Кои самонивелиращи настилки да изберем

Какво представлява подова настилка? Самонивелиращата се подова настилка е универсална безшевна подова настилка, която е минерална или минерално-полимерна смес, предназначена за безупречно подравняване на основата.

Кои самонивелиращи настилки да изберем

Кои самонивелиращи настилки да изберем

Има полиуретанови или епоксидни, както и метилметакрилат и дори цименто-акрилни самонивелиращи се самонивелиращи се подове. Освен това, в конкретен случай, професионалните работници, работещи в интериора, могат да взимат различни добавки към състава, в зависимост от изискванията, характеристиките на помещенията и целта им.

Предимства и недостатъци на подложката за пълнене

Предимства на насипния етаж

Предимства на насипния етаж

Основните предимства на такъв етаж са неговата сила, надеждност, хигиена и, разбира се, простота на изпълнение. Основният недостатък е относително високата цена.

Къде се използва подът

Къде се използва подът

Къде се използва подът

Най-често се използва самоизравняващо се подово покритие по време на завършването на стаята. Плочки, тапети в момента се използват в различни видове производствени и промишлени помещения, търговски площи (отворени и затворени), складове, спортни центрове и дори на друг вид обект на специални условия (например, ниски температури, високи натоварвания, висока влажност и т.н.).

Видове самонивелиращи се подове

За да изберете кой тип самонивелиращ се самонивелиращ под е необходим за Вас и ще бъде оптимален за вашите задачи, първо трябва да разберете какви са основните видове и как се различават един от друг.

Самонивелиращите се подове се различават по състав и вследствие на това в свойства. Основният вид се изолира в зависимост от това кой компонент се превръща в основен компонент в сместа. То се превръща в определящ фактор в особеностите на полагането на разтвора. Освен това до голяма степен зависи от начина, по който окончателното покритие ще работи в процеса на работа. Има четири основни типа течни повърхности. Освен това има много различни смесени смеси.

Метални метакрилатни самонивелиращи се подове

Метални метакрилатни самонивелиращи се подове

Метални метакрилатни самонивелиращи се подове

Основата за такива смеси са метилметакрилатни смоли. Това е сравнително универсално покритие. Използвайте го е приемливо в много широка гама от съоръжения, включително съоръжения за строителство на автомобили и самолети, всички видове търговски площи и т.н.

Покритието може да се използва не само в затворени помещения, но и на открито. Това покритие е устойчиво на неблагоприятно въздействие на ултравиолетовите лъчи и температурните разлики. Може да се използва за помещения във фармацевтичната промишленост, в фризери. Характеристиките на материала могат да бъдат променени чрез използването на различни добавки.

Предимства на саморазливните подове на метилметакрилат

 1. Можете да поставите композицията при всякакви метеорологични условия, включително при отрицателни температури.
 2. Съставът бързо полимеризира.

Недостатъци на саморазливните подове от метил метакрилат

 1. Силно ухание при стилизиране. Стаята по време на работа трябва да бъде добре вентилирана.
 2. Покритието бързо се втвърдява, което налага строго професионална инсталация.

Епоксидни самонивелиращи се подове

Епоксидни самонивелиращи се подове

Епоксидни самонивелиращи се подове

Основният компонент на такива формулировки е епоксидни смоли. Такива подове могат да бъдат поставени на различни места - включително бетон, дърво или метал. Покритието е устойчиво на химия, износване и износване. Такива саморазливни подове ще бъдат подходящи за химическата, фармацевтичната и хранителната промишленост. Те са приложими във всички видове лаборатории, в паркинги и в хола. Това е удобно и лесен за обслужване разтвор.

Предимства на епоксидни самонивелиращи се подове

 1. Високо декоративни.
 2. Устойчивост на агресивни вещества.

Липса на епоксидни самонивелиращи се подове - ниска еластичност. Поради тази причина такъв етаж не се препоръчва за помещения, където има възможност за механична повреда (например при удар).

Цимент-акрил пълнене етаж

Цимент-акрил пълнене етаж

Цимент-акрил пълнене етаж

В сърцето на такива смеси е полиакрилат съполимер в комбинация с цимент и пълнител с висока якост. Това покритие е създадено специално за хранително-вкусовата промишленост. Специфичността му е движението на тежки товари, редовната дезинфекция, голяма вероятност за разливане на течности.

Съответно на тези фактори на външно въздействие са особено добре утвърдени цименто-акрилни самонивелиращи се подове. Подовете лесно се пренасят с миене на пара, химически реактиви, абразия, високи товари. И повърхността няма да се отлепи, дори ако земята е напукана. Такива подове могат да се използват във всички затворени помещения и във въздуха. В допълнение, можете да ги оборудвате в фризери.

Предимства на цименто-акрилни самонивелиращи се подове

 1. Отлична устойчивост на различни видове външни влияния.
 2. Висока дебелина на покритието
 3. Липса на ексфолиране.
 4. Контрол на теглителната сила.

Липса на цименто-акрилни самонивелиращи се подове само един. Инсталирането на такова покритие е труден процес.

Полиуретанови подове

Полиуретанови подове

Полиуретанови подове

Основата на този етаж е полиуретан. Тя е доста декоративна, но лека и издръжлива. Такъв под е хигиеничен, устойчив на температурни ефекти и водоустойчивост. Поради тези причини той често се използва в частното жилищно строителство. Покритието е относително трайно и устойчиво на износване. Подходящ за складове, промишлени помещения, търговски етажи.

Предимства на полиуретанови саморазливни подове

  1. Носете съпротивление.
  2. Сила.
  3. Лекотата.
  4. Топло и водоустойчивост.

Недостатъци на полиуретанови самонивелиращи се подове

  1. Сравнително високи разходи,
  2. Висока консумация на материали.
  3. Сериозно третиране на основата под такъв под е необходимо.

Фактори за подбор

При избора на тип подови настилки за дадена стая е необходимо преди всичко да се вземат предвид такива фактори като целта на помещението и неговите технически характеристики, както и вида и състоянието на основата, нивото на механичните натоварвания, химическите и температурните ефекти.

За да изберете подходящия вид подови настилки, трябва да отговорите на няколко въпроса. Тези отговори ще определят най-оптималния вариант за покритие.

 1. Каква е целта на стаята?
 2. В какво състояние е и от какво се състои базата?
 3. Дали бъдещият етаж се нуждае от декоративност?
 4. Какъв е механичният товар, който се очаква да бъде на пода?
 5. Има ли възможност за излагане на химикали?
 6. Съществуват ли специални изисквания към пода, като противоплъзгащи, антистатични свойства и т.н.?

Във всеки случай, препоръчително е да се опитате да приложите малка извадка от материал към основата, за да видите как се държи на тази повърхност.

Това, което определя цената на самонивелиращите се подове

Това, което определя цената на самонивелиращите се подове

Това, което определя цената на самонивелиращите се подове

Изчислено изчисление на разходите Разбира се, един от важните фактори за избор винаги е цената на даден материал. Понастоящем сухи смеси за производство на течни подове се предлагат както от местни, така и от чуждестранни производители. В зависимост от марката може да варира значително и цената.

Ефектът върху цената е и плътността на състава, която се определя от производителя. Струва си да се има предвид, че колкото по-плътен е съставът, толкова по-икономичен е потреблението му на практика. Например, за да направите насипен под около милиметър дебелина на площ от десет квадратни метра, може да се нуждаете от 12-20 килограма суха смес (това зависи от плътността на състава). Цената ще варира в рамките на 200-700 рубли за целия обем.

При изчисляване на разходите трябва да се вземат предвид такива фактори като равномерност на основата, наличието на пукнатини, необходимостта от окончателна повърхност. Всичко това може да увеличи необходимата дебелина на покритието и консумацията на състав, съответно.

Освен това скоростта на потока и дебелината на леящия слой могат да варират в зависимост от целта, за която самият под е да бъде изравнен. Намаляване на разходите за полагане на пода може да бъде направено чрез производството на работа по своему (като се има предвид материалът - не забравяйте, че някои видове самонивелиращи се подове изискват строго професионална инсталация).

Пълнене на подложката за пълнене

Пълнене на подложката за пълнене

Основната точка, която трябва да се има предвид при полагане на пода, е необходимостта да се произведе цялата работа с достатъчно висока скорост. Препоръчително е да се направи това със силите на няколко души. По принцип, полимеризацията на разтвора започва в рамките на половин час след приготвянето на сместа. Сместа трябва да бъде направена на малки порции - по същата причина.

Видео - Кои самонивелиращи се подови настилки да изберем

Видео - За избора на груб етаж

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Акрилни настилкиАкрилни настилки
Напълване на пода на устройствотоНапълване на пода на устройството
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Смесване на подаСмесване на пода
Проектирани самонивелиращи се подове 3dПроектирани самонивелиращи се подове 3d
Саморазливен насипен подСаморазливен насипен под
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Колко е пода сухКолко е пода сух
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
» » Кои самонивелиращи настилки да изберем
© 2021 BggeHat.com