Линолеум подходящ материал за подовата на кухнята

Линолеум за кухнятаЕдна от най-търсените настилки е линолеумът. Въпреки всички критики, той често е избран за стил в кухнята. Изборът се дължи на такива свойства на материала като добра толерантност към влагата, непретенциозна грижа, лесна инсталация. Всички качества на материала са оправдани, ако са правилно избрани. В крайна сметка е доста трудно за кухнята да избере подходящо подово покритие.

Линолеумът се продава под формата на рула. Самият материал се състои от шест слоя полимер. Следната последователност от слоеве е видима в секцията: основа, фибростъкло, разпенен поливинилхлорид със схема, защитен материал.

Пяната основа прави подовата настилка еластична, мека, издръжлива. Той е устойчив на влага, замърсяване. Материалът, в който тези качества са завършени, е идеалното покритие за кухненския под. Има още два параметъра, които се вземат предвид при закупуването на балатум за кухнята. Това е устойчивост на износване и износване на материала.

От гледна точка на устойчивост на износване се произвеждат два типа линолеум. Първият има маркировка 21-23 и покрива пода на всекидневната. Вторият с маркировка 41-43 е предназначен за промишлени обекти. Две цифри в означението означават европейската класификация на материала.



Абразирането на линолеума се определя от степента на износване на най-горния слой при определени условия. Имайки предвид това, има четири вида подови настилки. В първия вид защитният слой се издига с 0,08 мм, така че този вид покритие се счита за най-устойчив на износване. В магазините този тип линолеум се продава под марката Т.

На второ място е материалът с 0,15 мм защитен слой, отбелязан като П. Третото място е направено от средно абразивен линолеум. Дебелината на защитата е 0,3 мм, а маркировката е буквата М. Последният вид линолеум се отнася за многобройни покрития. В края на краищата слой от 0,6 мм не е в състояние да издържи на тежки товари. Можете да разпознаете този тип покритие като маркирате F.

Колко дълго ще бъде покритието на пода, зависи от структурата на горния слой, чиято задача също така включва безопасността на чертежа. Ако дебелината на слоя е 0,3 мм и материалът принадлежи към клас 21-23, то той се класифицира като домакински тип. Има и други два вида: полу-търговски и търговски линолеум. В първия случай защитният слой достига 0,5 мм, а във втория дебелината е 0,6 мм.

За кухнята последните два вида материали са по-подходящи. Защото те са по-устойчиви на износване. Изборът на клас линолеум, предпочитание трябва да се даде на линолеум 32-33 клас. Той ще издържи максимално натоварване, идеално пригоден за жилища с по-малки братя. Такъв материал за пода не трябва да бъде заменен за 15 или повече години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически изборКак да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически избор
Линолеум върху дървения подЛинолеум върху дървения под
Кухненски плотове предимства и недостатъци на различни материалиКухненски плотове предимства и недостатъци на различни материали
Един от най-добрите подови настилки линолеум синтетичниЕдин от най-добрите подови настилки линолеум синтетични
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
» » Линолеум подходящ материал за подовата на кухнята
© 2021 BggeHat.com