Линолеум под ламинат за какво да обърне внимание при избор

Човек обича да живее в комфорт, да се заобикаля с красиви неща, да живее в апартаменти и да работи в стаи, където е приятно за окото, безопасно и уютно. Устройството на подовете е важно събитие и тук не трябва да правите грешки. Ето защо, като се има предвид въпросът за линолеум, имитиращ ламинат, като модерен и евтин вариант - това е спешен въпрос.

Практиката показва, че търсенето на подови настилки не попада на бюджетни настилки, линолеумът е особено предпочитан за ламиниран паркет, тъй като днес подът на ламинат се счита за модна тенденция. 

Производителите се опитват да направят линолеума по-добре, за да могат да се конкурират с ламината, който е влязъл в модата, но купувачите биха могли да го получат дори при ограничени доходи. Това е отлично решение и е оценено от потребителите, които използват опцията за такива подове за жилища, вили, офиси, търговски и производствени помещения. Просто трябва да знаете кой продукт да дадете предпочитание и колкото е възможно повече да знаете за него.

Популярността и предимствата на продукта

Многофункционалността на потребителската употреба придобива авторитета на линолеума на пазара на строителни материали и производителите настояват за нови технологични решения за подобряване на качеството, естетиката и характеристиките на изпълнението на материала.

Например, днес можете да закупите подови настилки от този тип, които се наричат ​​marmoleum. Произвежда се чрез смесване на няколко композита: дървесно брашно, креда, ленено масло, смоли от иглолистни дървета. Продуктът е екологичен, естествен и се препоръчва дори за деца и лечебни заведения

Това не е единственото ноу-хау на етажа от този тип, сред новостите на линолеума за ламиниран паркет, можете също така да посочите материала, направен с помощта на новата календарна технология, когато филмът с определена дебелина излиза от две ролки, където се излива суровината от синтетични материали.

Новостите на покритията перфектно имитират ламината, те почти не могат да се разграничат отвън, но в сравнение с ламинатната дъска, те са доволни от предимствата:

  • на повърхността няма драскотини, без докинг:
  • имат високи характеристики на абсорбиране на звука;
  • имат повишени топлоизолационни свойства;
  • по-просто инсталиране от поставянето на ламинат. 

Разновидности на материала

Съвременният пазар на строителни материали предлага широка гама от подови настилки. Има отделение за класификация, което се основава на целта и характеристиките на изпълнението. Има три такива категории и те се различават една от друга.

1. Търговски линолеум - се използва за полагане в помещения, където трафикът е голям, т.е. има интензивно движение на хора. Това могат да бъдат търговски предприятия, образователни институции, обществени институции, офиси, болници и т.н. Материалът от тази категория има висока износоустойчивост, устойчивост на механични повреди, отлична звукоизолация. Търговски линолеум за дърво - това са идеални подове за създаване на красив интериор в хол или офис, естетическите характеристики на такава повърхност са подходящи за уважавани помещения.

Търговският тип продукт има следната подялба:

  • хетерогенна, състояща се от основата на PVC и ламинирания филм VPH, която придава на продукта качествени характеристики като износване и блясък;
  • хомогенна, съдържаща PVC и състав от теглителни средства, които могат да се използват като кварцови чипове или креда.

2. Полупродуктният продукт според характеристиките на изпълнението е уникален вариант, който комбинира качествата на категорията на търговската категория стоки и домакинства. Това означава, че той има и висококачествени характеристики като търговски, но е лесен за инсталиране като домашен уред. Предназначението му е ограничено до малки помещения: офиси, офиси, стаи за почивка, отделения в болницата. Можете да изберете линолеум като ламинат с модел и украсяват красив интериор в конферентни зали, трапезарии и други стаи. Цветовете и форматите на картината на пазара са всякакви, можете да изберете за всеки стил и дизайн на стаята.

3. Домакински линолеум е идеалният материал за подове в жилищни помещения, детски заведения, библиотеки, работилници и др. Разнообразие от декори, рисунки и цветове ви позволява да го използвате в различни стаи. От дясната страна можете да видите как изглежда под балатум ламиниран паркет в интериорния дизайн опции снимка дизайн предлагат, можете да изберете, можете да бъдете креативни и дизайн на самия проект.
Подът може да бъде с мраморна текстура, да имитира ламинат от благородно дърво, повърхността на естествен камък.

Структурата се състои от пет слоя:

  • защитен слой, състоящ се от полиуретан;
  • работна повърхност на прозрачно фолио;
  • слой - основата на химическата пяна;
  • основен слой от фибростъкло;
  • субстрат.

Тип на домакинствата често се използва като линолеума на ламиниран паркет в ремонта или, ако е необходимо, да се засили и изолирайте повърхността на пода или да промени концепцията за цвят, в този случай е подходящ за ламинат светлина балатум, един оригинал и иновативни решения, особено необходими при хай-тек стил.

Най-добрите марки, които да обърнат внимание



Фирмата TARKETT е един от водещите производители в света, работи в този сектор на индустрията в продължение на 120 години, създава безопасни и трайни подови настилки, прилага съвременни технологии. Продуктите на тази фирма могат да бъдат закупени смело, тъй като подовете имат висок клас на абразия и най-добри показатели за износоустойчивост.

Търговски тип Tarkett - това качествено подово покритие за помещения с големи размери, отговарящи на всички изисквания на световните стандарти за безопасност, които включват характеристики на пожар, хигиенни свойства. Компанията също така произвежда полуобработен продукт, който може да бъде построен дори и в производствени съоръжения. Сред най-популярните - линолеум за дърво, имитиращи дървесина от различни породи.

Подово покритие SYNEROOS - Това са и продуктите на компанията Tarkett, добре позната марка, предназначена за тези, които предпочитат да комбинират стил, качество и разумна цена. Основната продуктова линия е домашен тип, но има търговска и полукомерска версия на продукта. И двете колекции са търсени на пазара, тъй като те са универсални за всякакви помещения.

Марката POLYSTYL е сравнително нов продукт, произвеждан от компанията Tarkett, според рецензиите, които се характеризира само положително, е в търсенето сред строителните компании. Продуктовата линия е търговско и полуобработено покритие, главно линолеум като ламинат с шарка, дизайнът е много разнообразен, съотношението цена / качество е оптимално. Под марката POLYSTYL се предлага добър линолеум за избелятия дъбов ламинат, който е подходящ за уважаван интериор.

Продуктите на полската фирма LENTEX са в голямо търсене, това е модерно производство с линии, произвеждащи всички видове покрития: домашни, полуобработени и търговски. Тяхната цел е различна от жилищните къщи до административните и индустриалните помещения. В Русия тези продукти се представят от две колекции на LENTEX FLEXAR и LENTEX ORION. Предимството и на двата продукта е антистатичните характеристики, разнообразен избор на ширина до 4 м.

Натурален продукт или PVC покритие

Когато човек избере кои етажи ще има в къщата, той най-напред мисли за безопасността, поради което естественият материал винаги е за предпочитане пред синтетичния материал. Въпреки, че днешната безплатна PVC технология, изобретена в Германия, също прави синтетичния линолеум безвредни за организма и околната среда.

Естествено качество

Природният продукт се различава от бактерицидни свойства, той е лесен за дезинфекция и почистване. Екологичността на материала дава възможност да се използва в детски, медицински и хранителни заведения. Характеризира се с устойчивост на мазнини и химически разтворители, има способността да не изгаря от излагане на слънчева светлина. Но има специална склонност да промени цвета си, материалът е изложен на въздействие, наречена "завесата на узряване" е, когато окончателното придобиване на сочни оцветител, намиращ се под ултравиолетова светлина. Цветът може да бъде изравнен постепенно, така че не е нужно да се притеснявате, ако има забележим цвят дисонанс в началото.

Природният материал мирише на ленено масло, което трябва да се запомни при избора на продукт. Експертите смятат, че това е знак за неговата качествена и естествена композиция. Тази миризма изчезва максимум месец.

Недостатъкът на естественото покритие е нестабилността към алкален ефект, поради което не може да се използва почистване и почистване на алкални разтвори.

PVC линолеум

Този тип е по-разпространен от всички останали, защото е в ценовия клас на икономическата класа. Специално търсене са марки ARMSTRONG фирми (Великобритания), Tarkett (Финландия), GERFLOR (Франция), Forbo (Холандия), JUTEX (Словения), LENTEX (Полша), както и на производителите от Русия, "Sinteros", "Story-пластмаса" , "Polimerstroymaterialy". Това са напълно безобидни подове с хигиенни сертификати.

 Универсалните са покрития, състоящи се от няколко слоя, така наречените хетерогенни. Основата за тях е влакно импрегниране стъкло - PVC поставяне на предната страна, отгоре има плоча - Scrim слой с PVC състав с други компоненти на пастата. Получената повърхност служи за рисуване с помощта на печатни цилиндрични гравиращи форми на чертеж. Боята може да бъде до шест. Приложеният модел е подсилен с друг слой PVC, - прозрачен, който има дебелина от 0,15 мм. От дъното към стъклената основа се прикрепва юта, плат, полиестер или пенест субстрат.

Съгласно технологията на производство, пенообразен субстрат обикновено се прилага като температурно разширение, което има лицев слой. Това съвпадение на индикаторите гарантира, че няма деформация на повърхностния слой. Качеството определя механичното нанасяне на слоевете, а не химически.

В момента на вътрешния пазар са особено популярни сортове с подобрено представяне. Тяхната уместност се обяснява с техния дълъг експлоатационен живот. Те са предназначени за помещения с нетрадиционни условия на ползване. 

Продукти със специално предназначение се използват за офис помещения, производствени цехове и др. Също така е приемливо да се използва в апартаменти.

Да обобщим

Обобщавайки всички по-горе, заключението, че знае най-добрите марки, производители, които произвеждат висококачествени балатум под ламинат, след като изследвали основните характеристики на всеки тип продукт, можете да изберете това, което трябва и да се установят настилка евтини, но с вкус. Пазарът предлага голямо разнообразие от продукти, изборът зависи от Вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?Кое покритие да изберете на пода мек килим или твърди ламинат?
Как да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие класКак да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие клас
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
» » Линолеум под ламинат за какво да обърне внимание при избор
© 2021 BggeHat.com