Полагане на линолеум без лепило

Ако решите да поставите линолеум във вашия дом или офис, без да използвате лепила, трябва да обърнете специално внимание на предварителната повърхностна обработка, на която ще се полага линолеумът. Тя трябва да бъде идеално гладка, тъй като повърхността на мекия линолеум ще отразява всички неравности под нея.

Преди линолеумът е необходимо да се разтоварят рула от материал и да се държат няколко дни при температура не по-ниска от + 15 градуса по Целзий в помещението, за което е предназначен. Това е, за да се гарантира, че покритието е изравнено.

Рязане на линолеум лесно. За това ще ви трябва само владетел и остър нож. Имайте предвид, че при високи температури линолеумът изсъхва и намалява до известна степен. Затова не забравяйте да направите малки стартове.

Разбира се, поставянето на линолеум в офиса не е същото и да направите опис на сетълмента на вашата компания. Как да направите опис на текущата сметка, който можете да намерите на сайта schetavbanke.com. Такива действия се извършват преди изготвянето на доклада за дейността за годината.

Що се отнася до линолеум, методът на облицовката зависи от оцветяването на линолеума. Така че, линолеум с мрамор или едноцветно оцветяване е по-добре за полагане успоредно на посоката на светлината, влизащи в стаята. По този начин можете почти напълно да скриете шевовете. Ако линолеумът е многоцветен или със сложен образец, шевовете ще бъдат почти невидими във всяка посока на облицовката на материала.

Ако има тръби по пътя на линолеума, не се безпокойте. Необходимо е само да поставите материала по стената и да маркирате с всеки чертожен обект мястото, където ще премине препятствието и очертанията му. Внимателно нарязани и проблемът е решен.



Някои съвети за успешно рязане на линолеум:

1. Тихо отидете - ще продължите. Нарежете линолеума на малки стъпки. Ако вземете грешен ъгъл, ще бъде по-лесно да отстраните грешката.

2. Линията на рязане ще бъде по-равна, ако е по-удобно да изрежете материала от горе надолу, когато декорирате вътрешните ъгли.

3. Нарежете материала, като вземете предвид малките вдлъбнатини от стените. Ако линолеумът се реже на стените, може да се бръчки.

Преминаваме до линиите на линолеума. Ако стаята, за която е предназначен линолеум, е повече от 20 квадратни метра, можете да правите без лепилни смеси. Започнете работа, като изрежете секцията на платното, приблизително от размера, от който се нуждаете. Не забравяйте да направите малка надбавка, за да поставите ивиците по образеца.

Можете да започнете работа от всяка стена, в зависимост от вашите желания. Когато полагате, направете надбавка от около 8 сантиметра. В края на работата допълнителните ръбове са отрязани и скрити под основата или первазите на входната зона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите линолеумКак да поставите линолеум
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Споделяме опит, колко правилно да слагаме линолеум на дървен подСподеляме опит, колко правилно да слагаме линолеум на дървен под
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Налагаме правилно линолеумНалагаме правилно линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Полагане на линолеум без лепило
© 2021 BggeHat.com