Естетична.

Ако гостите се съберат и в тази стая, тогава външният вид ще играе важна роля. Той е идеален за ламинат, балатум и паркет.

Подови настилки за хол

Корк подове - топло, амортисьори

Най-доброто покритие на пода

Подовите покрития за тези стаи трябва да имат няколко други качества. Тук те се срещат с гости, прекарват вечер или просто общуват със семействата си. Оттук и натоварването на подовете трябва да бъде много по-високо, отколкото например в спалнята.

Изискванията за покритията в хола са както следва:

  • Устойчивост на абразия, механични повреди и химически агенти.
  • Хигиена.
  • Дълготрайност.
  • Security.
  • Екологична съвместимост.
  • Естетика.

Не забравяйте, че подовата настилка за хола трябва да има привлекателен външен вид и да отговаря на особеностите на стила на интериорния дизайн. Ако предпочитате традиционните "класики" или различен стил, можете да използвате паркет, ламинат или линолеум като подово покритие.

Подови настилки за спални

При избора на спално помещение трябва да се имат предвид три неща:

  • Тази стая е предназначена за отдих и тук черпите сила и енергия.
  • В спалнята, малка проходимост, и можете да поставите тези етажи, които искате. Това означава, че можете да разчитате на дизайна, а не на практичността на материала.
  • Подът трябва да е топъл.

Всички тези качества ще намерите на такива подови настилки като паркет, ламинат и линолеум. Почти всички тези материали са представени в различни цветови решения. Следователно, ще бъде лесно да изберете необходимата опция, която ще поддържа и украсява интериора на стаята.

Подове за водопроводни помещения

Плочки на пода

Вътрешна баня FoxyFace

Баня и тоалетна са отделни стаи. В банята провеждаме хигиенни процедури, през които водата капе на пода. И в тоалетната, за да поддържаме чистотата, използваме различни химикали, които понякога излизат на повърхността.

Ето защо за такива настилки има специални изисквания:

  • Устойчивост на температурни промени и агресивна среда.
  • Повишена устойчивост на влага.
  • Security.
  • Хигиена.
  • Естетика.

Желаните параметри отговарят на керамичните плочки. Той е идеален в тези стаи. Особено, тъй като стените често са изложени с плочки. Но плочките са студени, толкова много наематели подреждат топъл под. Керамиката изпълнява идеално топлина и може да се използва тази собственост.

Покрития за коридора

Всеки апартамент или къща има коридор. Някой има голям, но някой е чисто символичен. Но това е мястото, където ние и нашите гости идват в обувки. Тук я сваляме и отиваме в стаята.

Следователно подовото покритие за коридора също има свои собствени изисквания:

  • Повишена износоустойчивост и химическа устойчивост.
  • Дълготрайност.
  • Естетика.
  • Хигиена.
  • Security.

заключение

Сега знаете колко материали за довършителни работи предлагат нашите производители - за всеки вкус и чанта. Какви подови настилки получавате и кое е подходящо за коя стая е лесно да решите. Съвременната технология ви позволява да произвеждате всякакви материали с различни свойства. Нуждаем се от това, стъпваме на пода, краката ни се чувстват комфортно. Всеки от нас иска да почувства стабилна основа, а не зашеметяваща равнина, с която може да падне във всеки един момент. И ежегодно ремонт е малко вероятно да се моля собствениците. Запомни всичко това, купувайки ламинат, паркет, плочка или линолеум.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Как да изберем лепилото за пода?Как да изберем лепилото за пода?
Ремонт в апартамента Какво да решите преди стартаРемонт в апартамента Какво да решите преди старта
Правим собствени ремонти в спалнятаПравим собствени ремонти в спалнята
» » Какво представляват подовите настилки
© 2021 BggeHat.com