Какъв секс да прави в кухнята

Изборът на пода за кухня днес представлява трудна задача за собственика на апартамента. Материалите са много разнообразни и много покрития имат неоспорими предимства. За да не се бъркате и да не поставяте такова покритие на пода на кухненския бокс, което ще създаде проблеми по време на работа, е необходимо ясно да се разберат основните изисквания към материалите.

Какъв секс да прави в кухнята

Какъв секс да прави в кухнята

  1. Безопасност на движението. Подът в кухнята не трябва да се плъзга и не трябва да има подчертано облекчение, с други думи, не трябва да предизвиква падане.
  2. Носете съпротивление. Кухнята е най-натоварената стая в къщата. Освен това, тук довършителните материали са изложени на пара и различни течности, понякога съдържащи киселини и основи.
  3. Хигиена. Лесната ежедневна грижа за кухненския под ще бъде оценена от всяка домакиня.
  4. Екологична съвместимост. Подовите настилки не трябва да излъчват вредни вещества в кухненския въздух.

В допълнение към тези чисто функционални фактори, при избора си, заслужава да се вземе предвид кореспонденцията на подовия материал с концепцията за кухненския дизайн, както и неговите естетически заслуги. Не е важно да се оцени необходимия бюджет, цената на материала и разходите за монтажните работи.

Най-популярните материали за пода на кухнята

Най-популярните материали за пода на кухнята

Най-популярните материали за пода на кухнята

линолеум

Линолеумът се произвежда на базата на естествени и полимерни смоли. Предимствата на естественото покритие произтичат от естествения му произход. Използваната в нея смола не само не отделя вредни формалдехиди, но също така има бактерициден ефект. Вярно е, че този линолеум е по-крехък от синтетичния. Импрегнирането с ленено масло оставя трайна миризма, въпреки че самият аромат може да има благотворен ефект върху хората с отслабено здраве.

Линолеум за кухнята

Линолеум за кухнята

Полагането на естествен линолеум зависи от формата на освобождаването му. Тя може да бъде валцована, облицована и дори снабдена с многослоен субстрат с заключващо съединение, подобно на ламинат. Цената на естествения линолеум е няколко пъти по-висока от PVC. Моделът на повърхността не се различава в разнообразието - може да бъде монофоничен, мрамор, под дърво.

Линолеум плочки

Линолеум плочки

Предимства на естествения линолеум или мармолеум за кухнята:

  • е устойчив на всякакъв удар;
  • силата му нараства с течение на времето;
  • тя не изтрива;
  • Лесно почистване.
Marmoleum

Marmoleum

Синтетичният линолеум, в зависимост от дебелината на крайното защитно покритие и наличието или отсъствието на субстрат, може или не може да бъде подходящ за съхранение в кухнята. Най-добрият вариант е да се избере полуобработен балатум с дебелина на защитния слой от 0,3 мм. Трябва да се отбележи, че наличието на обемисти и разхлабени субстрати може да доведе до факта, че линолеума ще замъглява под краката на масата и подовите шкафове. Те произвеждат синтетичен линолеум на ролки. Това значително опростява процеса на полагане.

Правилно избраният линолеум за кухнята има такива предимства:

  • относително ниска цена;
  • разнообразие от модели и цветови вариации;
  • хигиена;
  • мекота и достатъчно абсорбиране на шума;
  • не изисква много внимателна подготовка на повърхността за оформяне.

Недостатъците на такъв етаж включват недостатъчна устойчивост на киселини, способност да се деформира с времето, ниска устойчивост на механични повреди. Линолеум в кухнята има ограничено време.

PVC плочки

Етаж от PVC плочки в кухнята

Етаж от PVC плочки в кухнята

Много по-трайни довършителни материали, което е чудесно за полагане на пода в кухнята. Това са отделни плочки, изработени от многослойна пластмаса, с устойчив на износване горния слой, който има устойчивост на топлина и влагоустойчивост. Това почти тихо покритие, произведено в широк диапазон от различни декори, бързо набира популярност.

Производителите декларират дълъг живот на PVC плочки, а модулната природа позволява, ако е необходимо, да се замени повредената част на пода. С всички свойства е отлична възможност за подреждане на пода в кухнята. Самозалепващите се плочки са много удобни за инсталиране. Единственият недостатък е неговата висока цена.

Керамични плочки или керемиди от порцелан

Керамични плочки или керемиди от порцелан

Керамични плочки или керемиди от порцелан

Друг екологичен вид подови настилки, който се използва за окончателно кухни от древни времена. В сърцето на керамиката са естествени глини, пясък, някои минерали. Чрез специално третиране се получава много силно и изключително устойчиво на агресивно действие. За полагане на пода в кухнята най-често се използват различни плочки размер 30x30 см или комбинация от големи и по-малки плочки.

Изборът на подходяща подова плочка за кухнята в стила на Прованс или хай-тек няма да бъде трудно, така че гамата от предлагани колекции е страхотна.

Прокат за керамични керемиди

Прокат за керамични керемиди



Някои видове имат релефна повърхност. Такъв етаж изглежда много изгоден и в негова полза казват такива предимства на керамични плочки:

  • пълно отсъствие на вредни секрети;
  • изключителна здравина;
  • инертност към киселини, детергенти;
  • устойчивост на абразия, механични повреди.
Успешно съчетание на керамични подове и кухненски мебели в интериора

Успешно съчетание на керамични подове и кухненски мебели в интериора

Но изборът и покупката на подови плочки трябва да се подхожда много внимателно. Може да е трудно да определите броя на необходимите плочки, а ако трябва да купите, тогава нова партида от същата колекция най-вероятно ще се различава малко по тон от тази, закупена по-рано. Ето защо е необходимо първо да направите оформление и да осигурите малка свобода на брака. Керамичният под изисква квалифицирано полагане и на доста високата цена на самия материал, ще трябва да добавите разходите за работата на капитана. Основата, върху която ще бъде поставен подът, трябва да бъде перфектно подравнена, в противен случай плочката може да се счупи. И тези характеристики на използването на подова на керамични плочки трябва да се има предвид:

  • такъв етаж винаги е студен, а в семейство с деца е по-добре да го оборудваме с отоплителна система;
  • керамичният под предава звук добре;
  • гладките плочки могат да бъдат опасни по отношение на наранявания;
  • Всички стъклени предмети, падащи на такъв под, лесно се счупват.

Въпреки някои трудности, трябва да се признае, че подът на керамичните плочки в кухнята отговаря на всички изисквания за функционалност и естетика.

Ламиниран паркет

Довършителни материали, широко използвани за подови настилки в апартаменти, но не се препоръчва за използване в кухнята. Дори и влагоустойчивата версия на ламината има незащитена зона от външните влияния близо до заключващата връзка. Разляването на вода на такъв етаж е лесно да се развали. Това обстоятелство не позволява да се препоръча пода от ламинат за кухнята.

Ламинат в кухнята

Ламинат в кухнята

Във всички други отношения - за сила, красота, лекота на инсталиране и цена, такъв етаж е достатъчно добър. Ето защо не е необичайно ламинатът в кухнята да се комбинира с керамични или PVC плочки, разположени на най-влажните места. Тази техника е особено оправдана, когато кухнята не е отделна стая, а зона в обща всекидневна или трапезария. По този начин можете да постигнете висока функционалност на пода и да спестите пари.

По-рядък вариант за завършване на пода в кухнята

Самонивелиращи се подове 3D

Тази технология е широко разпространена напоследък. В сърцето е цветен субстрат, обикновено направен от метода за прилагане на фотопечат, и напълнен с полимерен състав.

Самонивелиращи се подове 3D

Самонивелиращи се подове 3D

Този етаж изглежда като едно цяло. Повърхността на пода е гладка, гланцирана, но не хлъзгава, безопасна за травмата. Отсъствието на пукнатини, химическата трайност на такъв етаж го правят подходящ за кухнята. Но при липса на специални грижи, повърхността става скучна с времето, полимерният пълнежен под не е много устойчив на абразия. Разбира се, основната причина, поради която можете да решите устройството на такъв под в кухнята, е създаването на индивидуален интериор.

Самонивелиращи се подове 3D

Самонивелиращи се подове 3D

И материали, и работа за създаване на насипни етаж на пътя. Процесът на пълнене се извършва на етапи, доста дълъг. На първо място, новият етаж се нуждае от много внимателно и внимателно отношение. Но този тип етаж дава възможност да се направи кухнята наистина уникална.

Корково покритие

Все по-често има апартаменти, където подът на кухнята е затварян. За цялата привидна крехкост на такова покритие, щепселът идеално се вписва в тази ситуация.

Корково покритие

Корково покритие

Ето и предимствата:

  • много удобно меко покритие, което е приятно да се разхождате наоколо;
  • Адхезивният корк (без фуги) е абсолютно устойчив на влага;
  • отличен топлоизолатор;
  • изгаря звуците перфектно;
  • антистатичен, не натрупва прах и лесно се почиства;
  • бързо възстановява формуляра.

Този комплекс от свойства прави подове от корк в кухнята най-добрият избор за семейства с малки деца. Единственото нещо, от което се страхува корковият под е появата на драскотини. Мебелите, които ще трябва да се движат, е по-добре да се оборудват с меки подложки. В противен случай такъв секс няма да разочарова най-взискателния собственик. Корковото подово покритие се предлага в широка гама от текстури. Имитация на структурата на дърво, кожа, камък - модерни коркови подове могат да украсят всяка стая.

Коркова настилка

Коркова настилка

Монтажът на пода изисква професионална подготовка на повърхността. Единственият значителен недостатък на този етаж е високата цена на материала и работата по поставянето на коркова корица.

Паркет и паркет

Естествените дървени подове реагират силно на промените във влажността. Ето защо тяхното използване в кухнята не е препоръчително. Подобно на ламинат, тези подове са по-добре комбинирани с по-устойчиви на влага.

Видео - Ремонт в кухнята. Стъклен под

Видео - Какъв секс да правите в кухнята

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материалиКухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Малка кухня в ХрушчовМалка кухня в Хрушчов
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Римски завеси в кухнятаРимски завеси в кухнята
Полезно допълнение към кухненския комплектПолезно допълнение към кухненския комплект
» » Какъв секс да прави в кухнята
© 2021 BggeHat.com