Колко е пода сух

В тази статия ще разберем колко подовете се изсушават след изливането, но нека първо да разберем какво е подът. Това е монолитно гладко покритие за полимерни под (полиуретан, метилметакрилат, епоксидни полимери), което не се разпространява, а именно се излива. Цветната скала на подложката е много широка (повече от 15 основни цвята, техните цветове и акрилни декоративни "чипове") и позволява да се реализират най-смелите дизайнерски идеи. Повърхностите лесно могат да бъдат тъпи или гланцирани.

Колко е пода сух

Колко е пода сух

Най-новата модерна тенденция е течни 3D подове с ярки ясни снимки, които незабавно трансформират стаята.

Използването на течни подове и изискванията към тях

Препоръчва се подовата настилка да се напълни в помещения, където:

  • - устойчивост на химикали;
  • - защита срещу възникващо статично електричество;
  • - повишена здравина и издръжливост;
  • - устойчивост на влага;
  • - спазване на стриктни санитарни норми и изисквания.

Поставката е идеална за помещения с повишен трафик и влажност, например за гаражи и технически цехове, магазини и офиси, складове и дори стадиони. Поради своите декоративни свойства това покритие е незаменимо в помещенията, предназначени за обитаване (независимо дали става дума за спални или кухня, балкон или баня). Освен това течните подове са трудно запалими, лесни за почистване и не са токсични. Това ви позволява да не се притеснявате за собствената си безопасност.

Извадка от пода в апартамента

Извадка от пода в апартамента

Видове самонивелиращи се подове

Минерални (самоуправляващи се или саморазливни)

Минерални самонивелиращи се подове

Минерални самонивелиращи се подове

Това покритие е замазка, изработена от суха смес от цимент, модификатори, пясък, минерални пълнители. Цел - изравняване на бетонни замазки и подготовка на повърхността за монтаж на довършителни декоративни материали (ламинат, линолеум и др.).

[Забележка] Времето за сушене зависи от пропорциите на сухите компоненти, които съставят сместа за саморазливния насипен под. [/ note]

Циментови смеси

С помощта на такива смеси е лесно да изравнявате пода във всяка стая. Дебелината на напълнения слой се препоръчва от 2 до 50 мм.

[Забележка] В зависимост от това изсушаване се получава след 3-5 часа (завършва след около 7 дни), след това веднага Заготовка настилка завършващ слой (корк, керамични плочки, и т.н.). [/ Забележка]

Анхидрид или гипсови смеси

Смес на базата на гипс (включва и антипепктели, суперпластификатори и втвърдяване ускорители) по-евтин цимент, но с висока влажност (кухня, баня, душ и т.н.), тяхната употреба не се препоръчва поради способността им да се омекоти и загубите сила при взаимодействие с водата. Дебелината на пода е 10-100 мм.

[Забележка] Сушене Период за пешеходен натоварване -1-2 дни (за bystrozatverdevayuschih смеси малко 2 часа), и определя за производство на мебели или монтаж на довършителни настилка само от 3-14 дни. [/ Забележка]

полимер



Такива подови смеси са окончателни. Съставът включва смоли (полиуретан, акрилни модифицирани смоли, епоксидни).

Полимерни епоксидни покрития

В допълнение към всички предимства, тези покрития са устойчиви на ултравиолетова радиация и не излъчват мирис по време на процеса на пълнене. Нанесете епоксидни покрития в помещенията, където изпъкват естетическите изисквания (бизнес обекти, офиси на големи компании, банки, търговски центрове, салони за красота).

Въпреки това, за помещения, където подът е подложен на вибриращи и динамични натоварвания, това покритие не се препоръчва. Самата работа може да се извърши при температура на въздуха, по-малка от пет градуса топлина.

Полиуретанов пълнеж

Полиуретанов пълнеж

Полиуретанов пълнеж

Поради полиуретанови компоненти с халки, такива покрития са добре се справят с проблемите в помещения, в които е разрешено екстремни температури, механични удари и натоварване (магазин и работилница, складове, паркинги и т.н.). За да се увеличи здравината на подовото покритие по време на изливането, към полимерната смес се добавя кварцов пясък.

Недостатъци: в хода на операция, съставът за печата миризмата (изисква специални маски за защита на дихателните) - смеси от багрила са нестабилни (евентуално настилка "изгори" и да станат бледи), която не се прилага полиуретанови подове в области, където декоративен качеството е по-важно от представяне.

[Забележка] Полиуретановото покритие изсъхва два дни (можете да го вървите след 10 часа). [/ note]

Подове от метил метакрилат

Подове от метил метакрилат

Подове от метил метакрилат

Подовите покрития на базата на модифицирани акрилни смоли се използват в промишлени предприятия, хранителни магазини, както и в нежилищни помещения, където се изискват високи хигиенни и екологични изисквания. Покритието е възможно да се напълни при ниска температура на въздуха, времето за изсъхване е максимум два часа. Недостатъците на половете са високата им цена.

Импрегниране и покрития на базата на полимерни свързващи компоненти

Импрегнатите са предназначени да предпазват повърхността на пода, да праха и да придават здравина и издръжливост. Липса на покрития - пълното отсъствие на декоративни качества. Външно изглежда като бетон, покрит с лъскав лак. Епоксидни или полиуретанови тънкослойни покрития, на свой ред, не са лишени от възможността да украсят помещението. И двете съединения се прилагат в тънък слой, така че периодът на сушене се свежда до минимум и изразходването на пари е значително намалено.

При изсушаване на насипни подове трябва да се пазите на пряка слънчева светлина, течения, спад на температурата (оптималният режим е 22-25 градуса).

"Захващането" на повърхността на всяка замазка се извършва след един до три часа. Но ходенето по него все още е забранено.
Средната скорост на предварително втвърдяване на смеси от три часа на дни. Пълното изпаряване на влагата от подложката обаче се извършва само след период от 6 дни до 7 седмици за особено дебели слоеве на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Напълване на пода на устройствотоНапълване на пода на устройството
Производствени характеристики и устройство на течни подовеПроизводствени характеристики и устройство на течни подове
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Смесване на подаСмесване на пода
Самонивелираща технология 3d с шаблонСамонивелираща технология 3d с шаблон
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Изберете насипно ниво в 3-тия етажИзберете насипно ниво в 3-тия етаж
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Боя за бетонни подове в гаражни цени и спецификацииБоя за бетонни подове в гаражни цени и спецификации
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
» » Колко е пода сух
© 2021 BggeHat.com