Изравняване на пода със самонивелиращи се съединения

Изравняване на пода със смес

Практиката показва, че за повечето разработчици да се осигури база за секс за регулаторни изисквания - задачата е почти невъзможна. Ето защо, преди да поставим декоративни настилки, ние сме ангажирани с тежко и мръсно работа, наречено изравняване на пода. Поради тази причина терминът "самонивелиращи се смеси" звучи толкова привлекателно.

В складовете за довършителни материали можете да намерите смеси, чиято основна цел е изравняването на основата на пода преди полагане на декоративното подово покритие. Те са разделени на две групи: самонивелиращи се смеси и обикновени лелер.

Първият след процедурата на смесване с вода става доста течна субстанция, която, както подсказва и името, се разпространява лесно и бързо през пода и образува равна повърхност. Едната левела в готовата форма е плътна маса, разпределена на основата с шпатула в съответствие с определени правила.

Изберете правилния микс

Коя смес е най-добре да изберете във всеки случай, е трудно да се каже, тъй като зависи от много фактори.

За да получите равна, но наклонена равнина, трябва да използвате обикновен еквалайзер. Тази смес ви позволява бързо да елиминирате локалните депресии, които се предлагат на равна повърхност като цяло. В случаите, когато работната програма е компресирана, се използват бързо втвърдяващи се смеси. На тях, декоративни подови настилки могат да бъдат положени в рамките на няколко часа.

Характеристики на състава

Асортимент на смеси

Изберете правилния микс

Самонивелиращите се смеси включват специални добавки, поради които се разпространяват добре. Поставянето на крайното подово покритие с използването на такива смеси може да бъде в рамките на 1 седмица.

Много е трудно да се получи гладка хоризонтална повърхност с обикновен еквалайзер и използването на самонивелираща се смес значително опростява тази работа. В този случай обикновен еквалайзер ви позволява да премахнете сериозните неравности, но саморазливната смес може да се излива само в малък слой.

Съществуват смеси, които са подходящи за машинно приложение. Ако използвате такъв материал, а след това с помощта на машина за смесване на хоросан, няколко души само за промяна ще попълнят апартамент от голяма площ.

Всичко, от което се нуждаете за работа

Всички необходими материали

В по-голямата част от саморазливните смеси, циментът се използва като стягащ, понякога е гипс. Пълнителят е смлян варовик или кварцов пясък с кръгла форма. Ако пясъчните фракции са големи, тогава сместа се използва за грубо изравняване, с фина - за финала. Добавките повишават нивото на адхезия и разяждаемост, което не позволява разделянето на наслояването.

Базата, получена след втвърдяването на напълнената смес, има стабилна форма и добра якост на натиск. Това е много важно за последващото полагане на подовите настилки, независимо от техния тип.

Правилното решение за конкретна стая

Избирането на конкретна смес е необходимо да се вземат предвид всички нюанси и особено целта на помещението. Циментовите смеси се считат за по-гъвкави, гипсът може да се използва само в помещения със сух и нормален режим на влага.



Необходимо е да се обърне внимание на това, което е материалът на носещата основа. Факт е, че за някои изравняващи съставки е необходимо те да се излят върху най-накрая изсушен бетон. И това означава, че основанията трябва да са най-малко шест месеца. В противен случай изравняването на пода е лошо.

Смесителна технология

Смесва се сместа

Други смеси се изсипват внимателно върху прясна замазка с леко повишена влажност или ново бетонно припокриване. На дървесни основи е възможно да се попълнят само специални еластични смеси. Ето защо, преди да купите конкретен материал, уточнете условията за неговото използване.

Това се случва, че трябва да използвате няколко смеси наведнъж. Първо, грубостта се извършва с по-груба смес, след което се излива готовият саморазливен разтвор.

С помощта на такива смеси е възможно да се оборудват:

  • контактна вратовръзка, излята директно върху опорната основа;
  • "Плаващо", направено на отделящ се слой или нестабилна основа.

Ако подът е изравнен по метода на контактната връзка, е много важно да се спазват изискванията за подготовка на основата. Трябва непременно да бъде гладка, здрава, напълно почистена от прах, без дълбоки вдлъбнатини и пукнатини. Ако има такива, те първо трябва да бъдат запълнени с евтини смеси. А основата се обработва с грунд.

Ако се прави "плаващо" изравняване, сместа се отделя от основата посредством филм, който може да пропуска въздух, но непропусклив за вода. Филмните ленти се подреждат с припокриване. На периметъра на стаята фиксирайте ръба. Дебелината на този изравняващ слой трябва да бъде най-малко 3 см.

Възможни грешки

Грешна неравна повърхност

Смесване на сместа съгласно инструкциите

Обикновено грешките при изравняването на пода с помощта на самонивелиращи се смеси се дължат на факта, че самоуверени работници пренебрегват инструкциите и просто не четат етикетите върху опаковките.

Стандартен пример е закупуването на стандартен еквалайзер вместо саморазливна смес. След това тази смес се разрежда с вода, както е описано в инструкциите, и се получава гъста маса. Качественото подреждане на пода не може да бъде направено, защото масата първо не се разпространява и след това не получава необходимата сила - защото сместа се разрежда повече от необходимо.

В същото време компетентен експерт ще ви каже, че е много удобно да се изравнява пода с такива смеси. Въпреки че готовото решение трябва да бъде бързо използвано по предназначение, екип от 4 души може лесно да запълни помещение от 20 квадратни метра на ръка. Освен това, експертите препоръчват закупуването на смеси за изравняване само в големи центрове, тъй като на строителните пазари има много фалшиви фалшификати.

Технология за замазка

Саморазливна замазка

Също така трябва внимателно да разгледаме условията, при които се извършва работата. Температурният режим трябва да се спазва особено ясно. В крайна сметка, производителят не без причина показва, че когато подът е подравнен, температурата на основата и околния въздух трябва да бъде в строго определени граници.

Също толкова важно е да наблюдавате и времето, през което можете да ходите на подравнения етаж. Докато слоят за изравняване на влагата е голям, покритието не може да бъде положено, но можете да направите други довършителни работи.

резюме

Най-общо казано, вярно е истинската истина - квалифициран екип ще извърши подравняване на пода по най-качествен начин. Но когато наемате служители, попитайте за примери за миналото им работа. Само думите не могат да се вярват. Грубо довършване на подовата настилка и ремонт като цяло в нашето време - окупацията е доста скъпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Потреблението на настилки за 1 кв. М различни фактури и точното изчислениеПотреблението на настилки за 1 кв. М различни фактури и точното изчисление
Как да изравним пода с саморазливна смесКак да изравним пода с саморазливна смес
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Как да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полаганеКак да запълни етажа в апартамента видове връзки и тяхното полагане
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Колко е пода сухКолко е пода сух
» » Изравняване на пода със самонивелиращи се съединения
© 2021 BggeHat.com