Подово покритие, което е по-добре да направи пода в стаята

етаж в стаята

Това буквално е било 30 години и ние сме измъчвани от въпроса как най-добре да направите пода в собствената си стая. В края на краищата съвременният пазар на строителни материали е изпълнен с такъв асортимент от подови настилки, които се чудите защо толкова много изобретения дойдоха за кратко време. Спомнете си какво предлага наскоро производителите - линолеум, паркет, плочки и керамични плочки. Това е целият асортимент, въпреки че в онези дни изглеждаше достатъчно. И сега, в епоха на изобилие, имаше проблем - как да изберем правилното покритие и какво да търсим първо.

Нека не говорим много за това. Нека да преминем към анализа на материали, които могат да бъдат закупени на пазара днес. Единственото нещо, на което трябва да обръщате внимание, е назначаването на стая, от която ще "танцуваме". Да започнем анализа на помещения, които са класифицирани като "мокри" - баня, тоалетна и кухня.

Подови покрития за влажни помещения

Ние веднага няма да се потопим в джунглата на асортимента, насочваме вниманието ви към традиционните покрития, които днес се считат за класика. Разговорът беше за керамични плочки. Всички знаем какви характеристики този подови настилки притежава. Това е висока якост, издръжливост, отличен външен вид и дългосрочна експлоатация. Особено трябва да се отбележи огромно разнообразие от външен вид. В момента производителите са готови да предложат модели, които са проектирани не само в чисто цветна перспектива, където плочките се различават в цялата палитра от цветове, но и имитация на различни естествени материали. Например, дърво, пясък, камък, метал и така нататък.

В допълнение, могат да се направят керамични плочки и мозайка, което увеличава дизайнерския подход към дизайна на пода. Всеки, който вече е изправен пред избора на плочки, със сигурност знае колко трудно е да дойде в магазина за сгради, веднага да избере нещо необходимо. Очите изтичаха и, както показва практиката, не можете да правите без специалист тук.

Практически за всички показатели този вариант на подова декорация е един от най-добрите. Керамичните плочки обаче имат недостатъци:

  1. Това е студено завършващ материал, според който ходенето бос е неприятно. Този проблем сега е решен просто. В тоалетната можете да поставите килим. По-добре е да инсталирате "топла подовата" отоплителна система в банята. Това е сложно, скъпо е, но много ефективно. Всичко е същото за кухнята.
  2. Плочките са силен материал. Но ако сложите тежки предмети върху нея, тя ще се разцепи и ще се покрие с пукнатини. Никой не е защитен от такова неприятно събитие, така че бъдете внимателни. Възможно ли е да ремонтирате керамичния под, като смените дефектната плочка? Може би, но не толкова просто.
Новост сред строителните технологии

Полимерни под

Това са всички дефекти, които керамичните плочки имат. Трябва да се добави, че такъв подов материал ще изглежда страхотно в коридора. Освен това тази стая е подложена на значителен механичен стрес. Плочките спокойно ще се справят с мръсотия, с прах и с влага. Така че ние дойдохме до още един индикатор за керамични плочки, които могат да се превърнат в решаващи в избора - това е практично. Плочките могат да се измият с много вода, като се използва всеки домакински перилен препарат.

Сега отидете до линолеума. Спомнете си колко наскоро този подови настилки бе смятан за идеалното решение на проблемите, свързани със секса. Той е бил поставен във всеки апартамент или къща в стаята и е смятан за нормален, стилен и дори класически. По това време най-популярният вариант за довършителни работи е моделът, който имитира паркет, нанесен с рибена кост. Беше наистина красива. Днес асортиментът е нараснал толкова много, че се чудите как производителите успяха да постигнат такова разнообразие. Тук, имитация на камък, керамични плочки, дъски, паркет, мозайка и други текстури.

Но отново е необходимо да се съсредоточим върху такъв показател като абразията на линолеума. Например, поставен в коридор или коридор, той ще служи по-малко, отколкото в свързана лоджия или кухня. Но всичко зависи от материалната категория, защото на пазара има няколко вида. И всеки вид има своя собствена цена, която зависи от абразията на материала. Така например, домашната версия, която най-често се използва за довършване на пода в хола, ще продължи 10 години, а не повече. И цената не е висока. Но същият вариант в коридора или коридора ще бъде подходящ не повече от 6-7 години.

Така че е необходимо да се купи по-скъп аналог, който има по-нисък индекс на абразия. Този линолеум е полу-търговски, той е по-дебел, по-плътен с подсилен защитен слой. Има и друг вид - това е търговски линолеум, но не се използва в жилищни помещения. Що се отнася до комбинацията: линолеум плюс мокри помещения. Няма проблем - можете безопасно да го прилагате, защото линолеумът е влагоустойчив материал. Но помислете за момента, в който полагането му върху пода трябва да се извършва с максимална степен на стегнатост на ставите. Не позволявайте влагата да попадне под подовата настилка.

Възможно ли е използването на ламинат във влажни зони?

Етаж в коридора

Керамични плочки

Този въпрос често се чува днес, защото потребителите вече са чували за влагоустойчива и влагоустойчива производствена опция. Ламинатът е измислен като евтин заместител на скъпия паркет. И производителите успяха. Това всъщност е красив краен материал - доста издръжлив, практичен и евтин. Това означава, че всички предимства са там. Но за съжаление ламинатът не може да издържа на влага. Но компаниите, които го произвеждат, не спират там. Ето защо днес можем да използваме изцяло нови модели, които устояват на влага и дори на много вода.



Ще предвидим, че такъв ламинат може да издържи на вода за определено време, т.е. не постоянно. Оттук и съветите - ако поставите ламинат, който е устойчив на влага, на пода в стаята и се разлее вода, препоръчваме веднага да се събере и отстрани, като по необходимост се избърсва покритието до сухо състояние.

Покрития за хол

При избора на подови покрития за хола не всеки разбира, че етажът трябва да отговаря на някои стандарти на съвременния начин на живот. Това означава, че не предпочитайте модните тенденции в тази категория. Например, насипен полимер 3D под. Това всъщност е красиво, някъде практично, а характеристиките на тази опция са отлични. Но имате ли нужда от него в хола? И няма ли тази ситуация да ви дразни? Това трябва първо да се вземе под внимание.

Ако притежавате голяма собствена къща, в която има дневни, това е точно там, където такъв етаж е точно. Тази стая е само за гости, когато ги приемате за специални поводи. В залите не живееш и не постоянно. Следователно, всеки ден няма да виждате такъв дизайн на пода, така че няма да се уморите от него и няма да се разстроите. Същото може да се каже и за много материали за подови настилки.

Ламиниран паркет

Ламинат и плочки

Комбинация от покрития

Може да се използва във всяка стая, а тук не е необходим скъп аналогов резистор, който вече е спестяващ. Но много потребители имат въпрос - доколко това покритие може да издържи на механични товари. Например, в детската стая, където играят на пода, нарисувайте, скачайте, преследвайте домашни любимци, които могат да оставят следи от ноктите им. Въпросът е наистина важен и достатъчно сериозен. Искаме да успокоим всички. Модерните ламинирани подове са добре защитени покрития, които могат да се справят, а не с такива товари. Освен това, производителите непрекъснато търсят, опитвайки се да създадат перфектен завършен материал за подови настилки и постепенно той успее.

Покритие на килими

По някаква причина, нашите клиенти много рядко обръщат внимание на такъв материал като килим. Трябва да отдадем почит на европейците, които смятат, че това е най-добрият вариант за подови настилки. И това всъщност е така. За него, както и за много видове покрития, изисква гладка и трайна повърхност, може да бъде бетонна основа или дървена. Основният индикатор за качеството на килима е топлата повърхност, на която е приятно да се разхожда. Изглажда малки неравности, създава отлична бариера за проникване на шум, високи топлоизолационни характеристики, лесна инсталация и грижа за него. Това означава, че в много отношения килимите ще дадат шанс на други материали.

Освен това, с външни характеристики, това е едно от най-красивите покрития за днес. Производителите са се уверили, че изборът по отношение на цветовете е най-големият. Не е трудно да се направи пода от килим и всеки, който поне веднъж държи инструмент в ръцете си, ще се справи с него. Можете да го почистите с обикновена прахосмукачка, можете да го миете с обикновени препарати. Това е, и в това отношение, няма проблеми, затова килимите са покрити с стаи, където децата са постоянно.

Дървен под, изработен от дъски

Настаняване в банята

Етаж от дъски

Дървен под като подово покритие се използва днес само в частни къщи, където е възможно да се вдигне, без да се мисли за височината на таваните. Но в градските апартаменти той може да бъде построен в прилежащите лоджии и балкони. Въпреки че в стаите тази опция също е намерена.

Какво е добро за борда?

  • Първо, той е изработен от естествен материал с всички последващи последствия.
  • На второ място, то е топло.
  • На трето място, възможно е да промените външния вид, като използвате цветове от различни цветове. Но градските жители все повече предпочитат лакираните подове, които подчертават красотата на дървото.
  • На четвърто място, при проектирането на борда има възможност да установи комуникационни мрежи и да ги скрие от очите.
  • Пето, по този начин е възможно да се създаде подгрявана подова основа и дори да се инсталира под дъските система от топъл под.

Да изброим всички предимства на дървения под, поставен върху трупи, няма смисъл. Единственият съвет за тези, които решиха да изградят вариант на тази опция в дома си - не забравяйте да третирате дървените елементи с антисептици и забавители на огъня.

паркет

Делфините в банята

Нека да разсъждаваме с нас, като опровергаваме грешното мнение, че паркетът е най-скъпият довършителен материал за пода. Помнете старите апартаменти, където паркетът е от векове и е в отлично състояние. Не крийте, трябва внимателно да се грижите за него и да го правите през цялото време с малка периодичност. Да, този материал е най-скъпият днес и не е достъпен за всички, но обмислете факта, че той ще обслужва паркетен под не само за вас, а за вашите деца и внуци. Разделете финансовите си инвестиции поне за сто години, ще получите незначителна сума. Паркетът ще продължи много по-дълго.

Няколко думи за поддръжката на паркета. Това е дървен под, което означава, че неговата устойчивост на износване не е толкова висока. Но ако постоянно обработвате повърхността със специални мастила, веднъж на 2-3 години лак на пода, тогава повярвайте ми, няма висока абразия не е ужасно за него.

Заключение по темата

Вие сами сте успели да се уверите, че броят на подовите настилки, които могат да ви зарадват в дома ви, е огромен. Ние разгледахме само традиционните материали, а всъщност днес пазарът предлага огромен брой новости. Ето няколко примера: подови плочки от винил, всички същите полимерни триизмерни подове, каменни плочи, мозайка, декоративни бетонни подове, паркет и много други. Ето защо, днес, когато се сблъскате с въпроса какво е по-добре да правите секс, не може да се страхувате, че изборът ще бъде малък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се полагат технологични схеми за настилкиКак се полагат технологични схеми за настилки
Идеални плочки за критериите за избор на подовете в кухнятаИдеални плочки за критериите за избор на подовете в кухнята
Какво представляват подовите настилкиКакво представляват подовите настилки
Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опцииПрактично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опцииКакъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
» » Подово покритие, което е по-добре да направи пода в стаята
© 2021 BggeHat.com