Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?

Декоративни подове

Съвременният свят е световна стандартизация, която докосва всички сфери на човешкия живот. Но всеки от нас иска да живее по различен начин, поведение, начини, неща и предмети, къщата и нейния интериор. Ето защо декоративните подове са получени с взрив. В края на краищата, те се различават не само в красотата, но и в оригиналността.

Какво представлява това покритие? Първо, нека дефинираме условията. Сексът е основата, на която вървим. Декоративни означава красива, която служи за декорация. С комбинирането на две концепции, ние получаваме, че декоративните подове са подови настилки, които са украшение на интериора и привличат вниманието. Това е толкова просто.

Колко богат е модерният пазар с такива декоративни покрития? За да разберете този проблем, е необходимо да разгледате няколко материала за довършителни работи и да разберете дали те отговарят на срока.

Самонивелиращи се полимерни подове

Този материал е 100% дизайнерски етаж. Този, който го е видял, ще потвърди, че такава основа може да се нарече най-оригиналната. Представете си под краката си триизмерен образ, който според дизайна може да бъде ограничен само от вашето въображение. Тук можете да използвате различни рисунки, фотографии или естествени материали. Всички по ваша преценка.

Полимерните самонивелиращи се подови настилки се отличават с голям брой предимства:

  • Висока здравина.
  • Хигиенични и практични.
  • Антистатик.
  • Висока устойчивост на влага и няма нужда от хидроизолация.
  • Проницаемост на водните пари, така че това покритие "диша".
  • Възможност за понасяне на температурни промени.
  • Съвместимост с отоплителната система "топъл под".

Учудващо е, че този вид декорация на гениталната база има достатъчно възможности. Можете да използвате както система за дизайн на банери, така и система за изкуство. В последния случай рисунката е боядисана с четки и бои, както правят професионалните художници, или се използват шаблони. Можете да поставите мозайка от различни материали под изливането, което също е оригинален подход. Полимерните полимерни подове са ярки представители на декоративните покрития.

Артистичен паркет

Не става въпрос за обикновения паркет. Но материалът, заложен като произведение на изкуството, а именно художествена версия, е нещо неописуемо. Дървесината, от която е направена такава подова настилка, е красива и топла в себе си. Така естествената красота на самото дърво може да се отдаде на декоративни елементи.

Това покритие включва както вариант на парче, така и екраниране - няма разлика по отношение на декорирането. Но неговите разлики от обикновения паркет са значителни. В художествената версия се използват ламели от различни видове дървесина, които се различават един от друг в цветни нюанси. И поставянето на дъските нестандартни - това включва създаването на сложна художествена рисунка.

Целият добър паркет, особено дълъг живот, който се оценява в продължение на стотици години, ако се грижи правилно. Този завършен материал обаче е много скъп, така че не всеки може да си го позволи.

Стъклен под

Това е и декоративен под в чиста форма. Разбира се, неговата декоративност се определя не от стъкло, а от съдържанието на нишата, скрита под стъклената структура. И тук има много възможности за дизайн. Освен това системата от стъклени подове може да бъде осветена, което изглежда много приятно. И ако дизайнерът може правилно да даде приоритет както на вътрешното съдържание, така и на акцента, тогава ще се окаже нещо невероятно.

Подове от стъкло - рядък феномен в нашите апартаменти и къщи, така че те са толкова привличане на вниманието на гостите.

Винил плочки 3D

Декоративен под

Винилови плочки - подови настилки



В момента производителите предлагат два типа винилови плочки:

  1. Хетерогенна - многослойна версия.
  2. Хомогенни - еднослойни плочки по цялата дебелина.

Ако говорим за декоративни плочки, тогава тук можете да включите първия вариант. Той е този, който има огромен асортимент както по отношение на външния дизайн, така и по отношение на дълбочината на картината. От особено значение е триизмерното пространствено изображение. Между другото, повърхността на винил плочки могат да бъдат различни - матово, лъскаво, грубо и релефно. Всичко зависи от характера на рисунката.

камък

От древни времена, камъкът се използва като най-скъпата версия на настилката. И ако говорим за декоративни, тогава не е толкова важно какъв вид камък е направен от пода. Всеки материал е винаги красив, оригинален и модерен. Но ако комбинирате няколко скали в скали с различни нюанси и естествени шарки, направете мозайка с различни форми и размери на пода, оригиналността няма да бъде ограничението.

Използваните каменни скали могат лесно да бъдат обработени, което дава възможност да се създадат от този естествен материал различни рисунки в художественото им съдържание. Това е работа за истински художник, майстор с главна буква.

Керамични плочки

Декоративни панели Peronda

Керамични плочки в стаята

Изглежда, че може да бъде оригинален в керамични плочки, поставени на пода? Трудно е да си представите, че с тази украса можете да пресъздадете нещо декоративно. Но животът не стои неподвижен и подходите към промените в продукцията, така че производителите искат да изглеждат оригинални. И някои хора успеят.

Например, плочки, имитиращи естествени материали - камък, пясък, дърво. Това вече е оригинално. Можете да си купите плочка, с която създавате цели панели под краката си. Тук не само морски мотиви, но и подове под формата на екзотични покрития, в ориенталски стил, провинция или страна. Изберете - днес всичко това е на разположение.

Добавете към тази категория и порцелан, който в своите характеристики на якост е по-добър от много от описаните по-горе покрития. Дори камъкът е по-нисък от него. И цветовете и моделите не могат да се кажат - сортът е толкова голям, че понякога е трудно да се избере правилната опция.

Външни живи плочки

Това е съставен материал, състоящ се от два слоя, между които се намира гелната течност. Долният слой е плоча, изработена от поливинилхлорид (PVC), като горният слой е закалено стъкло. Защо корицата е наречена жива? Факт е, че когато ходиш на такъв етаж, на стъклото се създава натиск. Стъклата се огъват и натискат течността, която започва да променя шаблона.

Стъпала на пода - цветът и шаблона се променят и крачето е свалено - изображението става съвсем различно. Но такива подове в жилищните помещения са рядкост - те са много оригинални, така че не всеки ще си позволи.

Модулен под

Това е винилна керемида, направена само от полимер. Тук могат да се използват различни компоненти, така че се получават различни декоративни подове.

По принцип има квадратни или правоъгълни плочки, но производителите предлагат други форми, например, под формата на пчелни пити. Разнообразието от цветове и нюанси ви позволява да събирате на пода оригинална мозайка.

Други видове декоративни подове

Карбонизирана настилка

Подови килими

Към категорията декоративни подове може да се отдадат много повече материали. Само списък на някои от тях:

  • Кожено покритие, което включва силна облицовка и плочки от пресована кожа.
  • Килим плочки. Това е практически килим, но под формата на отделни панели.
  • Дизайнерският ламинат не е известен на много хора, но с негова помощ можете да създадете оригинален дизайн на пода. Това са ярки панели, боядисани в различни цветове.
  • Декоративно боядисване на бетон.
  • Тъкани винил покритие.
  • Обикновени килими.

Заключение по темата

Както можете да видите, декоративни подове - това е една широка категория покрития, която включва широка гама от материали. С появата им можете веднага да определите защо са наречени. Но не забравяйте, че този тип подови настилки отговаря на всички критерии за качество и има отлична здравина и устойчиви на износване характеристики. И ако имате желание да създадете нещо оригинално във вашия дом, изберете каквито и да било материали - ще изненадате гостите си много внимателно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
Самонивелиращи се подове Характеристики на работатаСамонивелиращи се подове Характеристики на работата
Полимерни материали за подовеПолимерни материали за подове
Основните предимства на полимерните и самонивелиращи се подовеОсновните предимства на полимерните и самонивелиращи се подове
Декоративни мазилкиДекоративни мазилки
Довършителни работни характеристикиДовършителни работни характеристики
Подова дъскаПодова дъска
» » Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
© 2021 BggeHat.com