За кои материали е текстурата на плочките

Безшевни шаблони за плочки

Един от видовете довършителни материали, които все още са в търсенето на строителния пазар - плочки. Той се е доказал на пода в кухни и бани, където не е много желателно да се слага паркет или ламинат, а скъпо е удоволствие. Текстурите на подовите плочки са много различни, което ви позволява да постигнете уникални интериорни решения.

Такива материали като ламинат, линолеум и плочки идеално се имитират взаимно. Невъзможно е човек да забележи разликата само ако докосне такова покритие с ръка.

Какво имитира плочките?

Разнообразието от цветови и текстови решения, характерни за плочките, позволяват на модерните дизайнери да експериментират с цветовете и пространството, създавайки уникална комбинация от красота и необичайни.

Текстури от плочки са:

  • за тухли;
  • класически линолеум;
  • паркет;
  • ламинат;
  • естествена дървена дъска;
  • гранит или мрамор;
  • пясъчен варовик;
  • каменни плочи.

Всички опции не могат да бъдат изброени. В допълнение към цветните имитации, текстурата на повърхността е възможно най-близо до оригинала.

Свикнали сме да видим най-вече остъклени плочки стандартен размер (квадратни или правоъгълни), но има всички видове бордюри, декорации и мозайки постелки или с ефект на стара каменна / дърво, с които и двете на пода и стените могат да бъдат оформени съгласно законодателството на друга или, напротив, в модерен стил, например дворец или високотехнологичен.

Линолеум и ламинат като заместител на плочките

Въпреки разнообразието от плочки, не всеки обича своята прохлада. Не искам да ходя на такъв под бос. Поради това са създадени ламинат и линолеум, повечето имитиращи плочки.



Тяхното предимство е приятна на допирната повърхност, която може да се натрупа и да задържа топлина за известно време, така че да можете да ходите боси стъпала на ламиниран или линолеум етаж.

Ламинат мрамор

Ламинат за бързи стъпки Arte

Стандартните размери на модерния ламинат са претърпели промени. За максимално точна симулация на плочките, ламелите са квадратни. Чрез такъв опаковъчен материал, трябва да се внимава не само на качествени, свързващи панели, но и на всички ключалки и уплътняване на фуги, тъй като влагата е изпълнен с произволно корупция на отделните елементи на ламиниран паркет.

В баните и в кухнята се използва водоустойчив ламинат, чиито ключалки и фуги са намазани със специален уплътнител. Това удължава живота на покритието и го предпазва от случайно навлизане на вода.

Линолеум - най-лесният за полагане на подови довършителни материали. Това изисква качествена подготовка и изравняване на основата, но процесът на монтаж е много по-прост от този на ламинат или керемида, а този материал е по-евтин.

При проверените производители на линолеум чертежът, доколкото е възможно, естествено имитира текстури от подови плочки, следователно да забележат заместването на разстояние, е практически невъзможно.

За запечатване на шевовете между отделните линолеумни панели се използва специално заваряване, което разтваря ръбовете на два листа линолеум, след което кърпата се съединява в единична монолитна тъкан.

заключение

Етаж в коридора

Линолеум под плочката

За да се създаде модерен интериор, има много покрития, които идеално имитират текстурите и релефите от различни естествени материали - дърво, камък, кожа и дори текстил. Тези подови покрития включват по-специално ламинат, линолеум и плочки. Подовите покрития се различават по техническите характеристики, начина на слагане и на цена. Какво да изберете зависи от вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разнообразие от модели плочки в банята, които да изберем?Разнообразие от модели плочки в банята, които да изберем?
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Как да изберем размерите на плочки за баняКак да изберем размерите на плочки за баня
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?Защо е необходимо да изберете гранит за довършителни работи?
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Изключителен ламинатИзключителен ламинат
Всичко за фасадните плочкиВсичко за фасадните плочки
» » За кои материали е текстурата на плочките
© 2021 BggeHat.com