Ремонт на коридора прости и сложни идеи за декорация на интериора

Първото нещо, което гостът вижда на входа на къщата, е коридора. От това, което ще бъде тази част от жилищата, има общо впечатление за собственика и интериора, така че е толкова важно да се поддържа коридора в ред. За да го направите възможно най-комфортно и удобно, ще анализираме основните моменти на компетентни ремонти, които ще ви помогнат да превърнете коридора във вашия вкус и финанси.

Завършване на тавана - избор на цвят, материал и височина на стаята

Класическият цвят на тавана е бял, но в модерния интериор е възможно да се играе малко с боите и да се направи един или повече тонове по-тъмни. Прост вариант на довършителни работи - боядисване с акрилен емайл. За да дадете желания цвят на боята, вземете класически бял цвят и отделен буркан с цвят. Добавяйки необходимото количество пигмент по Ваша преценка, ще създадете ярък или наситено тъмен цвят. Алтернатива на акрилната боя ще бъде композицията, основана на тебешир и вода или обикновена кал, и ако има високи изисквания за износоустойчивост на повърхността, обърнете внимание на латекс или акрилна боя. Повече подробности за сортовете и методите за нанасяне на боята можете да видите в статията, как и какво да нарисуваме тавана. Не забравяйте, че за боядисване на тавана, повърхността трябва да бъде внимателно изравнена. Ето защо, ако не искате да харчите пари за закупуване на смеси за изравняване и грундиране, изберете други завършва.

Опънати тавани могат да бъдат направени в висок коридор

Опънати тавани могат да бъдат направени в висок коридор

В коридора с високи тавани ще бъде подходящо огледало или опъвам таван. Ако коридорът е нисък и тесен, опънат, огледален и други видове тавани, които отнемат сантиметри от стаята, не си струва да се използва. Монтажът на тавана на различни нива изглежда благоприятен за коридори с нестандартни геометрични форми. С изграждането на таван на няколко нива, пластмасовите и пластмасовите панели могат да се справят добре. Допълнителен плюс на такава инсталация е инсталирането на таван (вградени) лампи, способността да се скрият електрическите проводници и кабел от зрението. Вграденото таванно осветление създава мека дифузна светлина, което ви позволява да локализирате тавана на светлината в една или повече точки. И разбира се, опция за лепене на тапет никой не го е отменил. За да определите избора, нека разгледаме по-подробно съответната версия на тапета за коридора заедно с довършването на стените в следващата секция.

Стенни тапети - правилният избор на материал за коридора

Една проста опция за декориране на коридора е лепенето на тапета. С избор на дизайн и дизайн на такъв завършек, както майстор за начинаещи, така и любителски майстор ще се справят. Основното нещо е да изберете подходящ тип тапет, който да обедини две важни концепции - красота и практичност. Първият критерий е въпрос на вкус, а на втория е целесъобразно да се разгледа по-подробно.

Виниловите тапети са най-практични

Виниловите тапети са най-практични

Незабавно определете вида тапет, който не е подходящ или не се използва за декориране на антре:

  1. 1. Тапет Flizeline. Реален тапет върху нетъкан текстил се произвежда чрез екструдиране на структурата на материала, устойчив на повреди. Довършителните работи, които най-често се приписват на категорията нетъкани тапети, са направени от тънък слой от нетъкано руно с покритие от винилна пяна. Тези тапети са податливи на механични повреди, лесно надраскани и разкъсани. Острите температурни падания, които се появяват при непрекъснато отваряне и затваряне на вратите, се свиват. Материалът е опънат, между линиите се появяват лумени. Пукнатините водят до пилинг, постепенно изрязването започва да пада.
  2. 2. Тапет хартия. Материалът не е подходящ за коридора поради ниското му съпротивление на влага. Под влиянието на водата, хартиеният слой бързо се размята, прилепването на лепилото към повърхността се намалява, тапетът се отлепва. За това не е необходимо да чакате наводнение от съседи отгоре или изтичане на шевове на инсталацията. Достатъчно е да разклащате чадъра в коридора след дъжд няколко пъти или да наклоните мокро яке към стената, финалът абсорбира влагата и постепенно започва да се отлепва.
  3. 3. Корк тапет. Довършителната хартия с тънък слой корк също не е най-добрият вариант. Коркът лесно се надува под въздействието на влагата, а когато светлината е ниска в коридора, тези тапети губят своята привлекателност и изглеждат тъмни.

Подходящ вариант за коридора е пропилен или винил тапет. Подобни довършителни материали са по-скъпи от предишните, но са много по-трайни, имат повишена устойчивост на влага, благодарение на двуслойно (двуслойно) и трислойно (триплекс) покритие. Най-ефективни по стените в коридора ще изглежда винил тапет със ситопечат, които визуално приличат на тънка, гладка коприна с лъскава повърхност. За лепило на винила, и двете се нуждаят от стандартна полимерна тапетна паста, но за пропиленови тапети - специално лепило.

Фото тапети - как да създавате и подчертавате живописен ъгъл в коридора?

Дизайнът на стаята, използващ фото тапети, придобива популярност не само в дневната, но и в коридора. С правилното подреждане на фото тапети можете да се съсредоточите върху отделна зона. Препоръчва се този завършек да се постави върху целия периметър на коридора в редки случаи, когато цветната палитра на материала не е дискретна, без ясно изразени тъмни шарки. Контрастният преход от коридора към друга част на апартамента изглежда груб. Ако коридорът е малък, важно е да се погрижите за плавен преход от по-тъмната част на стената към светлия, за да не стесните пространството, а да го разширите. Визуално увеличаване на пространството помогне 3D тапет.

Правилно подредени тапети можете да се съсредоточите върху определена област

Правилно подредени тапети можете да се съсредоточите върху определена област

За да направите тази декорация да изглежда по-добре по стените, я подчертайте със стилизирани неща. Ето няколко опции за това как можете да направите това:

  • пейзажът на градските улици и площади ще бъде добре комбиниран с лампи под формата на фенери и фалшив банкет, обувка с мека седалка;
  • морската тема ще бъде подчертана от рафт с набор от черупки, прозрачни вази и съдове с пясък, камъчета и други атрибути на морската дълбочина;
  • до флоралния пейзаж, поставете високи вази с декоративни цветя;
  • руини, степ, планини и пустини подчертават вложки от естествен или декоративен камък;
  • Ясен тапет с абстрактен или тематичен модел може да бъде оформен в рамка от багет от пастелни цветя.

При избора на тапети, помислете и за цвета на основния тапет. Не забравяйте за гладкия контраст, пълното съвпадение на цветовете на фото тапетите и фон е неприемливо. Тази украса ще се слее и фокусът върху отделна зона в коридора няма да работи.

При ремонта на коридора не забравяйте правилното осветление. Светлината трябва непременно да се разсее, създавайки практически безсенна отражение. В противен случай сянката допълнително ще потъмнее тясното пространство и ще го направи по-малко визуално. Препоръчваме да разпределяте тапети и обемни рисунки на стената по периметъра, да комбинирате осветителни тела с лампа за под и стена, петна, висящи фенерчета, LED ленти.

Течни тапети и венецианска циментова замазка - идеи за стилен дизайн



Течните тапети се превърнаха в истинско спасение за неравни стени. Те помагат да се скрият малки дефекти в повърхността без подравняване. Течен тапет с различни цветове и пълнители могат да се комбинират помежду си и с помощта на шаблон или скица върху стената, за да създадете свой собствен уникален модел. Един пакет течен тапет е достатъчен за около 3-4 м2. След разреждане на сухия състав в чувала, той се разпределя върху повърхността с мистрия съгласно принципа на мазилката. Диверсифицирането на шаблона за тапети след изсушаване ще помогне за рисуването с акрилни бои. Необичайно ще изглежда хоризонтални и вертикални ленти. За да сте сигурни, че са равномерни, препоръчваме да използвате лента за боя, която лесно се отстранява след приключване на работа и не се залепва към повърхността. В допълнение към боята, течен тапет може да се отваря с лак, повишавайки силата им.

Венецианска мазилка Друг вид декоративни довършителни работи с текстурирана повърхност и възможност за създаване на чертеж. Съставът на този материал включва минерален прах, цветен пясък, каменна трохица и други малки гранули. За пълнене не се потъва до дъното, съставът трябва да бъде подменен според препоръките на производителя. Това е един от най-скъпите и сложни видове покрития. Ако искате да спестите пари от обаждането на капитана, ви съветваме да прочетете статията прилагане на венецианска мазилка със собствените си ръце. За завършване на коридора препоръчваме да използвате венецианска мазилка с пълнеж, направен от смлян камък. Тя дава на повърхността стар вид и груба текстура.

Какво да лежи на пода - ламинат, плочки, мазелей или гранит?

Пясъкът и влагата от обувки са основните врагове на подовата настилка. Ето защо, подът в коридора трябва да бъде траен и безопасен. Изхождайки от тези изисквания, е необходимо незабавно да се изключи ламинатът, който няма да издържи дълъг живот в коридора, и плочките, върху които е лесно да се плъзгат в мокри обувки.

Евтиният и устойчив на износване материал marmoleum е оптимален за пода в коридора

Евтиният и устойчив на износване материал marmoleum е оптимален за пода в коридора

Оптималната възможност за смяна на подовата настилка в коридора е Marmoleum. Този материал е увеличил трайността, е евтин. Освен ролките, Marmoleum се продава в ивици, които ви позволяват да комбинирате цветовете и да ги сложите с шаблон. Също така материалът съдържа набор от естествени антисептици, издържа на значителни товари (160 кг / см2) и не се страхува от домакинските химикали. Подовото покритие от Marmoleum ще продължи най-малко 10 години.

Скъпите и още по-издръжливи опции за подови настилки - гранит. Такова покритие се произвежда както в стандартни цветове, така и с имитация под естествен камък, дърво и други естествени материали, орнаменти и шарки. Керамичният гранит е с гъста структура, не абсорбира мръсотия и влага, повърхността е лесна за почистване и не се подхлъзва. Въпреки това, за да се създаде трайно покритие, подът трябва внимателно да се изравнява с посявка, което да го направи възможно най-гладко и гладко.

Мебели и огледало в коридора - купуват ли всичко ново или подобряват?

Преди да купите мебели в коридора след ремонт, трябва да помислите внимателно колко и какви неща ще запазите, като се има предвид размерът на пространството. За малък коридор е достатъчно компактни обувки или рафтове за обувки, окачен шкаф с закачалка и вградено огледало. Ако размерите на коридора ви позволяват да се обърнете, съветваме ви да си купите гардероб. Това мебели обединява няколко детайла на интериора заедно.

Въпреки това, ако финансирането не ви позволява такъв лукс, погледнете по-отблизо стари мебели и да вдъхне нов живот в него. Една от най-простите варианти на интериора е стареенето на мебели, например в Прованс стил или Техника на подскачане. Можете да изберете подходяща опция за себе си, предварително обработване на повърхността. Може да се окаже, че не е нужно да купувате материали, но имате всичко, от което се нуждаете у дома. Използвайте останалите материали от финала (тапети, плочки, ламинати, бои). Между другото, с помощта на останалата част от довършителни материали и ефект на стареене, можете да украсят старата дървена врата. Вашата фантазия вече работи тук.

Каква зала без огледало? Неговият избор трябва да се подхожда толкова внимателно към кабинета и мека мебел. Обърнете специално внимание на размера и формата на огледалото. За малък коридор изберете овално огледало. За да изглеждате по-интересно, препоръчваме да очертаете ръбовете с въже, ако желаете, да го боядисвате в желания цвят. Устойчива фиксиране на декора ще помогне на течни нокти. Трансформира тясно коридор високо квадратно огледало, което визуално разширява пространството. Универсална опция за всеки коридор е кръгла огледало.

Разположението на огледалото в коридора играе важна роля. Чрез фън шуй трябва да се намира срещу или на стената близо до входната врата. По този начин отрицателната енергия се отразява и излиза от къщата.

Ако стилът на вашия коридор е близо до класиката или барока, погрижете се за огледалото, оформено в багета. За модерен интериор препоръчваме стенен монтаж с рафт и подсветка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Простри тавани в коридора, завършва за всеки вкусПростри тавани в коридора, завършва за всеки вкус
Изборът на цветен таван - нежностите на изборИзборът на цветен таван - нежностите на избор
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Как да изберем мебели за коридора?Как да изберем мебели за коридора?
Оптичен ефект срещу дефекти в дизайнаОптичен ефект срещу дефекти в дизайна
Цветове в интериораЦветове в интериора
Таванната повърхност, как да я направите оригиналнаТаванната повърхност, как да я направите оригинална
Stretch таван бели класически или дъга у дома?Stretch таван бели класически или дъга у дома?
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Как да изберем гардероб в коридораКак да изберем гардероб в коридора
» » Ремонт на коридора прости и сложни идеи за декорация на интериора
© 2021 BggeHat.com