Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода

Саморазливна подова смес

На пазара на строителни материали през цялото време има нови елементи, които задължително привличат вниманието. Те се интересуват от тези, които искат да намалят производствените и финансови разходи за ремонт на помещенията. Нека да говорим за саморазливни смеси за пода и ще обсъдим в кои случаи те могат да бъдат приложени и какви характеристики трябва да се вземат предвид по време на монтажа.

Какво представлява насипният етаж?

Видове самонивелиращи се смеси

Характеристики на самонивелиращи се подови смеси

Наскоро мнозина предпочитат да извършват ремонт в апартамента сами, без участието на професионалисти. Ето защо се предпочитат тези технологии, които са лесни за изпълнение и не изискват специални умения. И ако има търсене, тогава ще има предложение. Технолозите са разработили уникални смеси, които създават самонивелиращ се под. Това е обикновено насипно решение, което лесно се разпространява над повърхността на пода, се разпростира равномерно върху нея и бързо се втвърдява.

Всъщност, самонивелиращите се подове са саморазливна подова замазка, лесен и бърз процес на подготовка за довършване. Мнозина за тази простота виждат някакъв мръсен трик. Ето защо ние бързаме да разсеем митовете и да ви разкажем повече за това какво е включено в състава на този продукт, какви сортове съществуват и какви предимства има такива смеси.

структура

Самонивелиращи се смеси могат да бъдат от два вида - само от естествени съставки или със съдържание на полимерни добавки.

Съставът на смеси на естествена основа включва гипс и цимент. Като добавки се използват кварцов пясък и пластифициращи компоненти, които ускоряват процеса на втвърдяване и повишават еластичността на материала. Основното предимство на тази опция е нейната екологична чистота.

Използват се смеси на полимерна основа, когато има постоянно въздействие на отрицателните фактори. Това може да бъде повишена влажност, високо механично натоварване върху подовата настилка или влиянието на температурните промени. Често смеси на основата на полимери се използват за довършване на промишлени помещения, тъй като позволяват да се получи повърхност, която не се страхува от износване.

В зависимост от използвания като основа полимер такива подове се разделят на следните групи:

  1. Полиуретан.
  2. Полиестер.
  3. Епоксидна.

Основното предимство на описаните смеси е, че те се произвеждат в богата палитра и може да бъде мат и гланц, полу-блясък и полу-мат.

В допълнение, полимерните подове се класифицират според още един принцип. Те са тънкослойни и силно запълнени. Тези две опции се различават в сферата на приложение.



Смеси, които позволяват създаването на подове с дебелина на филма 300 μm, се използват в домашната сфера. Те се използват за защита на бетонни и циментови основи от външни агресивни влияния, за предотвратяване на прах на такива повърхности, както и за да им дадат специални декоративни свойства.

Високо запълнените подове имат дебелина 4 мм и са по-силни от тънкослойните. Това се постига чрез кварцови пълнители. Тези смеси се използват за ремонт на подове в помещения с високи механични натоварвания.

Предимства на самонивелиращи се подове

Предимствата на описания нов продукт са доста:

  • Смесите създават идеално гладка безшевна повърхност, която се отличава с нейната гладкост и високи декоративни свойства.
  • Завършеното покритие е с висока якост.
  • Смесеният слой има отлична адхезия.
  • Инсталирането на пода не е много трудно и отнема малко време.
  • Материалът има универсални свойства.
  • Експертите уверяват, че всички съставки, които съставляват течните подове, са абсолютно безобидни за хората.

Технология на приложение

Самонивелираща смес - технология за пълнене

Нанасяме самонасочваща смес

Технологията на самонивелиращи се смеси е съвсем проста:

  • Полагане може да се направи на части. Работите се извършват на закрито, надеждно защитени от течения. По-рано повърхността на пода е добре почистена, в нея са вградени пукнатини и дупки. След това подът се обработва с грунд, който осигурява по-добра адхезия на сместа към повърхността на бетона.

Обърнете внимание! Ако подовата плоча има пореста структура, грундът трябва да се нанесе на няколко слоя.

  • Слоят на грунда изсъхва повече от един час. Само след пълно сушене се подготвят самонивелиращи се смеси за пода - всяка марка има своя собствена консумация. По правило опаковката съдържа всички необходими числа и пропорции, както и точната дозировка. Пригответе състава непосредствено преди началото на работата.
  • Нанесете го ръчно или с помощта на специални настройки. Тези, които не знаят каква дебелина да нанесе слой, трябва да гледат на опаковката. На него има подробна инструкция, на която е необходимо да се ръководи.

Обърнете внимание! Температурата на саморазливната смес трябва да бъде най-малко 10 градуса. Сместа просто се излива върху повърхността на пода и се изравнява с гумена шпатула.

  • От нанесения слой е необходимо да се премахнат въздушните мехурчета, които се правят със специална иглена ролка.
  • Можете да ходите на новия етаж след няколко часа. Но последващото завършване е възможно само след 2-3 дни.

Каква партида да направите и в каква област

Саморазливен насипен под

Направете смес за насипния етаж

Един прост човек в областта на запознаване с новия насипен материал изпитва съвсем разбираеми трудности. Той не може да изчисли колко да купува чанти, колко пъти да се смесва, как да запълни пода. Можете да се ориентирате в такъв въпрос чрез схемата на един месене - една чанта.

Сместа за готвене за изливане на цялата площ е само ако има голям капацитет и специален смесител за строителството. Средно една 18-метрова стая изисква 4 торби от 25 кг, така че ще трябва да направите 4 мечета. Решението се оказва течно, така че ставите няма да се виждат, ако продължите, докато сместа започне да се втвърдява. И това е 30-40 минути. Затова внимателно прочетете наръчника и наистина оценявайте собствената си сила.

Обобщение по темата

Самоизравняващите се съединения всъщност изпълняват всички функции на обикновена замазка. Те изравняват пода, с тях можете да премахнете малки разлики във височините и да подготвите повърхността на пода за довършителни работи. Сместа включва полимерни добавки, които увеличават здравината и декоративните характеристики на материала, а също така опростяват процеса на монтаж. Но за да извършите качествено инсталирането, е необходимо внимателно да проучите инструкциите, стриктно да го следвате и да не позволявате на себе си да експериментирате, като се опитвате да опростите задачата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Колко е пода сухКолко е пода сух
Какво представлява саморазливната подова смес?Какво представлява саморазливната подова смес?
Смес за подова настилка за какво да търсите при избораСмес за подова настилка за какво да търсите при избора
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
» » Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
© 2021 BggeHat.com