Как да направите линолеум

Линолеумът е много популярен и често приложим тип подови настилки. Това е доста практично, икономично, износоустойчиво. В допълнение, неговото слагане не е трудно. Тази процедура може да се извърши независимо, без да се привлича външна помощ.

Основни етапи на полагане на линолеум
Първо трябва да подготвите стаята за полагане на подовата настилка. За това е необходимо да се освободи от мебелите, да се премахне старата покривка и цокъл.
Ако стаята преди е била използвана линолеум, можете да поставите нов линолеум на върха на стария, но първо трябва да се почисти от мръсотия и отломки. Ако основата, на която старият линолеум е неравен, има вдлъбнатини и изпъкналости, тогава е необходимо да се премахне старият линолеум и да се подреди етажът на закрито.

Преди да започнете работа, препоръчително е да прецените разположението на помещението на хартия, като вземете предвид всички отвори, ръбове, места за тръби, посочвайки необходимите размери. Най-добре е да направите план в празна стая, като го освободите от мебели.

Извършвайки измервания на площта на помещението и като сте определили необходимото количество подови настилки, можете да започнете да купувате балатум. Това може да се направи в специализиран строителен магазин. Специалистите по продажбите ще ви помогнат да изберете най-оптималната опция, като вземете предвид местоназначението на помещенията, проходимостта и други изисквания и желания.



Препоръчително е да се закупи линолеум, така че когато полагате, не е нужно да се занимавате с вътрешни шевове. До момента в свободната продажба можете да намерите ролки линолеум с ширина 6m, 5m, 4m, 3,5 и 2,5m.

След това лежеше линолеумът. Тя трябва да бъде излята на чистия етаж, както по-късно ще лъже. Излишъкът се отрязва с нож за рязане на балатум. След това линолеумът трябва да остане сам за известно време (няколко дни), за което той ще почива и ще се изправи. След това излишъците се отрязват отново в краищата.

Важно е между ръба на линолеума и стената да има пролука с широчина 1 см. Това се прави, така че след инсталирането на первазите, линолеумът не излиза на вълни.

За да се лепи линолеумът към основата, обикновено се използва специално лепило за това подово покритие.
Последният етап е монтаж на первази, които трябва да бъдат избрани за цвета на линолеума.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подготовка на пода за линолеумПодготовка на пода за линолеум
Може ли или не може да положи линолеум върху линолеум?Може ли или не може да положи линолеум върху линолеум?
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Как да направите линолеум
© 2021 BggeHat.com