Смес за подова настилка за какво да търсите при избора

Смес за подова настилка

В основата на подовата ремонт се намира технологията на изравняване и втвърдяване на нейната повърхност. Само след извършване на тази работа можете да продължите с монтажа на довършителни материали за довършителни работи. Експертите смятат, че привеждането в съответствие е ключът към качеството на крайния резултат. Например, за да изравнете бетонния под, е необходимо да излеете настилка от определени материали. Съвсем наскоро, смес за циментиране на пода е решение на цимент и пясък. Но напоследък този метод е отстъпил настрана, тъй като на пазара се появиха готови смеси. Те трябва да се разреждат с вода и могат да се използват по предназначение.

Каква е причината за популярността на съвременните смеси?

Защо тези решения станаха толкова популярни днес?

Първо, те показват идеалния процент на компонентите, тъй като процесът на подготовката им се осъществява при затегнатия контрол на автоматизацията.

На второ място, производителите се погрижиха за качествените характеристики на този материал. Те започнаха да добавят съставки към разтворите, което намалява времето им за изсъхване. Например, има състави, чието нанасяне върху пода, възможно е по-нататъшно облицоване за половин час.

Съществуват два основни типа смеси, които се различават една от друга в съответствие, и съответно, и метода на приложение. Това са така наречените самонивелиращи се подове и обичайните замазки.

Самонивелиращи се подове

Този материал се предлага в търговията на дребно в суха форма, а преди употреба той трябва да се разрежда с вода. Как да го направите - написано на опаковката. Ако следвате инструкциите точно, няма да имате проблеми с готвенето.

За да се работи качествено, е необходимо да се подготви предварително сексуалната база. На първо място, определете дали има дефекти на пода под формата на пукнатини и пукнатини, през които течният материал може да изтече под припокриването. Тяхното присъствие ще увеличи потреблението на сместа и съответно на паричните разходи.



На второ място, всички дефекти трябва да бъдат запечатани с помощта на конвенционален циментов разтвор. Някои майстори правят малка подова настилка.

След това можете да излеете готови самонивелиращи се подове. Но имайте предвид, че този процес трябва да се извършва само от двама души. Приготвя се сместа, втората се излива и изравнява със специална ролка за игла. Оставете празно място за друг ден в никакъв случай не е невъзможно.

Смеси за обикновена замазка

Смеси за подови замазки

Изонификатор - саморазливна смес

Смесите за замазки на подова настилка от външен вид не се различават от останалите. Ето защо, за да изберете необходимия, трябва да се запознаете с техническите му характеристики на гърба на опаковката. Например, при конвенционално решение размерът на зърното трябва да бъде 1,5 милиметра. При самонасочващ се аналог тази цифра е 0,6-0,8 милиметра. Съответно цената ще зависи до голяма степен от качеството на шлайфането. Въпреки че цената на разходите се влияе от различни добавки, които повишават качествените характеристики на материала.

Съществуват и други параметри, които разделят смесите на групи. Например, дебелината на слоя се излива. Ако в опаковката се казва, че с тази суха смес можете да направите дебелина 10 мм, след това това е самонивелиращ се аналог. Ако дебелината на слоя е в диапазона от 50-80 милиметра, тогава това са обикновени разтвори. Вярно е, че производителите започнаха да предлагат модели от първата група, които могат да запълнят пода с дебелина до 30 мм.

Моля, обърнете внимание! Изборът на миксер за изграждане на замазки в строителния склад е необходимо да се обърне специално внимание на срока на годност на материала. Това е важен показател, отговорен за качеството. И ако продавачите ви предложи изтекъл продукт 2 пъти по-евтин от аналогов, тогава дори и в този случай не бива да се купува. Бъдете бдителни.

Добавете, че циментовата смес за обикновена замазка се нанася върху основата със шпатула. Понякога, за да се окаже, че етажът е изключително гладък, специалистите установяват бази на базата си под формата на релси, които се използват за привеждане в съответствие с правилото. И след изсъхване на мазилки се премахват фаровете. Мястото на фаровете впоследствие е затворено със същото решение.

Съхранение на суха смес

Сухата смес за подовата замазка има консумация, която зависи от дебелината на нанесения материал. И това е неговият основен показател. Но ако вземете стандартната дебелина на слоя 2-3 сантиметра, потокът ще бъде 36 килограма. Колебанията не надвишават 1 килограм в една или друга посока.

Съответно, колкото по-дебел е слоят, толкова по-голям е дебитът. Вие сами разбирате много добре, че дебелината на замазката до голяма степен ще зависи от качеството на сексуалната база. Колкото по-малко са дефектите и разликите, толкова по-тънък е слоят.

Заключение по темата

Бих искал да сложа край на този разговор с едно правило, което трябва да приемете като основа за свършената работа. Производителят на опаковката точно определя дебелината на замазката. Нарушаването на този показател води до намаляване на качеството на крайния резултат. Приемете това като реалност и запомнете това в процеса на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете на пода е това, което е и за какво се използваПодовете на пода е това, което е и за какво се използва
Как да изберем подходящата смес за подравняване на подаКак да изберем подходящата смес за подравняване на пода
Проучваме сместа за изравняване на подаПроучваме сместа за изравняване на пода
Какъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с негоКакъв е еквалайзерът на ниво за подовите типове и функциите на работа с него
Ние правим пода перфектно плоска изравняваща смес за подаНие правим пода перфектно плоска изравняваща смес за пода
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Как да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазкаКак да изчислим консумацията на суха смес на 1 m2 на замазка
» » Смес за подова настилка за какво да търсите при избора
© 2021 BggeHat.com