Технология и характеристики на устройството за саморазливни подове

самонивелиращо се подово устройствоСаморазливните подове са доста популярни. Повърхността, изработена с тази технология, е трайна, практична, безопасна за здравето, хигиенична. Възниква въпросът: може би е възможно да се направят такива подове без участието на специалисти? Какво е необходимо за това?

Подготвителен етап на устройството за саморазливни подове

Първо, повърхността е предварително обработена, необходимите инструменти и материали са придобити.

Ако дървото се използва като фундамент, тогава се проверява силата му, дъските се укрепват (ако е необходимо), се премахват стружките и грапавостта, повърхността се заземи. Ако е необходимо, бетоновата основа се изравнява и при липса на такава нужда повърхността се почиства от отломки и прах и неравностите се размиват.

В местата, където стените и подовете се съединяват, се поставя амортисьорна лента - предотвратява появата на пукнатини по време на работа на покритието.

За да се подобри адхезията и да се избегне издуването на повърхността с ролка или спрей, поставете грунд и след изсушаване земята се поръсва с пясък.

Изравняване на подовата повърхност

Саморазливни смеси се използват за изравняване на пода. Качественото изливане на пода е свързано с използването на специални регулируеми маяци с щифтове или обикновени самонарезни винтове.

Емблемите се настройват на ниво с стъпка на измерване. Дебелината на напълнения под трябва да бъде от 5 мм. Определете височината на бъдещите маркировки на пода, които се прилагат върху повърхността на стената.



От съображения за икономичност, изчислете потреблението на материал на квадратен метър. Съгласно стандартното изчисление за квадратен метър дебелина на пода от 1 мм, се предлагат 1.5 кг разтвор.

Технология на приготвяне на смес

Иглена ролка снимкаЗа да се подготви необходимото решение капацитет не по-малък от 25 л сграда миксер или електрическа бормашина със специален накрайник, иглени с дълга дръжка и странични шпатула и обсипани обувките за движение - ploskostupy или krakostupy.

Последователността на приготвяне на разтвора е както следва: излейте вода в резервоара, изсипете сместа, разбъркайте добре. Получената смес трябва да е течна, но без бучки и въздушни мехурчета.

След грундирането, разстилайте сместа така, че частите да се излеят една към друга по време на изливането. За непрекъснат процес на устройството на такива подове е по-добре да работите за няколко човека, тъй като и двете могат да бъдат приготвени и изляти по едно и също време, без да се позволява да изсъхнат.

Смесете сместа със шпатула, като обърнете внимание на ъглите и местата за докинг със стената. След демонтирането на фаровете въздухът се изтласква от разтвора с иглена ролка. Работата по устройството от такъв пол е ограничено от времето - 40 минути.

Оптимални условия за сушене на пода - температурата от +5 до 25 градуса, влажност до 4 процента. Слънчевите лъчи са нежелателни при сушене. След изсушаване повърхностите започват да завършват. За да се увеличи издръжливостта на пода, той се лакира един ден след изливането.

Тези съвети и препоръки за инсталирането на самонивелиращи се подове ще ви помогнат да създадете от себе си такова покритие, без участието на специалисти от договорната организация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подови полимерни саморазливни подове в апартаментаПодови полимерни саморазливни подове в апартамента
Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!Как да направите самонивелиращи се подове и какво можете да получите от тях!
Настилката на пода със собствените си ръцеНастилката на пода със собствените си ръце
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Какви са магнезиевите подове?Какви са магнезиевите подове?
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
» » Технология и характеристики на устройството за саморазливни подове
© 2021 BggeHat.com