Marmoleum

Сред многото настилки, особено внимание се отделя на типа покритие, като например маргалеума. Името е много близко до линолеума, но има много различия между тях. Мармолеумът е вид натурален линолеум. Основната разлика е, че marmoleum се произвежда под формата на плочи, и линолеум под формата на ролка. Плочките от мармолеум са изработени от корк, смола, юта, натурални растителни масла. Освен това, стилът на маргалеума не е твърде труден.

Marmoleum: предимства и недостатъци
Основното предимство на Marmoleum е, че е изработено от естествени материали, е хипоалергично, не излъчва вредни вещества, е хигиенично и има бактерицидни и антистатични свойства. Ето защо се препоръчва маргалеум за покриване на пода в лечебни заведения, игрални зали и детски стаи.

Marmoleum е практически незапалим, не оставя следи от изключителни цигари. Ето защо е много удобно да се използва в барове, кафенета и дискотеки.

Широката селекция от цветове на Marmoleum го правят много популярна както сред обикновените купувачи, които ремонтират апартамента, така и сред интериорните дизайнери, благодарение на факта, че той позволява да се реализира голямо разнообразие от идеи. Под Marmoleum можете да надстроите стари мебели с тапицирани мебели.



Мармолеумът е доста силен. Тази подова настилка е в състояние да издържа на товари до 160 кг на 1 см2 и е устойчива на киселини, разтворители и други химически реактиви.

Снимката на маргалеума се запазва за дълго време, за разлика от линолеума. Това се дължи на факта, че той е направен върху цялата дебелина на мармарула, затова на слънцето това покритие не изгаря.

Плочки Marmoleum стека достатъчно лесно. Той е залепен на плоската основа на пода с мастик.
Недостатъците на Marmoleum включват неговата чупливост и твърдост. Целостта на закупените мозайчни плочки трябва да бъде внимателно наблюдавана.

Коефициентът на топлопроводимост на Marmoleum е 0.17 W / m. И коефициентът на поглъщане на звука е 14 dB.
За помещения с повишени изисквания за електрическа безопасност има марелеум с повишена електрическа проводимост. В допълнение към горните характеристики, Marmoleum има такива показатели за надеждност на покритието, като устойчивост на ултравиолетова радиация, мебелни ролки и химикали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на коридора прости и сложни идеи за декорация на интериораРемонт на коридора прости и сложни идеи за декорация на интериора
Модерни подови настилки за къщатаМодерни подови настилки за къщата
Линолеум под ламинат за какво да обърне внимание при изборЛинолеум под ламинат за какво да обърне внимание при избор
Marmoleum назначаване, характеристики, предимства и недостатъци на материалаMarmoleum назначаване, характеристики, предимства и недостатъци на материала
Линолеум за подово отопление, когато мога да използвам това покритие?Линолеум за подово отопление, когато мога да използвам това покритие?
Какъв секс да прави в кухнятаКакъв секс да прави в кухнята
Препоръки как да поставите линолеум със собствените си ръцеПрепоръки как да поставите линолеум със собствените си ръце
Не знам как да лепя линолеумът обратно назад?Не знам как да лепя линолеумът обратно назад?
Под подови линолеум как да избирате и кое е по-доброПод подови линолеум как да избирате и кое е по-добро
Каква е употребата на антистатичен линолеум?Каква е употребата на антистатичен линолеум?
© 2021 BggeHat.com