Изработваме козметика и ремонт на бетонни подове

Технологията на изграждане на сгради и устройството на помещенията се предполага присъствие на пода на бетонен съединител. Причините за това са съвсем разбираеми, защото бетонът е траен, евтин и практичен материал. Той има само едно минус - той не се затопля. Но новото покритие, което поради своите характеристики може да замени бетона в подреждането на пода, все още не е измислено. Ето защо проблемът с ремонта на стари бетонни покрития е от значение. Ремонт на бетонен под с вашите ръце може да се направи, ако искате, материали и някои инструменти.

Първият етап от ремонта е правилната оценка на състоянието на съществуващата бетонна замазка. Наличието на пукнатини в покритието, дребни повреди, дупки, чипове и малки неспазване на хоризонталната природа на подовата повърхност ще ни позволи да се ограничим до козметични ремонти.

Козметични ремонти

Не са необходими специални професионални умения и опит, както и специални усилия за козметични ремонти. Основното преди започване на такива ремонти е да се уверите, че не е необходима подмяна на бетонната замазка.

Такива ремонти започват с почистването на бетонната повърхност от замърсяване, прах, бетонни фрагменти и други чужди предмети и материали. Необходимо е цялостно почистване на повърхността. При особено задълбочено почистване се нуждаете от места за повреда, нередности, пукнатини и чипове.

Важно! Малки дефекти по размер трябва да бъде с помощта на чук и длето, за да се разшири, както и да гарантира, че в оставащите циментов под не беше скрит чипове, които след декорация могат да паднат голямо парче. Необходимо е конкретното решение да бъде здраво закрепено към старото покритие.

Подготвените места, където са открити повърхностни дефекти, се третират с разтвор за подготовка за дълбоко фиксиране. Дефекти, чиито ръбове могат в крайна сметка да се разпаднат, се третират със специална смес от усилващи грундове. Такава предварителна обработка ще предотврати разпространението на съществуващия повърхностен дефект в съседните райони. След това е необходимо времето за сушене на разтворите за подготовка и смеси.

Приготвяне на разтвора

За получаване на разтвора се използват пясък и цимент (Портланд цимент от клас M400). Добавянето на вода и разбъркване на разтвора, е необходимо да се постигне такава тя последователност, така че не е прекалено течно, но в същото време достатъчно ликвидни, за да запълни равномерно нередности и пукнатини.

Важно! Ако разтворът е прекалено течен, бетонната замазка ще бъде нестабилна и ще се образуват пукнатини за кратко време (в някои случаи те могат да се образуват дори когато изсъхнат). Ако разтворът е прекалено дебел, тогава, поради липса на пластичност, в него могат да се образуват кухини, което ще доведе до повърхностни дефекти след изсушаване.

Много началници, които поемат конкретна работа, задават следния въпрос: в какво съотношение е необходимо да се вземе пясък и цимент? Оптималното съотношение на пясъка и цимента е 2: 1.

Технология на работата

Пълнене на дупки

Пълнене на дупки

Така че, вземете пясък, цимент, вода. Всичко е напълно смесено. Бетонното решение е готово. Те са изпълнени с депресии и нередности. Повърхността се изравнява с мистрия. Една шпатула отстранява излишния разтвор. Всичко! Сега чакаме изсъхването на бетона.

Някои подови настилки изискват повърхността на бетонната замазка да бъде гладка и достатъчно гладка. В този случай е необходимо да се смилат онези зони, където се извършват козметични ремонти. За да направите това, можете да използвате ъглошлайф - "мелница" или шлифовъчна хартия с голямо зърно.

Има някои коментари относно ремонта на бетонни подове в помещения като кухня, баня, балкон. Например, при извършване на конкретна работа в банята, трябва да се използва хидроизолация (спомагателни грундове).

Бетонният бетон на пода изисква използването на материали, които са устойчиви на температурни промени. Освен това трябва да се има предвид, че някои материали (например бои за бетонни повърхности или специални грундове) се полагат само при определени температури.

След като бетонът е завършен, ако е необходимо, той трябва да бъде покрит със слой от специална боя, която не само има естетически функции. Слоят боя за бетон служи като допълнителна защита за такава повърхност, изравнявайки я, предотвратявайки утаяването на прах.



Важно! Повечето видове бои за бетонни повърхности не са предназначени за използване в жилищни райони. Следователно, преди употреба внимателно прочетете инструкциите за употреба.

Всички горепосочени съвети се отнасят за бетонни покрития, дефектите на които ви позволяват да направите без сериозен ремонт на пода.

основен ремонт

Обработката на повърхността на пода, която е направена от бетон, е доста трудна, но с определени правила и голямо желание е напълно осъществимо.

Поставяне на нова дъска

Ако става дума за ремонт в обикновен апартамент, началната основа на пода е плочата. Според дългогодишната традиция, когато се строи жилищна сграда, не се обръща внимание на проверката на хоризонталната инсталация на подовете. В някои случаи наклонът може да бъде доста значителен и осезаем без измервателни уреди.

Този дефект ще се коригира полагане на бетонна замазка. За целта се използват конкретен хоросан и други материали за ремонт на бетонен под. Как да направите решение, вече е казано по-горе.

Важно! Преди полагането на бетонна настилка повърхността се нуждае от максимално и цялостно почистване. В някои случаи е дори необходимо да се използват специални средства, които да гарантират премахването на всички видове замърсители.

Преди полагането на замазката повърхността трябва да се обработва с грунд или грунд, което ще увеличи коефициента на сцепление на повърхностите, така че замазката да е трайна и здрава. Хидрофобният грунд ще осигури хидроизолация в помещенията, където е необходимо (баня, кухня, балкон).

След като подготвите повърхността, вече можете да поставите самото дъско. Техниката на полагане на замазката е проста: миещата структура на сградата се потапя на повърхността и се изравнява. За да нагласите повърхността на подложката, могат да се използват специални шпатули за изравняване.

Важно! Новата бетонна повърхност след полагането на замазката трябва да изсъхне за около 30 дни (в зависимост от дебелината на слоя от бетон). По това време повърхността не може да бъде повлияна.

Самонивелиращият се самонивелиращ под е добро решение

Подът е технология, която се прилага с помощта на полагане на самонивелиращи се смеси. Тези смеси за ремонт на бетонни подове са строителни материали, които се поставят върху припокриващата се повърхност по метод на пълнене. Използването на тези материали осигурява крайното качество на повърхността, което не изисква смилане след сушене.

Самонивелиращи се подове

Самонивелиращи се подове

Целта на тези материали може да бъде различна: за вътрешна употреба, за външни приложения. Има специални печати за оформяне в кухни и бани. Тези материали са изработени в различни цветове и характеристики. Ето защо правилата за тяхното приложение и времето, необходимо за сушене, могат да бъдат леко различни. Ръководството съдържа подробна информация за това.

Когато ремонтирате подове, които са направени със самонивелиращи се смеси, трябва да се имат предвид следните точки:

  • Преди да приложите тези смеси, е необходимо основата да бъде херметизирана - да се запълнят пукнатините, пукнатините и дупките.
  • Почистването на повърхността трябва да е много задълбочено, грундиране - цялостно, за предпочитане - двукратно.
  • Указание: дебелината на сместа не трябва да е по-малка от 5 мм.

Използването на самонивелиращи се самонивелиращи смеси е оправдано при ремонт на подове в апартаменти от многоетажни сгради с ниски тавани (идеален за хрушовево).

Сухата замазка - ефективно евтино удоволствие

Тази опция за ремонт е много удобна при полагане върху плочките, които сами по себе си оказват натоварване върху носещите конструкции. Прилагането на такъв метод е по-икономично, не изисква много време и специални усилия. Такива ремонти могат да се извършват в ненагредено помещение при температура под нулата.

Важно! Суха замазка Не се препоръчва за баня или кухня. Най-малкото парната бариера и хидроизолацията в този случай ще бъдат предпоставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Боядисване на бетонни подовеБоядисване на бетонни подове
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Ремонт на меки покривиРемонт на меки покриви
Ремонт на апартаментиРемонт на апартаменти
Как да направите вашия апартамент добър ремонтКак да направите вашия апартамент добър ремонт
По-добре ли е подът или бетонът?По-добре ли е подът или бетонът?
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
Евтини ремонти на апартаментиЕвтини ремонти на апартаменти
» » Изработваме козметика и ремонт на бетонни подове
© 2021 BggeHat.com