Как да изберем правилния линолеум

линолеумИзборът на подови настилки, всеки собственик на жилището иска да създаде къщи уют и комфорт. Освен това материалът трябва да изпълнява и естетическа функция, тъй като някои стаи, като например кухня, не са покрити с допълнителни покрития (килими, пътеки и др.).

Ето защо линолеумът на тази връзка трябва да бъде избран въз основа на местоназначението на стаята. Това определя качеството на материала, който ще бъде избран. Въпреки общите характеристики на линолеума, тази настилка се характеризира с качество, цена, дебелина и др.

Естествено, за кухни и стаи с висок трафик и интензивни товари на пода, изберете по-добър и издръжлив материал, който да отговаря на необходимите изисквания. В края на краищата никой не иска, след известно време след поправката, да пренареди мебелите и да промени износеното покритие.

Линолеумът се използва в почти всички помещения: в хола, библиотеките, офисите, лечебните заведения и други. Изглежда страхотно в коридора и в спалнята. В кухнята може да се полага и само отлично качество.

Сред голямото разнообразие са следните видове линолеум:

- PVC-линолеум;

- алкид или глифтал, на базата на алкидни смоли;

- колоквилинил (база - нитроцелулоза);

- Релеин-линолеум, на каучукова основа.



Всички тези видове са разделени на подвидове. Първият вид, например, може да има тъканна основа или дори да е без него. Тя може да бъде многопластова или еднослойна, с топлоизолационна основа или не.

Голям избор от модели и нюанси, достъпна цена - правят този материал популярен. Неговият недостатък е ниското ниво на гъвкавост при режим на ниска температура.

Вторият вид, състоящ се от пигменти и различни пълнители, има тъканна основа. Това се случва в един цвят или в много цветове. Има звукоизолационни и топлоизолационни характеристики. Недостатък е повишената трошливост на материала.

Третият вид, неоснователен, има характерна лъскава повърхност. Гъвкава, устойчива на влага, но има много нисък процент на противопожарна безопасност.

Макарата е двупластова. Най-горният слой има повече декоративни функции, а долният слой заменя основата, която включва битум и гумени чипове. Този вид е надарен с пластичност и водоустойчивост.

С правилния избор линолеумът идеално се вписва във всеки интериорен дизайн. Стаята ще свети с нови цветове, ако можете да изберете тоналността и текстурата.

Този материал се използва като подово покритие на различни места за масово използване, украсява се много коридори и шкафове. Богатството на асортимента ви позволява да обзавеждате елегантно в офиса, в лекционните зали и други зали.

Преливаща с магическо великолепие, подът е лесен за почистване, изглежда чудесно и служи дълго време. Важно е да изберете правилната основа. Линолеумът обаче не е подходящ за подови настилки в помещения, където се забелязват резки температурни колебания и висока влажност. На тези места естетиката му се разрушава, пукнатина, разрушава се, изчезва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Най-добрият избор на линолеум tarkettНай-добрият избор на линолеум tarkett
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Изборът на добро качество линолеум от ваша странаИзборът на добро качество линолеум от ваша страна
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Как да изберем правилния килим?Как да изберем правилния килим?
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
» » Как да изберем правилния линолеум
© 2021 BggeHat.com