Видове подови настилки

В голямо разнообразие от строителни материали изборът на подови настилки се превръща в предизвикателство.

Най-важният критерий при избора на подови покрития ще бъде времето за пребиваване в къщата. Ако хората живеят в него постоянно, вариантите са много, а ако това е сезонен престой, лятото или зимата, и в това отношение, неправилна отопление, скъпи дървени покрития не са необходими.

С постоянен температурен режим и подходяща вентилация е възможно подовото покритие на скъпите паркети от естествени породи

дърво. Това покритие изисква идеално равна повърхност и е необходимо да се повери паркетът на много опитни специалисти, за предпочитане с препоръки. В бъдеще паркетът ще изисква внимателна грижа: хапене, полиране и полиране.

Има по-евтини подови покрития, имитиращи паркет. Основата за това е евтин шперплат, след това е залепен върху слой от иглолистна дървесина, а отгоре е тънък слой ценно дърво. Елементите на този паркет са по-големи от обикновените парчета, така че е по-малко трудоемка в инсталацията и цената му е съответно по-малка. Но от гледна точка на експлоатационния живот е много по-нисък от естествения паркет и може да продължи до двадесет години, докато естественият може да се обслужва до сто години.



Много добра опция покритие от твърда дъска, тя също се характеризира с повишена издръжливост. Това е правоъгълна дървена дъска с дебелина около два сантиметра и широка около 15 фута, с дължина около три метра, с скосяване за свързване между дъските. Произвежда се предимно от иглолистни сортове дървесина, но са възможни по-скъпи варианти от по-ценни породи.

През последните години ламинатът стана много популярен. Тя се прави под формата на многослойни плочки, изработени от влакнести прежди, покрити с полимерен слой и защитени от горно покритие от акрилат. Ламинатът е много лесен за инсталиране, има силна и почти невидима връзка, благодарение на специалната ключалка за монтиране на всяка плочка. Той е евтин, издръжлив, много подобен визуално на паркета, но има нестабилност на влагата и следователно не е подходящ за мокри помещения.

Едно от евтините и неусложнени полагането е линолеумът. Подовите настилки от линолеум са прости дори и за обикновени хора. Предлага се на широки ролки и улеснява полагането му. Модерен линолеум е устойчив на влага, не излъчва вредни вещества, но има недостатъци - той е нестабилен и нестабилен за натоварване.

Също така на меки покрития, килим е достоен за внимание. Тя е изработена от синтетични влакнести материали, имитиращи килими. Той също така като linoleum е проста в подовата настилка, устойчиви на влага, но нестабилни за механични товари.

Е, можете да научите всичко за допускането на SRO на вноски, като посетите сайта srores.ru. Само там е всичко, от което се нуждаете, за да влезете в строителния бизнес.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Дървени подовеДървени подове
» » Видове подови настилки
© 2021 BggeHat.com