Разнообразие от модели плочки в банята, които да изберем?

Просторна баня

Ремонтът понякога отнема много усилия, време и пари. Особено това се отнася до хигиеничните помещения. Подходящият материал ще ви помогне да създадете необходимата атмосфера на комфорт. Изборът на плочки за банята предопределя резултата от бъдещите работи и затова трябва да поговорите по-подробно, за да знаете как да изберете най-доброто покритие.

Наскоро на пазара се появи нов тип материал, който се оказа добра алтернатива на плочките в банята. Това са PVC продукти, които се използват за завършване на всякакви покрития: те могат да се полагат на стената и пода. Те изпълняват същите функции като плочките.

Въпреки скорошното пристигане на пазара, тези продукти се доказаха като отличен материал, който ви позволява да създадете разнообразие от орнаменти.

Плочките за монтаж в банята, изработени от поливинилхлорид, се състоят от няколко слоя:

  • Профилиран субстрат. Тя ви позволява да лежите на всяка база. Тук е необходимо да се разбере, че никой не анулира обучението, а резултатът от подови настилки от PVC материал също ще зависи от него.
  • Основният слой е изработен от поливинилхлорид. Тя дава сила и еластичност.
  • PVC подложка, разположена в центъра, е предназначена за балансиране на натоварването. Предотвратява появата на деформации и дефекти при температурни разлики.
  • Декоративният слой има огромно разнообразие от текстури, може да имитира ламинат или дърво.

Полагане на плочки

Изборът на такива плочки в банята е отлична възможност за бюджетни ремонти, без загуба на качество и стил в интериора. При полагане върху пода се използва самозалепващ се субстрат. Днес най-често използваните материали в произведението са представени в две форми.

палуба

Опции за стилизиране

Видове стилове

В тази версия PVC покритието е разположено на пода с ленти. Започнете процеса от центъра на стаята, перпендикулярно на най-късата стена. На първо място се монтира първият ред и началото на втория с 1/3 от целия продукт. За да дадете монолитна повърхност, трябва непрекъснато да наблюдавате гъстотата на полагане на плочки.

рибена кост

За да поставите плочка от PVC в банята по този начин, трябва да започнете от центъра на стаята и да подредите лентите перпендикулярно един на друг. Точността на полагане се контролира чрез триъгълник. Преди работа е необходимо да се подготви груб под.

Недостатъци и предимства на материала

Този тип плочки в банята ще замени старата добра? За да направите това, трябва да имате предвид предимствата на винилните продукти и възможните варианти за тяхното използване, не само като практичен материал, но и като декор на стаята.

Има голям шанс за дизайнерски решения поради голямо разнообразие от форми и цветове.

Бялата PVC плочка ще направи по-лека и визуално ще увеличи пространството за баня. Фината мозайка отваря големи възможности за създаване на орнаменти и сложни дизайни. Облицовъчните плочки позволяват да се съсредоточите върху определени места на повърхността.

Използване на дистанционни кръстове

Процесът на полагане

Широката гама от приложения е осигурена от непретенциозността на PVC покритието. Например, плочките се понасят добре от влагата, така че е напълно подходящ за поставяне на пода в банята. Плочки, изработени от PVC в банята, лесно се напапват, на добре подготвена повърхност. Високата устойчивост на износване е сравнима с тази на клас 33 на ламинат.

Лесното поддържане, което означава обичайно мокро почистване, ще бъде достатъчно, за да поддържа повърхността в добро състояние. Използва се за това, всички състави на детергенти. Също така подходящ за почистване на ламинат или паркет.

Както можете да видите, предимствата на PVC плочките, което е аналогично на плочките, е достатъчно, за да се направи избор в полза на този материал, без да се компрометира качеството на финала. Но, както всички покрития, не е лишен от някои отрицателни свойства:

  • Изборът на PVC плочки в банята ще изисква придобиване на праймерни композиции, за да се даде на основата необходимата якост. Това се прави както при полагане на пода, така и по стените.
  • Цената на PVC материал е сравнима с цената на един добър ламинат, но по-ниски от по-скъпото покритие - паркет.
  • В някои градове на Русия можете да наблюдавате неадекватна селекция от това покритие, но това е въпрос на време.
Чертеж на пода

Поставяне на картината

Тези недостатъци не са критични, така че PVC покритието може безопасно да бъде избрано като алтернатива на плочките. Разнообразие от модели, цветове и нюанси ще направят възможно създаването на уникален интериор на всяка стая за баня.



Широкото разнообразие от цветове и бордюри ви позволява да го отрежете не само на пода, но и на стените. Резултатът от свършената работа е красив интериор.

Като цяло, за да обобщим, можем да кажем, че този материал е достоен заместител на плочката.

Плочка за дърво

Говорейки за разнообразието на дизайна и използването на материали за създаване на индивидуален интериор, трябва да спрете вашето внимание тази версия като плочки за полагане във вана имитира дърво, като един от най-печелившите начини да отрежете. Голямо разнообразие от бордюри плочки ви позволява да ги изберете в различни цветове, отколкото да придават на интериора специална елегантност.

външния си вид прилича на повърхността на материала е много подобен на дърво, което е точно имитира структурата, и могат да бъдат разграничени само идва от паркет или ламинат. колкото е възможно по-близо. Това се използва от дизайнерите, съчетавайки два материала в кухнята, докато го зонирате. Работната площ е завършена с плочки, а останалата част от пространството е друг материал с дървена текстура.

Имитация на дървен под

Под дървото

Това PVC покритие успешно се комбинира с всеки дизайн. Той се вписва безпроблемно в интериора на стаите, независимо дали е модерен високотехнологичен, класически или електротехник. Използването на този тип плочки в банята ще постигне хармония с всички предмети на интериора.

Когато се поставя на пода, ако предпочитате винил плочки, използването му ви позволява да даде на повърхността всички нюанси, дори тези, които не са в природата. Най-популярни са кафявите тонове, по-близо до черно. Някои дизайнери правят различни творчески и разработват проекти като бяла стена и тъмни подове. Това е известно ехо на традициите от близкото минало, но използването на дървена текстура в декора прави тази палитра много привлекателна.

Положителната страна на материала, който имитира дървесината

Плочки за баня с модел, който имитира едно дърво, всъщност е уникален продукт, който позволява комбиниране в декора практичността на керамиката и естествената красота на дървото. В допълнение, тези продукти имат допълнителни свойства, които ги карат да обърнат внимание на тях:

Салон за красота у дома

Изящен интериор

  • Трайността, присъща на плочката под дърво, съответства на този параметър на керамиката. Тя не се страхува от никакви трудности, на които тя е изложена в банята или в кухнята.
  • Разнообразие от нюанси и цветове ви позволява да го използвате като декор в жилищни помещения и док с други покрития.
  • Груба повърхност не е толкова хлъзгав като паркет.
  • Разнообразие от модели, които не се повтарят, имитира текстурата на естествената дъска.
  • Цената на виниловите плочки, направени с имитация на текстурата на скъпо дърво, ще бъде много по-евтино от естествената керамика. Това създава естествен декор, не много различен от естественото дърво.
  • Съответствие с всички хигиенни и екологични стандарти. Винилната керемида е нетоксична и е много лесно да се погрижи за нея.

За да обобщим, можем спокойно да кажем, че използването на плочки в банята под едно дърво, може да превърне всяко вътрешно пространство, което му придава вид на абстракция и атракция. Нищо чудно, че днес повечето дизайнери го използват, като декор във всяка стая. Основното е да изберете правилното оцветяване.

Магия на бял цвят

Бял цвят в интериора

Снежна бяла стая

Друго уникално решение е бялата баня. Тези цветове ви позволяват наистина да се отпуснете, като използвате водни процедури след деня работа. Те са възнаградени с двусмислени оценки от критиците: някои хора харесват този вид декор, други напротив, отрицателно говорят за такова решение.

Като правило тези, които са негативни за това, казват, че белите плочки ще направят баня подобна на болничната стая. В това има известна истина, но голяма роля в декора се играе не само от самия материал за довършителни работи, но и от избора на водопровод, мебели и осветление.

С правилния подход, бялата баня ще удиви с великолепието си и изящна простота - всичко зависи от дизайнерското развитие.

Предимства на сянка

Изготвянето на правилното използване на оцветяването на материал, позволява да се създаде наистина великолепен декор и визуално да се промени помещението. Какви други предимства могат да се разграничат чрез избора на бял цвят на плочките в банята:

  • Първата е възможността визуално да увеличите малка стая.
  • Втората е оцветяването на покритието, ще бъде отлично място за поставяне на всеки декор върху него. Например, на този фон, можете просто да смените скучните аксесоари и стаята ще изглежда съвсем различно.

Дизайн - как да не направите операционната зала?

Съгласен съм, този фактор, когато се използват бели плочки, има място да бъде. Какво трябва да се направи, за да се предотврати това? Има няколко дизайнерски техники за избягване на такъв ефект.

Разредете цвета

Черни петна

Добавяне на черно

За начало можете леко да смените нюанса на материала. Нека тя не е абсолютно бяла плочка, и близо до тон: светло синьо или бежово. Първият ще въведе малко хладнокръвие, обратното ще затопли помещението.

Възпроизвеждане с текстури

Ако имате нужда само от бяла баня, а след това да направите малко разнообразие в финала, използвайте повече комбинации с цветни вложки. Това, че те не са твърде забележими, осигуряват инсталирането им под нивото на очите. Ще запазите и двете бели тонове и малко ще разрешите образа на болничното заведение.

заключение

Днес в магазините можете да намерите огромен избор от плочки, симулиращи естествени материали за оформяне в банята. Производителите непрекъснато разширяват диапазона, позволявайки да се изпълняват различни дизайнерски опции. Така че не се страхувайте от монотонността, винаги можете да направите нещо специално.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Ремонт в банятаРемонт в банята
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Баня за баняБаня за баня
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Декоративен екран за баняДекоративен екран за баня
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Избор на завършване на тавана в банятаИзбор на завършване на тавана в банята
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
» » Разнообразие от модели плочки в банята, които да изберем?
© 2021 BggeHat.com