Имам ли нужда от балатум подложка?

Решавайки да полагат линолеум на пода, разработчиците често се питат: дали този полимер рулира материал в субстрата? Опитните експерти смятат, че няма нужда от поддръжка на балатум. Защо тогава се произвежда в широк диапазон? За да дадем отговори на поставените въпроси, нека да разгледаме целта на субстрата, дали изпълнява функциите си по отношение на линолеума.

Функции на субстрата

функции на субстратаТой изглажда неравното място. Много често линолеумът е поставен върху бетонен под, който има изкривявания, кухини. Всички тези деформации на пода се елиминират от субстрата.

Подложката изолира пода. Ако под основата на пода има сутерен или не отоплявано помещение, а линолеумът няма подложка, тогава под линолеума трябва да се монтира облицовка. В други случаи линолеумът е подов нагревател. 

Разнообразие от балатум субстрати

Подложка от коркПодложка от корк - този материал се състои от агломерат от коркови пелети, произведени на ролки. Този материал е чудесно за инсталиране на ламинат със собствените си ръце или подовата керамика. Ако този тип субстрат е лежанка линолеум, а след това, когато ходене на покритието ще се чувстват лесно.

От тежки предмети на пода ще има вдлъбнатини. Ако в допълнение към този тип субстрат няма повече да се монтира, тогава е необходимо да се избере подложката от корк с най-голяма твърдост, която не се деформира и не се свива.

Юта на субстрата - състои се от 100 натурални първични ютови влакна. Тя е изработена чрез щанцоване юта игла с допълнително го подвижния при висока температура на ролки и последващо третиране с забавители на горенето, което прави материал устойчив на горене, плесен и гниене.

лилия субстратСпално бельо - Субстратът от лен е съставен от чисто естествено бельо. Той се произвежда чрез използване на технология за двойно иглено проникване, допълнително обработена със забавители на горенето и противогъбични съединения.

Субстратът е смесен - Субстратът, състоящ се от смес от лен, вълна и юта, е с много висока плътност, с дебелина 2-3 mm - 500-700 g / m².

Моля, обърнете внимание! Експертите препоръчват използването на линолеум за поставяне на субстрат, състоящ се от порест полимер на основата на пенофизол или изоолон. Това не трябва да се прави. Този субстрат не изолира пода. В допълнение, тя е набръчкана, нестабилна за тегло и неприятно при ходене по пода.

Състав на линолеум за дома

Преди да определим кой субстрат е необходим за линолеума и дали изобщо е необходим, нека да разгледаме структурата на този ролков материал, използван в жилищните помещения.

Обикновено линолеумът се състои от няколко слоя:

  • домашен линолеумСтъклото от фибростъкло-стъкло е импрегнирано с PVC паста, върху която е нанесен слой от "едностранно" PVC, след което този модел е отпечатан и покрит със защитен слой.
  • Под слоя от фибростъкло се нанася субстрат от тъкан, юта, PVC пяна или полиестер. Пяната PVC е оптималният материал поради коефициента на топлинно разширение, който при нагряване съвпада с коефициента на горния слой. Това показва, че повърхността на покритието не се деформира при загряване.

От голямо значение е методът за прилагане на този субстрат върху стъклените влакна. Структурата на клетките е затворена при субстрата, ако се прилага химически. В резултат на това, под въздействието на тежки предмети, ще останат вдлъбнатини на линолеума. Механичният метод осигурява възстановяване на предишния обем на това покритие.

Линолеум домакински тип, който се състои от тъкан, юта и поливинилхлоридна основа служи като топъл под, и не изисква инсталиране на субстрат.



Линолеум на базата на много по-трайни около 2 пъти повече от линолеум без основа. Топъл линолеум има дебелина от 5 мм и запазва своята еластичност.

База под покритие от балатум

Монтажът на линолеум е направен върху бетонна основа, циментово-пясъчна замазка, подови настилки от плоскости, керамични плочки, плочи от дървесни частици и плочи от дървесни частици. Преди полагане повърхността се подготвя внимателно.

Под линолеум трябва да има основа:

  • Durable.база за балатум
  • Максимално трудно.
  • Суха.
  • Хоризонтална, с възможна гладка разлика с височина от 2 мм до 7 мм.
  • Без следи от масла, мазнини и боя. 
  • Без незначителни неравности, дупки, пукнатини, лющещи се участъци.

Какъв линолеум е най-подходящ за полагане

база за линолеум 1Бетонната основа е най-добрата база за балатум. За да нагласите тази основа, използвайте специални смеси за подово покритие, бетон и "плаващ под".

Ако се използва бетон за замазка на основата, това ще отнеме време, за да изсъхне до 30 дни. Всичко това зависи от влажността в помещението, температурата, ефективността на вентилацията.

След като подсушаването е изсъхнало, трябва да е 2-5. Наличието на влага в него се проверява с помощта на парче целофан филм. Той е фиксиран през нощта към замазката. Ако филмът остане сух до сутринта, тогава замазката се изсушава.

Преди полагането на балатум, тази повърхност се изравнява и премахва без прах.

Моля, обърнете внимание! Голяма грешка строители в покриване на бетон основа преди да инсталирате линолеум, шперплат или други видове дървени материали, които могат да абсорбират влага и деформират. Линолеум на тази основа за дълго време няма да служи.

Ако подът е от дъски, то задължително има следи от пирони, пукнатини, неравности. Такива ефекти веднага ще бъдат забележими върху инсталирания линолеум. Ето защо, първоначално е необходимо да се инсталира шперплат на пода от дърво, което ще играе ролята на облицовка под линолеума.

Дебелината на шперплата трябва да бъде 8-12 мм. Ако подът на плоскостите е в добро състояние, тогава не се налага монтиране на шперплат, а с помощта на шпакловка върху дървото се премахват всички незначителни нередности и пукнатини.

Ако старият линолеум е добре поддържан на основата, той няма шрапнел, неравномерност, изпъкнали нокти, след което той може да действа като субстрат. В противен случай тя трябва да бъде премахната и основата подготвена, за по-нататъшно покритие, базирано на традиционния метод. Преди да нанесете лепило, старият линолеум трябва да се обезмасли.база за балатум

Силна и здрава основа за линолеум е керамични плочки. Преди да го постави, тя трябва да бъде много внимателно почистена от мръсотия и мазнина, елементите, които поддържат лошо трябва да бъдат прикрепени към основата, като се използва изравняване съединение е вградена фуги, след като са изсушени, почиства плочки шкурка, за да завършите повърхността на подравняване.

От горното можем да заключим, че балатумните субстрати, състоящи се от корк, юта, бельо и филцови материали, са безсмислени. Изключение от това заключение е само линолеум без фундамент, което допълнително изолация е просто необходимо.

Субстрат, който включва порест полимер, често използван за ламинат и други подобни покрития, за линолеума, е нежелан, тъй като може да увеличи деформацията му след монтажа. Субстратният линолеум трябва да има повишена твърдост и здравина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Откриваме, че е по-добре да имаме линолеум или ламинатОткриваме, че е по-добре да имаме линолеум или ламинат
За какво е подложката от балатум?За какво е подложката от балатум?
Линолеум върху дървения подЛинолеум върху дървения под
Субстрат под линолеум на бетон етаж как да получите солидна основа?Субстрат под линолеум на бетон етаж как да получите солидна основа?
Как да поставите линолеумКак да поставите линолеум
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Корк субстратКорк субстрат
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
» » Имам ли нужда от балатум подложка?
© 2021 BggeHat.com