Саморазливен насипен под

За онези начинаещи строители, които са решили да извършат самостоятелно ремонт на пода, самонивелиращ се етаж е истинска находка. Преди да се появи на пазара саморазливната смес, беше доста трудно да се получи перфектно плоско покритие или груба повърхност. Не винаги е възможно да се извършва самостоятелно - по правило е било необходимо да се обърне внимание на професионалната помощ. В резултат на това финансовите разходи за ремонт значително се увеличават. Не забравяйте за изгубеното време.

Кардинално промени ситуацията на външния вид на пазара на строителни материали изравняване смеси за секс. В наше време, осигуряването на идеално равна повърхност за подовата настилка на всякакъв вид подови настилки няма да бъде много трудна. За да направите това, трябва да използвате готови компоненти, като същевременно поддържате проста технология.

Самонивелиращи се самонивелиращи се подове: обща концепция

Обикновено, самонивелиращият се самонивелиращ се под е покритие на базата на полимерно-минерална или минерална смес, която се излива върху повърхността на субстрата. Свободно се разпространяват върху основата, полимеризират и по този начин създават равномерно покритие. Обикновено този тип под е използван като груб грунд за килими, ламинати или линолеум.

Довършителният етаж може да се използва в промишлени помещения.

Сухите смеси, предназначени за изравняване на пода, имат свои собствени особености на стил. Изискванията, които са напреднали към повърхността на основата, и условията за наливане на подовия слой директно зависят от производителя. Въпреки това все още съществуват някои закономерности, които се отнасят за всички самонивелиращи се смеси.

Изсипването на саморазливния под е извършено на няколко етапа.

Подготвителна работа

Полагането на самонивелиращи се самонивелиращи се подове, както и всяко друго подово покритие, трябва да започне с цялостна подготовка на повърхността. От каква степен качествено сте извършили този етап на работа, ще зависи от това, какви са характеристиките на пода, като издръжливост и здравина.

Моля, имайте предвид, че ако не се спазват основните изисквания към основата, има възможност за отделяне на подложката, образуване на кухини и напукване на покритието.

Изсипването на саморазливната смес се извършва върху бетонна основа, внимателно почистено от прах и отломки.

Първо, е необходимо да се отстранят домакинските и строителните отпадъци от основата, както и фрагменти от разтрошен бетон. Освен това е необходимо да се изчисти основата на следи от петна от боя или масло. Ако сте използвали вода за почистване на основата, тогава нейната повърхност трябва да се изсуши и в случай на нужда от отстраняване на излишната влага - проветрете помещението.

За да се направи порьозната основа по-трайна, могат да се използват специални втвърдяващи импрегнации. Попълвайки порите, те не само спомагат за намаляване на потреблението на материал за монтаж на пода, но също така значително увеличават здравината на основата. Особено подходящ е този имот при работа с нискокачествен бетон.

Подготовката на пода е следващият подготвителен етап. Бетонната основа е грундирана безпроблемно, тъй като по този начин е възможно да се осигури добра адхезия на бетона към материала на подложката за пълнене. Освен това, прилагането на грунд ще предотврати адсорбцията на вода от прясно положения под.

Най-доброто от всичко е, че такива грундове за самонивелиращи се самонивелиращи се подове като бетонна основа и KNAUF Betocontact са се препоръчали. Алтернатива може да са други производители.

На основата, грундът се прилага както следва:

  • Първият слой се нанася с помощта на ролков валяк с къси гънки или плоска четка (използвана в малка площ, както и за поставяне на грунд в недостъпни места)
  • След подреждането на първия слой се поддържа малка пауза за частична полимеризация на праймера

След това се прилага втори слой от праймерната смес. След поставяне на втория слой, преди полагането на самонивелиращ се самонивелиращ се под, грундът също така остарява за известно време, което зависи от вида на използвания състав. Общо правило: подът се излива по-рано от 4 часа, но не по-късно от 24 часа след завършване на грунда

Изготвяне на самонивелираща смес за изливане на пода



При направата на хоросан за пълнене на подложката за пълнене е много важно да се придържате точно към препоръките, дадени от производителя на сухите смеси в инструкциите. Това директно зависи от това колко е силен Пълнене на "подове и техните сортове">насипен етаж. Плюсовете и минусите на различни решения в този случай не играят голяма роля. Но все пак съществува известна зависимост от качеството на покритието върху цената и производителя на материала.

След като избирате сухата смес, започнете да замените разтвора.

Той трябва да се разреди в чист контейнер с обем от най-малко 25 литра. Количеството вода трябва да отговаря точно на инструкциите на производителя.

Отбележете, че недостатъчното количество течност в получения разтвор ще повлияе неблагоприятно на якостта на полученото покритие. При тази ситуация пластичността и течливостта на разтвора се влошават, което в крайна сметка води до образуване на пукнатини на повърхността на пода.

По време на приготвянето сместа се излива във водата, а не обратно, защото в противен случай разтворът за пълнене ще има нееднородна консистенция с бучки.

Разтворът се смесва с помощта на свредло със специална дюза. Времето е указано в инструкциите на производителя.

След като сместа се приготви, оставете я за известно време (15-30 минути) и отново сменете, за да постигнете максимална еднородност.

Моля, имайте предвид, че решението за пълнене на подложката за пълнене трябва да се използва за определено време. Водното разреждане на сгъстената смес не е разрешено, тъй като по този начин силата на полученото покритие ще бъде значително намалена.

Изливане на самонивелиращ се самонивелиращ се под

Огромна популярност на съвременния пазар на саморазливни строителни материали, придобити благодарение на лесната инсталация.

Няма да е нужно дори да поставяте саморазливна хоросан Морски къщи "за изравняване на пода">маяци за насипни етажи. Дебелината на покритието може да бъде проверена чрез маркиране, приложено преди това към стените.

Технологията на изливане на самонивелиращ се под изглежда така:

Предварително приготвеният разтвор се излива в подготвената повърхност на пода

Използвайки правило или каучуков моп, сместа се разпределя равномерно върху цялата площ на пода. На най-тънкото място дебелината на напълнения разтвор не трябва да бъде по-малка от 5 мм.

След приключване на изливане пристъпи към подвижния положи микс специален иглен валяк за отстраняване на въздуха от интериорни подови мехурчета, които влияят неблагоприятно на силата на основата и в бъдеще.

Времето за полимеризация на саморазливните течни подове зависи от производителя на разтвора, както и от климатичните условия на помещението (ниво на влажност, температурен режим, вентилация). По правило този период трае около три седмици. След 21 дни можете да започнете да използвате самонивелиращ се под, както и да полагате върху него избраното подово покритие.

Очевидно е, че материалът с високо качество, като саморазливна етаж Unis или Etal от местни производители, както и стриктно придържане към полагане технология ще ви помогне лесно да се изгради саморазливна етаж с ръцете си, като по този начин идеална база за всякакви подови настилки, дори и най-взискателните, открит покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самонивелиращ се самонивелиращ се подСамонивелиращ се самонивелиращ се под
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Изработваме козметика и ремонт на бетонни подовеИзработваме козметика и ремонт на бетонни подове
Как да направите самонивелиращ се под на дървена основаКак да направите самонивелиращ се под на дървена основа
Това, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзерТова, от което трябва да обърнете внимание, е закупуването на самоизравняващ се еквалайзер
Смесване на подаСмесване на пода
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
» » Саморазливен насипен под
© 2021 BggeHat.com