Подови настилки за детска стая

Обикновено детската стая е голямо помещение за игри, обучение, приемане и сън. Следователно пространството на тази стая трябва да бъде наситено. Разнообразие от рисунки ще помогне на детето в неговото развитие. Подовите настилки за детската стая трябва да бъдат специални, тъй като децата прекарват почти цялото си време на пода: те рисуват, играят, четат книги и дори заспиват.

Основни параметри за избор

При избора на материали за подови настилки за детската стая трябва да помислите за нейната екологичност, привлекателност, практичност и много повече. Също така трябва да се има предвид, че децата практически взаимодействат с подовата настилка за целия ден.

Това покритие трябва да е безопасно за детето и периодът на неговото функциониране трябва да бъде най-малко 10-15 години.

В момента подовата настилка се представя под формата на ламинат, паркет, килим, насипен 3D етаж и други сортове. Всяко такова покритие може да бъде инсталирано в детската стая. Основното нещо е да определите какво е точно за вас.

Когато избирате подово покритие в детската стая, трябва да обърнете внимание на някои характеристики.

Най-важната точка е химичният състав на материала, степента на неговата естественост и безопасност. Най-екологичните покрития включват паркет, паркет, масивна дъска, естествен линолеум, коркови подове, ламинат и килими от естествена вълна.

Друга характеристика на идеалния пол за детето е неговата хипоалергенност, т.е. липсата в него на ензими, които причиняват алергия или астматична реакция. Всички строителни материали, произведени на територията на Руската федерация са сертифицирани хигиенично.

Килими за децаПо-добре е да се съсредоточим върху европейските производители, тъй като техните изисквания са много по-строги. 

Имайте предвид, че мармолеумът и коркът са напълно хипоалергични материали.

Покритието трябва да е топло и звукоизолирано. Ако няма да инсталирате топъл под в детската стая, тогава самият под трябва да има високо ниво на топлоснабдяване и излъчване на топлина. Такива индикатори са характерни за корк и всички килимни подови настилки.

Подът в детската стая трябва да бъде лесен за почистване и подреждане, устойчив на мръсотия, т.е. практичен. В този случай най-успешният избор ще бъде полимер и естествен линолеум.

Също така е важно появата на покритието, което трябва да съответства на интериора на помещението. Най-голям брой различни модели могат да се видят върху полимерния материал и ламината. Най-уникалните в дизайна са течни 3D подове.

Подът в детската стая трябва да бъде топъл и приятен на допир и в никакъв случай да не е хладен и хлъзгав. По-добре е да инсталирате корк или килим или естествен паркет.

Килими за детската стая

Килим за децаВ детската стая можете да поставите килима със собствените си ръце, ако детето ви няма алергии. Този материал е много удобен, удобен, мек, с добра звукоизолация и топлоизолационни свойства.

Килимът има антистатични качества. По-малкото от това покритие е, че е направено от синтетичен дрямък. Поради факта, че след известно време се натрупва прах, той трябва да се почиства редовно. Тази опция е идеална за детската площадка.



Ако решите да инсталирате ламинат, линолеум или паркет, тогава в игралната зона трябва да поставите твърда подложка. В детската стая е най-добре да поставите килим от латекс или юта с къса естествена купчина, която не е запалима и добре почистена. Подложката с каучук предпазва от подхлъзване на пода.

В килима също ще изпълнява функцията на шумоизолация.

Ламинат в детската стая

Ламинат в детската стаяТова покритие има висока устойчивост на компресия и удар, така че е добре за стаята на вашето дете. От тази повърхност лесно се почистват петна от пластилин, шоколад, плодове.

Ламинатът има антистатично покритие, което е важно за безопасността на детето. Декоративните функции на ламината са практически неограничени. В допълнение към различни модели, подобни на структурата на дърво, камък, можете да изберете подходящи интериорни чертежи върху ламинатни покрития.

Минусът на ламината е неговата ниска устойчивост на влага. Трябва да се има предвид, че падането на всеки обект, върху ламината, силен трясък, така че дори и падналите върху молива на ламинат е в състояние да направи някои много шум.

Корково покритие

Корк подът в детската стаяЕкологичният под за детската стая ще бъде от корк. Това покритие е мека, безопасна, приятна и приятна на допир, еластична, хипоалергенни, анти-вибрации, а оттам и спад на него, нищо няма да се случи с детето си.

Такива подове се почистват лесно. Те могат да бъдат измити или просто да бъдат избърсвани с влажна кърпа. За да се повиши устойчивостта на тези покрития към износване, те са покрити със специален лак отгоре. Но цената на подложката от корк е доста висока.

Паркет и паркет

Колкото по-естествен е материалът, от който е направен паркетът,Паркет за децатолкова по-скъпо е.

Това покритие има повишена термо-техническа характеристика и в своята красота заема едно от водещите места сред другите видове подове. Това се дължи на естествения произход на материала.

За паркет трябва внимателно и внимателно да се грижи за, което е много трудно за майките. Поради меката си повърхност покритието често се повреди. Не е лесно да премахнете петна от паркета. Алтернативата е да покриете игралната площ с килими, както пишехме по-горе.

Полимерни подове

Линолеумът предлага икономична версия на подовата настилка. Този етаж е лесен за измиване, а експлоатационният му живот е около 10 години. Той е устойчив на вода и ултравиолетови, леко запалим.

Самонивелиращи се подове в детската стаяНеговите минуси: той е хлъзгав и изработен от изкуствени материали. Тези недостатъци не се отнасят за marmoleum, тъй като той се произвежда от естествени суровини, но цената му е доста висока. В детската стая е най-добре да съчетаете килим и линолеум.

Самонивелиращите се подове са обещаващи поради наличието на графики. Особено се отнася до 3D саморазливни подове. Графичните самонивелиращи се подове се изработват на основата на метода на шаблона, а 3D - чрез печатане в специализирани фирми.

На такъв етаж е възможно да се прилагат различни модели, рисунки, пейзажи и много други.

PVC плочки

PVC плочки - нов материал в строителството и декорацията. Представлява модулен, самозалепващ се (например подово покритие Stepper) и залепени плочки.

Тези подове имат следните предимства:

  • Устойчивост на механични повреди, влага, деформации;
  • Наличието на полимерен защитен слой удължава живота на това покритие за повече от 10 години;
  • Лекота на грижите;
  • Висока степен на шумопоглъщане;
  • Подовете от PVC плочки са топли, това покритие се използва и за монтаж на топло подови системи;
  • Монтажът на плочки е лесен: лепилото вече е нанесено върху материала и е защитено от филм;
  • Ако една от тези плочки е повредена, тя може лесно да бъде заменена;
  • PVC плочки имат ниска цена.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериор на разсадникИнтериор на разсадник
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
Ролята на цвета във вътрешността на дететоРолята на цвета във вътрешността на детето
Удобни детски легла в детските стаиУдобни детски легла в детските стаи
8 Съвети за подобряване на децата8 Съвети за подобряване на децата
Осветление в детската стая какво да вземем предвидОсветление в детската стая какво да вземем предвид
Как да оборудвате детска стая, където живеят няколко децаКак да оборудвате детска стая, където живеят няколко деца
Баня за баняБаня за баня
Простри тавани в детската стаяПростри тавани в детската стая
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
» » Подови настилки за детска стая
© 2021 BggeHat.com