Модерни подови настилки за къщата

Разнообразни довършителни материали за пода се увеличават всеки ден. Благодарение на новите технологии модерните подови настилки за къщата са не само по-удобни, но и придобиват невероятно декоративно качество, което дизайнерите активно използват. Стъкло, кожа, бамбук, естествени и изкуствени влакна - всичко това е намерило приложение при проектирането на подове.

Модерни подови настилки за къщата

Модерни подови настилки за къщата

Бамбукови настилки

Паркет от бамбук

Паркет от бамбук

Бамбукът отдавна се използва за декорация на интериора и постепенно печели популярност. След бамбуковите матраци в интериора на къщите, бамбуков паркет започна да се появява, не по-лошо в качеството на дървения материал.

Бамбукови настилки - различни цветови решения

Бамбукови настилки - различни цветови решения

Предимства на бамбуков паркет

Предимствата на това покритие включват:

  • ниска цена;
  • висока устойчивост на износване;
  • устойчивост на влага;
  • антистатични свойства;
  • екологична съвместимост;
  • повишена рефрактерност;
  • декоративни.
Бамбуков паркет в интериора

Бамбуков паркет в интериора

Бамбукови настилки се полагат по същия начин както обикновено, грижата се състои в сухо или влажно почистване на повърхността от прах. Правилно съчетана с цвета на паркета, дава на стаята специална изтънченост, така че покритието сега се счита за много модерно. Цветовата схема е много по-богата от класическата настилка от дъските и не е трудно да се избере подходящ нюанс.

Бамбукови настилки

Бамбукови настилки

Недостатъци на материала

  1. При продължително използване на подовата настилка има драскотини от мебели, животински нокти, остри токчета и подобни влияния. В допълнение, с течение на времето, цветът на покритието намалява и изгаря. Премахването на тези дефекти помага за повторно полиране - броят на тези обработки зависи от дебелината на материала.
  2. При производството на бамбукови плоскости, растителните стъбла се раздробяват и пресоват, а за надеждността на свързването на влакната се използват специални смоли на базата на лепила. Отделни видове лепило с течение на времето отделят органични съединения, което не е много полезно за здравето, но е невъзможно визуално да се открие това.
  3. Влагоустойчивостта на бамбук е няколко пъти по-висока от тази на дървото, но продължителното излагане на влага все още има вредно въздействие върху материала. Паркетът, който е набъбнал от водата, може да се изсуши и ще възвърне предишната си форма, но повърхността му може да се покрие с пукнатини.
Бамбуков паркет със зелен цвят

Бамбуков паркет със зелен цвят

Полагане на бамбукови настилки е най-добре в сухи помещения, където няма тежки товари на пода - спалня, хол, офис. С редовни и внимателни грижи тези подове ще ви издържат най-малко 15 години.

вертикален
Хоризонтална технология
описаниесе получават чрез надлъжно рязане на вертикално пресовани ламели, които се поставят върху страничната повърхностима три залепени слоя с външен ефект на дисковете, създаващи върху повърхността ефективен модел на изправени бамбукови стволовеима преплетена структура, която се получава в процеса на пресоване с добавянето на фиксиращи добавки
Плътност, kg / m3650-7006501100
Твърдост, HB4.0-4.44.014.8
стабилност4.5 точки4.2 точки5+ точки

Marmoleum

Marmoleum

Marmoleum

Този материал се счита за вид линолеум, но се прави само на естествена основа. Състои се от юта, дървено брашно и ленено масло, с добавка на естествени пигменти и смоли. Покритието се произвежда на ролки и във формата на керемиди с ключалка, което значително опростява полагането на пода.

Цветни проби

Цветни проби

Предимства на Marmoleum

В допълнение към екологичността, Marmoleum има много предимства:

  • широка гама от цветове - над 100 цвята и 2 хиляди нюанса;
  • покритието е направено до пълна дебелина, така че не се износва с времето, почти не изгаря;
  • има бактерицидни свойства;
  • устойчиви на киселини и основи;
  • Има висока якост, издържа на високи механични натоварвания;
  • водоустойчив;
  • има звукоизолиращи свойства;
  • невъзпламеним;
  • антистатични.
Мармалеум в спалнята

Мармалеум в спалнята

Разнообразието от цветове и простотата на полагане на материала ви позволяват да преобразувате всяка стая в рамките на часове - снимката може да бъде избрана за всеки стил на помещението, дори и най-невероятното.

Marmoleum

Marmoleum

недостатъци

  1. Основният недостатък на Marmoleum е неговата чупливост, особено на резени. Когато транспортирате и опаковате, внимавайте да не изстискате или огънете рула, не хвърляйте плочки.
  2. Материалът е много труден за рязане, така че при рязане профилите най-често остават неравномерни. Ако се използват ролкови материали, е необходимо да ги отрежете, за да скриете краищата под дъските за первази след това.
  3. Тъй като Marmoleum е ново покритие на строителния пазар, тестът на практика го изпробва, докато никой не успее. Така че ще бъде възможно да потвърдите или отхвърлите характеристиките на якост, посочени от производителя, само след 7-8 години.
Многоцветен мармолеум в коридора

Многоцветен мармолеум в коридора

Етаж от стъкло

Разбира се, за да се създаде подове от стъкло в апартамента не е всеки може. Поради това е по-добре да се свържете с специалисти

Разбира се, за да се създаде подове от стъкло в апартамента не е всеки може. Поради това е по-добре да се свържете с специалисти

Стъклените подове се срещат по-често на обществени места - търговски центрове, развлекателни центрове и ж.п. гари. Подреждането на такъв етаж в апартамент ще бъде много скъпо, но можете да намалите разходите, ако не остъклите цялата площ и отделни парцели. Този тип покритие е направен от няколко слоя от закалено стъкло, така че е почти невъзможно да се счупи. Между слоевете често се подреждат цветни филми, филми с картина, снимки. За по-голям ефект, стъклените ниши са осветени.

Стъклени подове с осветление

Стъклени подове с осветление

Предимства на покритието от стъкло



Подовете от стъкло имат много предимства:

  • висока якост;
  • устойчивост на въздействието на всякакви химични вещества;
  • абсолютна водоустойчивост;
  • устойчивост на абразия;
  • пожароустойчивост;
  • липса на вредни изпарения;
  • хигиена;
  • простота на грижата.

В допълнение, подобен под визуално разширява стаята, дава ефект на безтегловност, дава неограничени възможности за проектиране.

Етаж от стъкло

Етаж от стъкло

недостатъци

Недостатъците на стъкления под, въпреки че са малко:

  • висока цена на самата покритие и нейната инсталация;
  • хлъзгави повърхности, особено при мокро почистване;
  • За инсталиране на стъклени панели са необходими специалисти.
Под чашата може да се направи всичко

Под чашата може да се направи всичко

Покритие на течни плочки

Покритие на течни плочки

Покритие на течни плочки

Едно от най-модерните покрития е "жив" етаж. За него се използват многослойни поликарбонатни плочки, напълнени със светлинен гел. Това е само малка крачка по плочките и тя ще промени рисунката си. Когато ходите на такъв етаж, след стъпките необичайни модели цъфтят, представляващи фантастичен спектакъл! Благодарение на това свойство течната плочка е отлично решение за детската стая.

Офис дизайн с течни плочки

Офис дизайн с течни плочки

Плочките с гел пълнеж могат да бъдат кръгли или квадратни, различни по размер. Най-големите кръгли елементи достигат диаметър 1 м. Най-често поставянето се извършва на малки площи на пода, като се използва покритието като декорация и за визуално зониране на помещението.

Течни покривни плочки

Течни покривни плочки

Предимства на "живеещия" секс

  1. Плочките имат същата устойчивост на удар като ламинат и закалено стъкло. Можете да скочите върху него, да ходите по петите на стилетата, да местите мебелите, все още няма да има следи.
  2. Горният слой на всяка плочка е противоплъзгащ и поради това рискът от подхлъзване и падане е минимален, дори и на мокра повърхност.
  3. Покритието е водоустойчиво, което означава, че може да се използва в кухнята и в банята.
  4. Поликарбонат, от който е направена плочката, не отделят вредни вещества и гел като вътре е хипоалергенен, така че материалът е безвреден за хората.
  5. Благодарение на специален дизайн, покритието винаги остава топло при докосване, за разлика от плочките или порцелановите каменинови изделия. Дори ако стаята не е твърде топла, е хубаво да ходиш бос на "живия" етаж.
  6. Плочките имат омекотяващи свойства, поради това, че подът леко се извива под краката ви и изглежда мек.
  7. Шумоизолационните свойства на покритието също са доста високи. В допълнение, материалът абсорбира и вибрации, и следователно, след като полагането на плочки в стаята винаги става по-тихо, ако апартаментът е разположен над шумни съседи.
  8. Висока устойчивост на ултравиолетови лъчи. Покритието не изгаря в продължение на 5-8 години след полагане, след изтичането на този период само малко изчезва.
  9. Много е лесно да се грижиш за такива пола, достатъчно е да ги избършеш с влажна кърпа.
Покритие на течни плочки

Покритие на течни плочки

недостатъци

  1. Течните плочки не могат да бъдат отрязани, в противен случай пълнителят ще изтече. Тъй като е много трудно да се определи точно размерът на покритието за цялата площ на пода, полагането се извършва в ограничени пространства.
  2. Материалът се произвежда с помощта на сложни технологии, което води до висока цена.
  3. Покритието трябва да бъде защитено от рязане на предмети и силна топлина. Вече при +60 градуса поликарбонатът започва да се стопява.
Живи плочки

Живи плочки

Подове от керемиди

Подове от керемиди

Подове от керемиди

За скъп стилен интериор и подови настилки трябва да е подходящ. Ако цената за вас няма значение, не се колебайте да изберете кожена плочка - естествена, изящна, много приятна за допирните материали. Самата плочка се състои от три слоя: HDF плочки, коркови субстрат и телешки кожи. На периметъра на всеки панел има ключалка, така че полагането на пода се извършва без гвоздеи и лепило. Субстратът осигурява топло и звукоизолация, а горният слой кожа дава декоративен външен вид.

Кожен под - елегантен и елегантен

Кожен под - елегантен и елегантен

Специалното третиране на горния слой го прави устойчив на абразия и замърсяване, опростява грижите. За поддържане на пода в перфектно състояние е необходимо повърхността да се обработва веднъж на всеки шест месеца със смес от естествена мазнина и мед. Стандартни размери на плочките: 60x60 cm, 60x30 cm и 45x45 cm.

Кожен под. 550 евро на кв.м.

Кожен под. 550 евро на кв.м.

Предимства на кожените покрития

  1. Плочките са изработени от естествени материали и поради това имат благоприятен ефект върху микроклимата в стаята.
  2. Кожените подове са меки и еластични, много приятни за разходка.
  3. С правилната грижа, кожените плочки се използват от около 15 години.
  4. Материалът има богат цветен диапазон, разнообразие от форми и текстури.
  5. Натрупването не изисква специални умения и може да бъде изпълнено дори и от начинаещи.
Подове от керемиди

Подове от керемиди

недостатъци

За съжаление има недостатъци на това покритие:

  • материалът има висока цена;
  • Повърхността на плочките не може да се обработва с парни почистващи препарати и белина;
  • Покритието трябва да бъде защитено от прекомерна влага.

Всички описани покрития влязоха в употреба съвсем наскоро и все още не са получили голямо разпределение. Избирайки някоя от тях, можеш да дадеш на интериора нова бележка, да я направиш оригинален и грандиозен. Изключително решение е да се комбинират материали: например, използването на живи плочки и ламинат, монтирането на стъклени прозорци в дървения под, мармолеум и класически плочки.

Видове модерни подови настилки

име
ХарактеристикиПримерна цена
Бамбукови настилкиУстойчив, устойчив на износване екологичен материалот 1950 рубли / м2
MarmoleumНезапалим водоустойчив материал с високи декоративни свойстваот 980 RUR / м2
Течна плочкаУникално покритие с 3D ефект, удароустойчиво и UV-устойчивоот 14990 рубли / м2
Кожени плочки
Елитно покритие с високи декоративни свойства, трайно и издръжливо2500-4000 рубли / м2
Стъклен подНеръждаемо покритие с висока якост, устойчиво на абразия, механично въздействие, химикалиот 4000 рубли / м2

Видео - Модерни подови настилки за къщата

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бамбуков подБамбуков под
Бамбук във вътрешността на кухнятаБамбук във вътрешността на кухнята
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Бамбукови настилкиБамбукови настилки
ПодовеПодове
Изключителен ламинатИзключителен ламинат
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
» » Модерни подови настилки за къщата
© 2021 BggeHat.com